Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Εγκρίθηκαν τα Master Plan και ξεκινούν τα έργα των 340εκατ.ευρώ στα Περιφερειακά Αεροδρόμια

fraport αεροδρόμια


Εγκρίθηκαν τα Master Plan και ξεκινούν τα έργα των 340εκατ.ευρώ στα Περιφερειακά Αεροδρόμια

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών τα 14 Master Plan για τα έργα που θα γίνουν στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια από την Fraport Greece. Αυτό σημαίνει ότι τα εργοτάξια θα αρχίσουν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και τα έργα των 340εκατ.ευρώ με ανάδοχο την Intrakat θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το Φθινόπωρο του 2021.

Να θυμίσουμε ότι σε παραχώρηση είναι τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ρόδου, Κέρκυρας, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Λέσβου, Κω, Ακτίου, Κεφαλονιάς, Σκιάθου και Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fraport προβλέπονται περίπου 600 νέες θέσεις εργασίας. Από τα μεγάλα έργα ξεχωρίζει η νέα εικόνα που θα έχουν οι Αεροσταθμοί καθώς προβλέπονται συνολικά 5 νέοι Αεροσταθμοί (με κορυφαίο εκείνο της Θεσσαλονίκης), άλλοι 5 θα αναβαθμιστούν και θα επεκταθούν και οι υπόλοιποι 4 θα ανασχεδιαστούν για να αποκτήσουν μοντέρνα μορφή.

Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία του 2016 που δείχνουν ότι τα στα 14 Αεροδρόμια της Fraport διακινήθηκαν 25 εκατομμύρια επιβάτες (όντας δημόσια ακόμα). Το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το Αεροδρόμιο της Αθήνας που αντίστοιχα έγραψε 20εκατ.επιβάτες. Το 2017 η αύξηση συνεχίστηκε για το πρώτο οκτάμηνο έχουμε αύξηση 10,4% (+1,85 εκατομμύρια επιβάτες) η οποία αναλύεται σε 12,5% για την κίνηση εξωτερικού και 4,3% για την κίνηση εσωτερικού.

Αναφορικά με το leader αεροδρόμιο, εκείνο της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες για να μετατραπεί σε ένα μεγάλο Μητροπολιτικό Αεροδρόμιο. Ανασχετικός παράγοντας είναι τα απαραίτητα έργα ολοκλήρωσης της αναβάθμισης του διαδρόμου 10-28, καθώς όπως ανέφερε και ο Υπ.Υποδομών κ.Σπίρτζης σε χθεσινή του συνέντευξη, υπάρχει συνεργασία με την παραχωρησιούχο, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα επιτρέψει και στα έργα να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρόνο και στο αεροδρόμιο να λειτουργήσει όσο γίνεται πιο εύρυθμα. Το ζήτημα αναμένεται πάντως να διευθετηθεί τις επόμενες μέρες.

Πηγή: http://www.ypodomes....iaka-aerodromiaΕγκρίθηκαν τα Master Plan και ξεκινούν τα έργα των 340εκατ.ευρώ στα Περιφερειακά Αεροδρόμια

0 Σχόλια