Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (43 ψήφοι [20.00%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.00%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (43 ψήφοι [20.00%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.00%

 3. Το Κτηματολόγιο (34 ψήφοι [15.81%])

  Ποσοστό ψήφων: 15.81%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (41 ψήφοι [19.07%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.07%

 5. Άλλο (54 ψήφοι [25.12%])

  Ποσοστό ψήφων: 25.12%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πάνω από 100εκατ.ευρώ για δύο νέα Νοσοκομεία σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη

νιάρχος νοσοκομείο


Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πάνω από 100εκατ.ευρώ για δύο νέα Νοσοκομεία σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη

Νέα μεγάλη δωρεά ετοιμάζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μεγάλο μέρος της είναι και πάλι για την δημιουργία υποδομών, αυτή τη φορά στον τομέα της υγείας. Μετά την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου, ίσως το σημαντικότερο νέο τοπόσημο για την Αθήνα, το ΙΣΝ είναι και πάλι ευχάριστα "ανήσυχο" και αυτή τη φορά ρίχνει το βάρος του στην κατασκευή 2 νέων Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το νέο πρόγραμμα του ΙΣΝ περιλαμβάνει δωρεά ύψους 200εκατ.ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την ανέγερση 2 καινούργιων νοσοκομείων, μιας σχολής νοσηλευτών, νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, 143 ασθενοφόρα και πτητικό στόλο για αεροδιακομιδές.

Πρόκειται για την ανέγερση μαζί με τον εξοπλισμό (με το κλειδί) για νέο κτίριο στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής στην Θράκη. Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στην περιοχή της Αιγείρου σε οικόπεδο 92 στρεμμάτων, που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής από το 2011 και θα είναι χωρητικότητας 250 κλινών. Το κόστος για το συγκεκριμένο νοσοκομείο εκτιμάται σε περίπου 55εκατ.ευρώ ενώ οι μελέτες είναι ήδη ολοκληρωμένες.

Το δεύτερο είναι η ανέγερση με τον εξοπλισμό (πάλι με το κλειδί) για το πρώτο Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης. Η δυναμικότητα του θα είναι από 200-300 κλίνες ενώ το κόστος του υπολογίζεται σε περίπου 50εκατ.ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν προκριθεί τρεις χώροι:
– Ένα αχρησιμοποίητο οικόπεδο, έκτασης άνω των 30 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απέναντι από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
– Το πρώην στρατόπεδο Φαρμάκη, έκτασης 31 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τη Βασιλίσσης Όλγας, τη Μητροπολίτου Κυδωνιών, τη Γεωργίου Παπανδρέου και την Πλούτωνος, πλησίον του κτιρίου, όπου στεγάζεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
– Ένα οικόπεδο 40 στρεμμάτων στην περιοχή του Φιλύρου, ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Λοιμωδών.

Βασική προϋπόθεση είναι το νέο Νοσοκομείο να είναι εύκολα προσβάσιμο τόσο οδικά όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εδώ εφόσον εγκριθούν οι σχετικές μελέτες και δωθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, εκτιμάται ότι τα έργα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα στο 2018 και να ολοκληρωθούν περίπου μετά από 3 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρες χρονοδιάγραμμα μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες όταν δωρητές και ευεργέτες αναλάμβαναν την ανέγερση Νοσοκομείων που βλέπουμε αυτή την εξαιρετικά σημαντική κίνηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που δεν σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΝ, το ίδρυμα ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2017 την πρόθεσή του να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης.

Εκτός των δύο Νοσοκομείων, το ΙΣΝ στο κατασκευαστικό κομμάτι της δωρεάς προτίθεται να ανακατασκευάσει και να εξοπλίσει το κτίριο των Αδελφών Νοσοκόμων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής, καθώς και την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Πηγή: http://www.ypodomes....ai-thessalonikiΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πάνω από 100εκατ.ευρώ για δύο νέα Νοσοκομεία σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη

0 Σχόλια