Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.24%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.24%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.18%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.59%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.59%

 5. Άλλο (85 ψήφοι [28.72%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.72%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Ο δρόμος της επιτυχίας περνά από τη Βαρσοβία

best τελικός νικητές


Ο δρόμος της επιτυχίας περνά από τη Βαρσοβία

Βαρσοβία, Πολωνία, 1-9 Αυγούστου 2013
120 φοιτητές μηχανικοί από όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται διεκδικώντας την πρωτιά, ανάμεσά τους και 8 Έλληνες φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Ο λόγος για το τελικό στάδιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού μηχανικής (European BEST Engineering Competition (EBEC) Final) που διοργανώνεται από τον ευρωπαϊκό φοιτητικό σύλλογο Board of European Students of Technology (BEST).
Πρόκειται για το σημαντικότερο μέρος των διαγωνισμών μηχανικής που φέτος με επιτυχία κλείνει την 5η συνεχή χρονιά διεξαγωγής του.

Σήμερα, οι διαγωνισμοί μηχανικής αποτελούν τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις ανάμεσα στους νέους φοιτητές των Πολυτεχνείων, προσφέροντας τους την ευκαιρία να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητά τους, να διαγωνιστούν και να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά προβλήματα που αφορούν τη βιομηχανία και το management.

Φέτος θα διαγωνιστούν 120 φιλόδοξοι φοιτητές μηχανικής, οι οποίοι έχουν διακριθεί ανάμεσα σε 5000 συμμετέχοντες μέσα από δυο γύρους διάκρισης: 83 τοπικούς διαγωνισμούς και 15 εθνικούς. Οι καλύτερες 30 ομάδες αποτελούμενες από 4 φοιτητές έκαστη, διαγωνίζονται σε 2 κατηγορίες: Team Design (δημιουργία μιας μηχανικής κατασκευής) και Case Study (εύρεση λύσης σε ρεαλιστικά προβλήματα μιας επιχείρησης).

Ο διαγωνισμός EBEC Final 2013 υποστηρίζεται από τον Ρέκτορα του Πολυτεχνείου της Βαρσοβίας, τον Πρόεδρο της Βαρσοβίας- Hanna Gronkiewicz-Waltz, το Υπουργείο Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πολωνίας, την Ακαδημία των επιστημών της Πολωνίας και την UNESCO ( United Nations, Educational, Scientific and Cultural Organization).

Ο σύλλογος BEST είναι ένας μη πολιτικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αφορά φοιτητές μηχανικής ανά την Ευρώπη. Μέσα από πλήθος εκπαιδευτικών και άλλων εκδηλώσεων, απευθύνεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρωπαΐους φοιτητές μηχανικής, προσφέροντάς τους επιπρόσθετη ακαδημαϊκή εκπαίδευση και ανάπτυξη των μη τεχνικών τους δεξιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website BEST.eu.org και ebec.BEST.eu.org

Μαριάννα Παπαγεωργίου
PR Responsible of EBEC 2013
e-mail: marianna.papageorgiou@BEST.eu.orgΟ δρόμος της επιτυχίας περνά από τη Βαρσοβία

2 Σχόλια

Φωτογραφία
civil_marios
Ιούλ 29 2013 19:32

Οι Έλληνες φοιτητές είναι 5 πολιτικοί μηχανικοί και 3 μηχανολόγοι ΕΜΠ.

Ως πρωην μέλος του BEST συστήνω σε όλους τους φοιτητές να ασχοληθούν και να γνωρίσουν αυτόν το φορέα. Δεν έχει καμία σχέση με erasmus και ατελείωτα πάρτι για 6 μήνες. Η δουλειά που γίνεται εκεί σε αυτά τα σεμινάρια και η επαφή με φοιτητές από άλλες χώρες σου δίνει τη δυνατότητα να καταλάβεις ότι το κύριο χαρακτηριστικό του επαγγέλματος του μηχανικού είναι η κινητικότητα και η ευρηματικότητα. Οι γνωριμίες που μπορεί να κάνει κάποιος σε 15 μέρες είναι πολύ πιθανό να τον βοηθήσει στην αναζήτηση δουλειάς στο εξωτερικό, ειδικά στους τομείς μηχανολόγων/ηλεκτρολόγων/ΗΥ. Το Best διοργανώνει πολλά workshops και ημέρες καριέρας και οι πιο πολλές πολυεθνικές εταιρίες στην Κεντρική Ευρώπη ενδιαφέρονται για μέλη του Best. Ευτυχώς έχουμε και στην Ελλάδα, σε αρκετά πανεπιστήμια, οπότε έχουν την ευκαιρία και οι Έλληνες φοιτητές να συμμετάσχουν στα σεμινάρια και στη διοργάνωση course και εδώ.