Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

ΤΜΕΔΕ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (18 ψήφοι [20.93%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.93%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (16 ψήφοι [18.60%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.60%

 3. Το Κτηματολόγιο (9 ψήφοι [10.47%])

  Ποσοστό ψήφων: 10.47%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (17 ψήφοι [19.77%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.77%

 5. Άλλο (26 ψήφοι [30.23%])

  Ποσοστό ψήφων: 30.23%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο σταθμό ΑΡΕΤΣΟΥ ο Μετροπόντικας

μετρό θεσσαλονίκη


Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο σταθμό ΑΡΕΤΣΟΥ ο Μετροπόντικας

Στον τρίτο κατά σειρά σταθμό μετά τη ΜΙΚΡΑ και την ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ έφτασε πριν από λίγο ο Μετροπόντικας "Έλλη" ο πρώτος από τους δύο που διανοίγουν τις δίδυμες σήραγγες της γραμμής της Καλαμαριάς όπως σας έχει ήδη αποκαλύψει το ypodomes.com.

Η διάνοιξη έγινε σε χρόνο ρεκόρ καθώς μέσα σε 110 μέρες διανοίχθηκαν περίπου 1.500 μέτρα σήραγγας ενώ σε δύο μήνες το ΤΒΜ αναμένεται να φτάσει στο σταθμό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ και του χρόνου τέτοια εποχή να "κουμπώσει" με τη βασική γραμμή στο σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ από όπου και θα εξέλθει.

Καθημερινά ο Μετροπόντικας διανοίγει 20-22 μέτρα, αριθμός ρεκόρ αν σκεφτούμε ότι το συνηθισμένο νούμερο για τη χώρα είναι περίπου 10 μέτρα ανά μέρα. Στην τελετή υποδοχής του Μετροπόντικας παρεβρέθη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω:

"Ο ένας Μετροπόντικας έφτασε στον τρίτο σταθμό της επέκτασης της Καλαμαριάς, ενώ όπως γνωρίζετε οι σήραγγες στη βασική γραμμή έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Μετρό έχει μπει στην τελική ευθεία και να παρακαλέσω οι πολίτες να κάνουν ένα χρόνο υπομονή ακόμα, του χρόνου στην ΔΕΘ η πόλη θα έχει άλλη όψη, πολλές λαμαρίνες θα έχουν απομακρυνθεί, το 2019 το Μετρό και στη βασική γραμμή και στην Καλαμαριά μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία και αρχές του 2020 ξεκινάει μια άλλη εποχή για τη Θεσσαλονίκη, μια εποχή που έπρεπε να ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Αυτά που δεσμευόμαστε τα κάνουμε πράξη και η σημερινή πορεία του έργου είναι η απόδειξη.

Ερωτώμενος για τα αρχαία του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είπε "Είμαστε ιδιατερα ικανοποιημένοι γιατί βρέθηκε η βέλτιστη τεχνική λύση ώστε να συνυπάρξουν σταθμός και αρχαία και το Μετρό να έχει εκτός από τον μεταφορικό και πολιτιστικό ρόλο".

Πηγή: http://www.ypodomes....eipe-o-spirtzisΜετρό Θεσσαλονίκης: Στο σταθμό ΑΡΕΤΣΟΥ ο Μετροπόντικας

0 Σχόλια