Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.24%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.24%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.18%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.59%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.59%

 5. Άλλο (85 ψήφοι [28.72%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.72%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Έσβησε η μονάδα της Πάρου – Με ρεύμα από το Λαύριο καλύπτονται τα πρώτα νησιά των Κυκλάδων

πάρος λαύριο ρεύμα


Έσβησε η μονάδα της Πάρου – Με ρεύμα από το Λαύριο καλύπτονται τα πρώτα νησιά των Κυκλάδων

Σε εφεδρεία πέρασε από την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Πάρου, ο οποίος, πέραν του ίδιου του νησιού τροφοδοτούσε την Αντίπαρο, τη Νάξο, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, το Κουφονήσι, την Ίο, τη Σύκινο και τη Φολέγανδρο.

Η μονάδα σταμάτησε τη λειτουργία της καθώς, μετά την ηλέκτριση και δοκιμαστική χρησιμοποίηση του καλωδίου της πρώτης φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων, μπαίνουμε στην πλήρη λειτουργία, κατά την οποία οι παλιοί τοπικοί σταθμοί που παρήγαγαν ρεύμα με πετρέλαιο, σταματούν τη λειτουργία τους και θα βρίσκονται σε εφεδρεία.

Η διασύνδεση των Κυκλάδων ξεκινάει από το ΚΥΤ του Λαυρίου μέσω ενός υποβρύχιου τριπολικού καλωδίου μήκους 108 χλμ. που καταλήγει στη Σύρο. Από εκεί ένα υποβρύχιο καλώδιο μήκους 33 χλμ. καταλήγει στο βόρειο άκρο της Τήνου. Ένα δεύτερο καλώδιο μήκους 46 χλμ συνδέει τη Σύρο με την Πάρο και ένα τρίτο μήκους 35 χλμ. τη Σύρο με τη Μύκονο.

Η δεύτερη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα περιλαμβάνει τη σύνδεση της Πάρου με τη Νάξο και τη σύνδεση της Νάξου με τη Μύκονο, καθώς και την αναβάθμιση της υφιστάμενης καλωδιακής σύνδεσης Άνδρου-Λιβαδίου (Ν. Εύβοια) και Άνδρου-Τήνου με την εγκατάσταση νέων υποβρύχιων καλωδίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.

Το έργο, ύψους 80 εκατ. ευρώ, προχωρά κανονικά και βρίσκεται σε ώριμο στάδιο η αξιολόγηση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών.

Η τρίτη φάση, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την πόντιση και δεύτερου καλωδίου Λαυρίου-Σύρου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020, καθώς ο ΑΔΜΗΕ αποφάσισε πρόσφατα την επίσπευσή του. Τα τεύχη δημοπράτησης θα βγουν τις επόμενες ημέρες.

Θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσει και η τέταρτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων. Ο λόγος για την διασύνδεση Λαυρίου – Σερίφου, Σερίφου – Μήλου, Μήλου – Σαντορίνης και Σαντορίνης με Πάρο ή Νάξο. Το έργο θα ενταχθεί στο δεκαετές επιχειρησιακό πλάνο 2019-2028. Ο ΑΔΜΗΕ έχει στα χέρια τη σχετική μελέτη μετά τα συμπεράσματα της κοινής ομάδας εργασίας με ΡΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή: https://energypress....ia-ton-kykladonΈσβησε η μονάδα της Πάρου – Με ρεύμα από το Λαύριο καλύπτονται τα πρώτα νησιά των Κυκλάδων

12 Σχόλια

άντε να δούμε και καμιά μείωση στις επιβαρύνσεις λόγω παραγωγής ενέργειας στα νησιά από πετρελαϊκές μονάδες

Φωτογραφία
Konstantinos IB
Μάρ 15 2018 00:34

Θα τη δούμε με τα κιάλια.  :D

Δεν το καταλαβαίνω Συνάδελφοι. Καλώδια στα νησιά και τροφοδοσία των νησιών με υποβρύχια καλώδια?

Και γιατί δεν έβαλαν ανεμογενήτριες στις κυκλάδες που φυσά?

Ασχετος είμαι λίγο με την δουλειά και δεν έχω ασχοληθεί, 80εκατομ κοστος ομως? Και ποσες ανεμογενητριες έβαζαν με αυτό το ποσό?

Εστω οτι επρεπε να γινει ετσι αρχικα, η τοποθετηση ανεμογενητριων και τροφοδοσιας των νησιων με ρευμα που να παραγεται με ΑΠΕ, προχωραει?

Μη περάσει δηλαδή κανένα Τούρκικο υποβρύχιο μείναν χωρίς ρεύμα οι Κυκλάδες.

οι ανεμογεννήτριες συνδέονται σε υπάρχον δίκτυο και δεν το δημιουργούν άρα για να μπουν κάπου θα πρέπει να λειτουργεί γεννήτρια ή να υπάρχει δίκτυο μεσώ καλωδίου που το δημιουργούν μακρινότερες γεννήτριες.Τώρα που τα νησιά είναι μέρος του διασυνδεδεμένου συστήματος μπορούν να μπουν και περισσότερες ανεμογεννήτριες σε αυτά

ενταξει ευχαριστω

Δεν το καταλαβαίνω Συνά Καλώδια στα νησιά και τροφοδοσία των νησιών με υποβρύχια καλώδια?
Και γιατί δεν έβαλαν ανεμογενήτριες στις κυκλάδες που φυσά?
Ασχετος είμαι λίγο με την δουλειά και δεν έχω ασχοληθεί, 80εκατομ κοστος ομως? Και ποσες ανεμογενητριες έβαζαν με αυτό το ποσό?
Εστω οτι επρεπε να γινει ετσι αρχικα, η τοποθετηση ανεμογενητριων και τροφοδοσιας των νησιων με ρευμα που να παραγεται με ΑΠΕ, προχωραει?
Μη περάσει δηλαδή κανένα Τούρκικο υποβρύχιο μείναν χωρίς ρεύμα οι Κυκλάδες.Δεν σχεδιάστηκαν να είναι αυτόνομα από ΑΠΕ. Αν δεν φυσάει και δεν έχει ήλιο δεν υπάρχει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάντως ωραία θα ήταν, κάθε φορά που βλέπω το λογαριασμό τη ΔΕΗ λέω, να υπήρχε τρόπος να αυτονομηθώ (?) Εντάξει ΔΤ, ΔΦ, να πληρώσω κάτι αλλά το κατανάλωση 40% , διάφορες υπηρεσίες ΔΕΗ 60% κάπως ευχάριστα δεν το βλέπω.

+ το υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ που προστίθεται τώρα, "υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ" , δείτε τον νέο σας λογαριασμό.

Ενδεχομένος να υπήρχε κάποιος τρόπος, με κάποιο πάνελ ή κάποια ανεμογεννήτρια οικιακής χρήσης που θα τροφοδοτούσε ορισμένες συσκευές, να το αναπτύξω έτσι λίγο. Οπότε θα έπεφτε η κατανάλωση και τα συμπαρασυρόεμενα κατά συνέπεια, δεν μένω όμως σε δικό μου σπίτι, οπότε δεν μπορώ να βάλω πάνελ κατα πως ξέρω.

Φωτογραφία
Konstantinos IB
Μάρ 16 2018 17:28

Ενδεχομένος να υπήρχε κάποιος τρόπος, με κάποιο πάνελ ή κάποια ανεμογεννήτρια οικιακής χρήσης που θα τροφοδοτούσε ορισμένες συσκευές, να το αναπτύξω έτσι λίγο

Για "έτσι λίγο" κάτι γίνεται. Για "πολλά - πολλά" θες και πολλά λεφτά. Καλύτερα να κάτσεις στο δίκτυο. 

Οικονομία (και ευστάθεια) επιτυγχάνεται όσο μεγαλύτερη διασύνδεση έχει το δίκτυο.

Προϋποθέσεις επιστροφής προστίμων
...

...

...
γ) Να μην έχει γίνει ανάκληση της δήλωσης υπαγωγής
για οποιονδήποτε λόγο.

 

Έχω περίπτωση ακινήτου προ 75 (μη σας πω οριακά και προ 55), που ο προηγούμενος συνάδελφος τον έσφαξε βάζοντάς το για ακατανόητους λόγους  μετά 2004 (το ακίνητο είναι πέτρινο και καμία αυθαιρεσία δεν υπάρχει πρόσφατη για να το δικαιουλογούσε). Δικαιούται επιστροφή πάνω από 7 χιλιάρικα.Τί εννοεί ο ποιητής; ότι αν έκανα αίτηση να επανέλθει σε καθεστώς υπαγωγής από οριστική υπαγωγή για να διορθώσω τεχνική έκθεση ή κάτι άσχετο από το πρόστιμο, δε δικαιούται ο πελάτης μου επιστροφή;

... και που να ξερει η ΔΕΗ

Προσπαθουσα να καταλαβω τί λες, μεχρι που ειδα που το ανεβασα. Completely misplaced, my apologies...