Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.31%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.31%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.34%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.34%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.22%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.22%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.66%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.66%

 5. Άλλο (84 ψήφοι [28.47%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.47%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Στο εδώλιο έξι τελωνειακοί για λαθρεμπόριο - Εμπλέκεται μεγάλη εισαγωγική επιχείρηση, 651.000 ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

λαθρεμπόριο καύσιμα δημόσιο


Στο εδώλιο έξι τελωνειακοί για λαθρεμπόριο - Εμπλέκεται μεγάλη εισαγωγική επιχείρηση, 651.000 ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

Να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης πρώην υπάλληλοι του Β' Τελωνείου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για υπόθεση συνδεόμενη με λαθρεμπορία, από την οποία εκτιμάται ότι προέκυψε ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 651.000 ευρώ, εισηγείται η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Η υπόθεση αφορά το 2007 και η εισαγγελική λειτουργός προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθούν σε δίκη έξι υπάλληλοι, που υπηρετούσαν τότε στο Β' Τελωνείο του λιμένα Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους κι ο τότε προϊστάμενός του (οι υπόλοιποι ήταν ελεγκτές και επόπτες), κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, απιστία κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση και άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.

Η εισαγγελέας ζητάει την παραπομπή ενός εκτελωνιστή -που το διάστημα εκείνο ήταν νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας με αντικείμενο την εμπορία, εισαγωγή/εξαγωγή υπολογιστών κινητής τηλεφωνίας, αναλώσιμων, είδη δώρων και μηχανών γραφείου, ενδυμάτων/υποδημάτων κ.ά.- ως ηθικό αυτουργό των παραπάνω πράξεων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η υπόθεση συνδέεται με την εισαγωγή -από την Κίνα και τις ΗΠΑ- εμπορευμάτων, για τα οποία δεν καταβλήθηκαν οι προβλεπόμενοι δασμοί και φόροι, με σκοπό να επωφεληθεί η συγκεκριμένη εταιρεία. Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών φαίνεται ότι προέκυψε -μεταξύ άλλων- "καταστρατήγηση" του τελωνειακού "καθεστώτος 42" (σ.σ. καθεστώς που χρησιμοποιεί ο εισαγωγέας για να πετύχει την απαλλαγή από τον ΦΠΑ, όταν τα εισαγόμενα αγαθά πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Βουλγαρία), ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν 60 διασαφήσεις εισαγωγής (έντυπα), που κατέθεσε ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός και συνοδεύονταν από εικονικά και ανακριβή παραστατικά.

Αφορμή για τον ποινικό έλεγχο των συνταξιούχων -σήμερα- τελωνειακών αποτέλεσε απόφαση του Β' Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο, αφού καταδίκασε τον εκτελωνιστή και τη σύζυγό του (ως νόμιμων εκπροσώπων της συγκεκριμένης εταιρείας) για λαθρεμπορία, διαβίβασε τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για περαιτέρω έρευνα.

Πηγή: http://www.topontiki...giki-epiheirisiΣτο εδώλιο έξι τελωνειακοί για λαθρεμπόριο - Εμπλέκεται μεγάλη εισαγωγική επιχείρηση, 651.000 ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

0 Σχόλια