Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.31%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.31%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.34%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.34%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.22%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.22%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.66%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.66%

 5. Άλλο (84 ψήφοι [28.47%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.47%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Νέος Νόμος Αυθαιρέτων: Έρχονται «αλά κάρτ» πρόστιμα για τα αυθαίρετα

αυθαίρετα πρόστιμα


Νέος Νόμος Αυθαιρέτων: Έρχονται «αλά κάρτ» πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Tακτοποίηση – εξπρές με κλιμακούμενα πρόστιμα ανάλογα με την παρανομία προωθεί από το προσεχές φθινόπωρο το νέο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με ποικιλία προστίμων μπορούν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να τα τακτοποιήσουν από το προσεχές Φθινόπωρο, οπότε είναι και έτοιμο το νέο σχέδιο νόμου που καταρτίζεται από το υπ. Περιβάλλοντος.

Ωστόσο παραμένει κόκκινη γραμμή των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011 και τα οποία δεν θα μπορούν να υπαχθούν στην τακτοποίηση, ενώ ορίζεται η υποχρέωση ελέγχου από μηχανικό και η έκδοση πιστοποιητικού νομιμότητας για κάθε συναλλαγή σχετιζόμενη με ακίνητα από μισθώσεις μέχρι κληρονομιές και άδειες λειτουργίας για επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του «Έθνους» η λογική των νέων προστίμων δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα λαμβάνει υπόψη το είδος της παρανομίας αλλά και της επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Επιπλέον, θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια καθώς θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα ενώ όσοι είναι άνεργοι ή έχουν εισόδημα στο όρια της φτώχειας θα έχουν μικρότερο πρόστιμο.

Παράλληλα, το πρόστιμο θα είναι μικρότερο και στην περίπτωση που το αυθαίρετο ακίνητο είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο Ε9 του φορολογούμενου.

Για μικρές παρανομίες δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και απαλλαγή από το πρόστιμο, όμως στις μεγάλες παρανομίες το πρόστιμο θα ανέβει αρκετά.

Πάντως από τη νέα ρύθμιση αποκλείονται όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011.

Αυτά τα ακίνητα θα παραμείνουν στην κατηγορία κατεδαφιστέα, ωστόσο αν και μιλάμε για χιλιάδες ακίνητα, το πλέον πιθανό είναι ότι αντί κατεδάφισης θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του προστίμου διατήρησης του ακινήτου από το 5% που είναι σήμερα.

Πηγή: http://www.protothem...ta-authaireta-/Νέος Νόμος Αυθαιρέτων: Έρχονται «αλά κάρτ» πρόστιμα για τα αυθαίρετα

10 Σχόλια

Έτσι, για να δούμε και αυτό : νόμος αυθαιρέτων με ταξικό πρόσημο !

Παράλληλα "Δε θα νομιμοποιούνται όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011"  :shock:  :shock:  :shock:  http://tinyurl.com/huc337r

Φωτογραφία
ΙΑΣΟΝΑΣ
Ιούν 09 2016 16:27

Πράγματι είναι για γέλια.....

Παράλληλα "Δε θα νομιμοποιούνται όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011"  :shock:  :shock:  :shock:  http://tinyurl.com/huc337r

 

αντιγραφω απο το παραπανω του ΙΕΚΕΜ

"Παρατηρητήρια δομημένου περιβάλλοντος. θα δημιουργηθούν αρχικά σε κάθε περιφέρεια και μετά σε κάθε νομό. Στόχος τους, η σάρωση με κάθε μέσο, ανά εξάμηνο, παλιών και νέων κατασκευών, αλλά και η διασταύρωση στοιχείων και με άλλες υπηρεσίες.

Για όλα τα νέα κτήρια θα υπάρχει πλέον πλήρης ηλεκτρονικός φάκελος. Στόχος είναι όλα αυτά να εφαρμοστούν από το φθινόπωρο."

 

δλδ αφου θα γινουν αρχικα σε καθε περιφέρεια....πώς θα γινουν " μετα και σε καθε νομό"

εκτος αν αλλαξουν τον Καλλικρατη και δημιουργησουν ξανα τους νομούς...

 

-πότε θα ειναι ετοιμα???

- το φθινοπωρο...

-αυτο το φθινοπωρο ή τό άλλο.... :-) 

 

ας παραθεσω το κειμενο ολοκληρο...που κατεβασε ο  Jonous

μου εμειναν καποιες απ/οριες ειδικα για κεινη την "σαρωση"  ανα.... εξαήμενο

 

Δε θα νομιμοποιούνται όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011 (ετοιμάζεται πολυνομοσχέδιο από το ΥΠΕΚΑ)

    Εκτύπωση
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

    Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 15:00

Tags: Αυθαίρετα , Δόμηση , ΥΠΕΚΑ
 

Δε νομιμοποιούνται και με τον νέο νόμο που ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011. Αλλαγές έρχονται στις μισθώσεις, στις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

Αυθαίρετα στα πιο απίθανα σημεία κοσμοπολίτικων νησιών ξεφύτρωσαν, όπως διαπιστώθηκε από τις εφόδους των επιθεωρητών περιβάλλοντος, λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις νομιμοποιήσεις. Θα παραμείνουν για πάντα αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, αφού και ο νέος νόμος που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος δε μετακινεί την κόκκινη γραμμή της 28ης Ιουλίου 2011.

Πολυνομοσχέδιο που θα καλύπτει τα πάντα καταρτίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Αιχμή η πρόληψη, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή η ταυτότητα κτηρίων. Ο έλεγχος από μηχανικούς που τώρα είναι υποχρεωτικός στις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

Παρατηρητήρια δομημένου περιβάλλοντος. θα δημιουργηθούν αρχικά σε κάθε περιφέρεια και μετά σε κάθε νομό. Στόχος τους, η σάρωση με κάθε μέσο, ανά εξάμηνο, παλιών και νέων κατασκευών, αλλά και η διασταύρωση στοιχείων και με άλλες υπηρεσίες.

Για όλα τα νέα κτήρια θα υπάρχει πλέον πλήρης ηλεκτρονικός φάκελος. Στόχος είναι όλα αυτά να εφαρμοστούν από το φθινόπωρο.

 

 

Το ΤΕΕ τι λέει για όλα αυτά αν ισχύσουν?Βασικά αν θα γίνει αναθεώρηση Συντάγματος όλο και κάτι θα αλλάξουν με τις ημερομηνίες κτλ

 

Γιατί νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα που έχουν υπαχθεί στους νόμους???Κάποια ''τακτοποιούνται'' 

 

Α ρε Σπίρτζη πόσο εύκολα ξεχνάς

 

Παράλληλα, το πρόστιμο θα είναι μικρότερο και στην περίπτωση που το αυθαίρετο ακίνητο είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο Ε9 του φορολογούμενου.

  Μάλιστα είμαι δηλαδή ο 75χρονος πλούσιος έχω κρατήσει στο όνομα μου την βίλλα και τα υπόλοιπα τα έχω μεταβιβάσει στα παιδιά μου και θα πληρώσω λίγα

Επιπλέον, θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια καθώς θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα ενώ όσοι είναι άνεργοι ή έχουν εισόδημα στο όρια της φτώχειας θα έχουν μικρότερο πρόστιμο.

 

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά Μαύρη κι εργασία..... 

 

Οι συζητήσεις θα γίνουν να υποθέσω Αύγουστο ,τον πιο παραγωγικό μήνα στην χώρα ε?

 

Εγώ πιστεύω οτι το νταβαντούρι γίνεται για πιάσουν και τις κληρονομιές-μισθώσεις που αναφέρουν γιατί όλοι ξέρουμε ποίος τακτοποιεί τη σήμερον ημέρα

Γιατί δεν το κάνουν διαπραγμάτευση προστίμου κατά περίπτωση;

Θα σκανναρουν λεει ολο το δομημενο περιβαλλον, ανα εξαμηνο..

 

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Φωτογραφία
ΙΑΣΟΝΑΣ
Ιούν 10 2016 10:05

Φέξε μου και γλίστρησα.....

Η εξέλιξη στην τεχνολογία είναι φυσική.

Τοπογραφικό με κινητό το 2010, σάρωση με drone  το 2015 ...

Οι π%^&&ιές ... σταθερή αξία.

Δεν μπορω να καταλαβω τη σημασια αυτων των "διαρροων"...

Φανταστειτε να εβγαζε διαρροη το Υπ. Υγειας, οτι καθε εξαμηνο θα παρεχονται γενικες εξετασεις, τηλεπαθητικα, σε ολους τους ασφαλισμενους...

Συγκριτικα οι δυο ειδησεις, ειναι του ιδιου επιπεδου νοημοσυνης....