Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

ΤΜΕΔΕ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (15 ψήφοι [19.74%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.74%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (14 ψήφοι [18.42%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.42%

 3. Το Κτηματολόγιο (8 ψήφοι [10.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 10.53%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (16 ψήφοι [21.05%])

  Ποσοστό ψήφων: 21.05%

 5. Άλλο (23 ψήφοι [30.26%])

  Ποσοστό ψήφων: 30.26%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για επιστροφή ποσών, λόγω τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών

επιστροφή ποσό αυθαίρετα


Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για επιστροφή ποσών, λόγω τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών

Πολίτης προσέφυγε στον Συνήγορο, καθώς δε λάμβανε απάντηση από τις υπηρεσίες του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος σε αίτησή της, με την οποία ζητούσε την επιστροφή ποσών που κατασχέθηκαν αναγκαστικά, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. Μολονότι η ίδια υπέβαλε έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, λόγω τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε ιδιοκτησία της σε περιοχή του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης καθυστέρησε την επεξεργασία των αιτήσεων, επικαλούμενη φόρτο εργασίας και αδυναμία παρακολούθησης εκκρεμοτήτων εκατοντάδων φακέλων αυθαιρέτων, μετά τη συνένωση των Δήμων Σπάτων και Αρτέμιδος, λόγω εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Ταμειακή Υπηρεσία να εκδώσει κατασχετήριο για τις ήδη βεβαιωμένες οφειλές, με τη διαδικασία της κατάσχεσης ''εις χείρας Πιστωτικών Ιδρυμάτων'', βάσει της οποίας κατασχέθηκαν ποσά από λογαριασμό σύνταξης του συζύγου της και από λογαριασμούς των παιδιών της, με τους οποίους ήταν συνδικαιούχος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και η είσπραξη ήδη βεβαιωθέντων προστίμων, μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας εξόφλησης των προστίμων.

Η ΥΔΟΜ Σπάτων-Αρτέμιδος εξέδωσε, με καθυστέρηση, την απόφαση αναστολής επιβολής προστίμων, καθώς και της είσπραξης των ήδη βεβαιωθέντων προστίμων, για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία, πλην όμως, η Ταμειακή Υπηρεσία διαφώνησε για την επιστροφή της κατασχεθείσας οφειλής ή του συμψηφισμού μέσω ΔΟΥ, λόγω διαφορετικής άποψης, ως προς το περιεχόμενο της απόφασης αναστολής της ΥΔΟΜ και έθεσε ερώτημα προς γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου.

Η Αρχή υπογράμμισε τις διατάξεις των νόμων για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, τόσο εγγράφως, όσο και στο πλαίσιο συνεργασίας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, επισημαίνοντας ότι η διχογνωμία ως προς την εφαρμογή πολεοδομικών διατάξεων και η καθυστέρηση συνεργασίας των υπηρεσιών του ίδιου Δήμου, ήταν σε βάρος της αναφερομένης και των οικείων της.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, ο Δήμος απάντησε ότι, κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου, θα προβεί άμεσα σε εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Πηγή: http://www.aftodioik...ton-kataskevon/Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για επιστροφή ποσών, λόγω τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών

1 Σχόλια

Έχει ανοίξει το θέμα [url="http://www.michaniko...α-επιστρο/"]εδώ[/url] από προχθες.