Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

ΤΜΕΔΕ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 3. Το Κτηματολόγιο (8 ψήφοι [10.81%])

  Ποσοστό ψήφων: 10.81%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (15 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 5. Άλλο (23 ψήφοι [31.08%])

  Ποσοστό ψήφων: 31.08%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

ΟΟΣΑ: Πρωτιά της Ελλάδας στους άνεργους πτυχιούχους

οοσα ανεργία ελλάδα πτυχιούχος


ΟΟΣΑ: Πρωτιά της Ελλάδας στους άνεργους πτυχιούχους

Στην κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%.

Σημειώνεται δε πως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας να αντιμετωπιστεί από τα προγράμματα «διάσωσης» καταγράφηκε σε έκθεση του διεθνούς οργανισμού που καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα. Η ανεργία των νέων πτυχιούχων λειτουργεί ως το «εισιτήριο» που απομακρύνει τους νέους από την Ελλάδα και κάνει ακόμη χειρότερο το πρόβλημα για το μέλλον της χώρας.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ισπανία που ακολουθεί την Ελλάδα στη σχετική λίστα με το ποσοστό της ανεργίας των νέων πτυχιούχων να βρίσκεται στο 14,9%. Την τριάδα συμπληρώνει η Τουρκία με ανεργία στο 7,7%.

Στον αντίποδα οι χώρες με τη μικρότερη ανεργία των νέων πτυχιούχων είναι οι ΗΠΑ με 4,1%, η Ιαπωνία με 3,2%, η Νότιος Κορέα με 2,9%, η Γερμανία με 2,4% και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων πτυχιούχων το έχει η Νορβηγία με μόλις 1,8%.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Πηγή: http://www.epixeiro....ους-πτυχιούχουςΟΟΣΑ: Πρωτιά της Ελλάδας στους άνεργους πτυχιούχους

14 Σχόλια

Φωτογραφία
Ροδοπουλος
Οκτ 14 2015 13:24

σκίζουμε πάλι.......

Λογικό μου φαίνεται.. Στην ελλαδα της κρίσης δεν χρειαζονται τόσοι πολλοι πτυχιούχοι.. Τι θα κανουν δηλαδη σε μια χωρα που λειτουργεί στον αυτόματο χωρις καθόλου ανάπτυξη; Για τις βασικές λειτουργίες επαρκούν οι μισοί απο αυτούς


Sent from my iPhone using Tapatalk

την  βορειο  κορεα  δεν  βλεπω, και  ανησυχω  .

μηπως  εχει  τελικα την  μικροτερη  ανεργια   και  οι  καπιταλιστες   μας  κρυβουν 

με  δολο τους  τελειους   σοσιαλιστικούς  παραδεισους . .

Φωτογραφία
Alsterwasser
Οκτ 14 2015 13:43

https://www.youtube....h?v=zpOKYUi_bwE

 

σκεφτείτε οτι αναφέρεται στην Ελλάδα και γίνεται άκρως επίκαιρο.

 

και το παρακάτω αυτό που συμβαίνει σε όλους τους νέους...

 

Φωτογραφία
Dio_the_Theo
Οκτ 14 2015 13:56

Ψευτιές των ευρωπαίων, των σιωνιστών και των εξωγήινων. Συκοφαντούν την Ελλάδα αλλά στους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνόμους και τις καθαρίστριες με οργανικές θέσεις είμαστε οι πρώτοι.

 

Επίσης ποια capital controls και κουραφέξαλα: ο μητροπολίτης ημερίσιο πλαφόν ανάληψης 20Κ ευρώ.

 

Όλα τα γουρούνια εχουν την ίδια μούρη: αστυνόμος, στρατιωτικός, παπάς και συνδικαλιστής (οιασδήποτε απόχρωσης, κοινοβουλευτικής ή μη) να περνάνε καλά ενώ οι άλλοι να πάνε να ψοφήσουν.

Η ελλαδα στηρίζονταν και στηρίζεται στο δημοσιο. Οσο δεν αλλάζει αυτο μην περιμένεις τιποτα καλυτερο. Η μπαίνεις και εσυ σε αυτόν τον χορό η κανεις τον σταυρο σου


Sent from my iPhone using Tapatalk
Φωτογραφία
Dio_the_Theo
Οκτ 14 2015 14:34

Δεν είχα ποτέ την ικανότητα να είμαι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Αυτή την ικανότητα την είχαν οι..... άσε βαριέμαι να αναλύω θα βγω και οφφ τόπικ. Μιας και λες για δημόσιο (πχ μητροπόλεις, ε??), δες πρώτα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και έλα να τα ξαναπούμε.

Δεν ξέρω για μητροπόλεις κτλ...Εγώ ξέρω ότι μπορεί να σου κόβουν μπορεί να σε βγάζουν αργότερα στη σύνταξη, αλλά έχεις την σιγουριά και ότι άλλο προκύψει..Εσένα και σου κόβουν εμμέσως και δεν είσαι σίγουρος αν αύριο έχεις δουλειά.. Αστο μην το ψάχνεις και οι 2 μου γονείς ΔΥ ήταν με όλα τα καλά που είχαν κάποτε..Οκ, σήμερα τους έχουν ξεσκίσει την σύνταξη αλλά κάποτε σπούδασα άνετα έξω...

Η στατιστική είναι ελλιπής διότι παραλείπει να αναφερθεί σε όσους πτυχιούχους εργάζονται σε θέση κατώτερη των προσόντων τους ή διατηρούν ένα αδρανές μπλοκάκι.

 

Επίσης δε μας δίνει στοιχεία για την ανεργία των μη πτυχιούχων (για να δούμε αν υπάρχει συσχέτιση) και κυρίως παραβλέπει το γεγονός ότι η αναλογία πτυχιούχων και μη πτυχιούχων όπως επίσης και η κατανομή των πτυχιούχων σε ειδικότητες δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες.

 

Τέλος σε κάθε χώρα το επίπεδο αμοιβής κάτω από το οποίο κάποιος προτιμά να είναι άνεργος είναι διαφορετικό. Ίσως να ήταν σωστότερο να μετρήσουν τα εισοδήματα των πτυχιούχων σε κάθε χώρα.

Φωτογραφία
Giorgos1987
Οκτ 14 2015 16:50

Και εις ανώτερα!

Αφού έχει ανοίξει ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κάθε ραχούλα της Ελληνικής επικράτειας βάλε και του εξωτερικού τι περιμένετε να γίνει. 

Και να μην υπήρχε η κρίση πάλι την ίδια πρωτιά θα είχαμε

Μα την είχαμε!

Συνεχίστε την παραγωγή μηχανικών βρε, ποιοί θα νοικιάζουν τα διαμερίσματα στίς επαρχίες; και ποιός θα τολμήσει να βάλει εμπόδια να γίνει και το δικό μου το παιδί "αδιόριστος μαθηματικός" ;

Φωτογραφία
Ροδοπουλος
Οκτ 15 2015 12:17

Συνεχίστε την παραγωγή μηχανικών βρε, ποιοί θα νοικιάζουν τα διαμερίσματα στίς επαρχίες; και ποιός θα τολμήσει να βάλει εμπόδια να γίνει και το δικό μου το παιδί "αδιόριστος μαθηματικός" ;

 

+11000 διότι μου έδωσες την πάσα.

 

Πρόσεξε για πολύ κόσμο, με ελάχιστον IQ, άλλο πράγμα ο αδιόριστος μαθηματικός και άλλο πράγμα ο άνεργος μαθηματικός. Ο αδιόριστης, για τους ανθρώπους αυτούς έχει την ελπίδα της "αριστερής/κεντρώας και δεξιάς" πρόσληψης. Αντίθετα ο άνεργος μαθηματικός δεν ανήκει σε κανένα εκλογικό σώμα και άρα τον γράφουμε στα π@π@ρι@ μας.