Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

ΤΜΕΔΕ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (21 ψήφοι [22.58%])

  Ποσοστό ψήφων: 22.58%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (18 ψήφοι [19.35%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.35%

 3. Το Κτηματολόγιο (9 ψήφοι [9.68%])

  Ποσοστό ψήφων: 9.68%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (17 ψήφοι [18.28%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.28%

 5. Άλλο (28 ψήφοι [30.11%])

  Ποσοστό ψήφων: 30.11%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Η πρώτη υδροηλεκτρική ανεμογεννήτρια που παράγει ενέργεια ακόμα και όταν δεν φυσάει

ανεμογεννήτρια υδροηλεκτρική ενέργεια


Η πρώτη υδροηλεκτρική ανεμογεννήτρια που παράγει ενέργεια ακόμα και όταν δεν φυσάει

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αιολικά πάρκα είναι η παύση της παραγωγής ενέργειας όταν δεν υπάρχει άνεμος.

Δύο γερμανικές εταιρείες προσπαθούν τώρα να λύσουν αυτό το πρόβλημα με το συνδυασμό ανεμογεννητριών με την τεχνολογία υδροηλεκτρικής ενέργειας. Η νέα μονάδα αιολικής - υδροηλεκτρικής ενέργειας θα είναι η πρώτη του είδους της, και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική το 2018.

Η πρωτοποριακή μονάδα έχει σχεδιαστεί για να παράγει ενέργεια ακόμα και όταν δεν φυσάει άνεμος. Θα διαθέτει τις υψηλότερες ανεμογεννήτριες στον κόσμο, στα 178 μέτρα. Οι βάσεις της ανεμογεννήτριας θα χρησιμεύουν ως δεξαμενές που θα περιέχουν 7,3 εκατομμύρια λίτρα νερού, και το αιολικό πάρκο θα περιβάλλεται από μια πρόσθετη δεξαμενή που θα περιέχει 41 εκατομμύρια λίτρα νερού.

Για τη λειτουργία της, η αιολική - υδροηλεκτρική εγκατάσταση θα πρέπει να βρίσκεται πάνω σε λόφο. Το νερό θα ρέει από το λόφο για να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια, και θα αντλείται πίσω στο λόφο, όταν δεν απαιτείται ενέργεια. Αυτό επιτρέπει την αδιάκοπη παραγωγή ενέργειας. Οι υπεύθυνοι του έργου έχουν ήδη βρει μια ιδανική τοποθεσία στον Εθνικό Δρυμό Σουηβίας-Φρανκονίας της Γερμανίας.

«Οι Γερμανοί σε αυτήν την περιοχή είναι γνωστοί ως εφευρέτες. Έτσι, η νοοτροπία αυτής της τεχνολογίας ταιριάζει πολύ με τον τοπικό πληθυσμό. Είναι λίγο ριψοκίνδυνη, και δεν μπορεί να λειτουργήσει παντού. Αλλά η συγκεκριμένη μονάδα θα λειτουργεί για αρκετές δεκαετίες, και αναμένουμε ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά σε αυτό το διάστημα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής χερσαίας αιολικής ενέργειας της εταιρείας GE Renewable Energy, Κλιφ Χάρις.

Το αιολικό κομμάτι θα παράγει 13,6 μεγαβάτ ενέργειας, και το υδροηλεκτρικό θα μπορεί να παράγει 16 μεγαβάτ. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τέσσερις ανεμογεννήτριες αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο το 2017, και το υδροηλεκτρικό κομμάτι θα αρχίσει να λειτουργεί το 2018. Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου παραγωγής τουλάχιστον του 45% της συνολικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών μέχρι το 2030.

Πηγή: http://greenagenda.grΗ πρώτη υδροηλεκτρική ανεμογεννήτρια που παράγει ενέργεια ακόμα και όταν δεν φυσάει

1 Σχόλια