Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

ΤΜΕΔΕ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 3. Το Κτηματολόγιο (8 ψήφοι [10.81%])

  Ποσοστό ψήφων: 10.81%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (15 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 5. Άλλο (23 ψήφοι [31.08%])

  Ποσοστό ψήφων: 31.08%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Έντονο ξενοδοχειακό ενδιαφέρον για το κέντρο της Αθήνας

ξενοδοχείο αθήνα


Έντονο ξενοδοχειακό ενδιαφέρον για το κέντρο της Αθήνας

Το 2011 τα ρεπορτάζ της εποχής έγραφαν για τη μαζική αποχώρηση ξενοδοχειακών μονάδων από το κέντρο της Αθήνας. Ηταν η εποχή που έβαζε λουκέτο και το Esperia και από το 2009 είχαν βάλει λουκέτο 7 μονάδες του κέντρου με 800 δωμάτια.

Ηταν η εποχή των διαδηλώσεων και των σοβαρών επεισοδίων λόγω των μνημονίων, που απομάκρυναν τους τουρίστες από την περιοχή και είχαν προκαλέσει «μπλακ άουτ» στο επιχειρηματικό τοπίο του ιστορικού κέντρου, κι όχι μόνο.

Εκτοτε πέρασε καιρός και από τα μέσα του 2016 ο ξενοδοχειακός χάρτης του κέντρου της Αθήνας άλλαξε ριζικά κι ενισχύθηκε με πεντάστερες αφίξεις.

Η περίπτωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια, ενός εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο που ανήκει στο ΜΤΣ και φέρεται να ενδιαφέρεται να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο η Dimand, δίνει την εικόνα του πώς μπορεί να αλλάξει το κέντρο.

Αν και γνώστες της αγοράς φοβούνται ότι η υπερσυγκέντρωση ξενοδοχειακών μονάδων σε μια μικρή απόσταση, από το Μεταξουργείο μέχρι το Hilton, θα φέρει προβλήματα και «αλληλοφάγωμα», υπάρχουν κι άλλες απόψεις. Όπως ότι όσο περισσότερες μονάδες δημιουργούνται τόσο αυξάνονται οι επιχειρήσεις πέριξ αυτών και τόσο αναβαθμίζεται το κέντρο.

Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του κέντρου, ειδικά της πλατείας Συντάγματος, είναι η Λάμψα της οικογένειας Λασκαρίδη που ελέγχουν το Μεγάλη Βρετάνια και το όμορο King George.

Τρίτο χτύπημα για την οικογένεια και η ενοικίαση του κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου και Κριεζώτου με στόχο την αναβίωση του ξενοδοχείου King’s Palace. H Λάμψα ενοικίασε για 30 χρόνια το κτίριο και μένει να κατατεθεί το σχέδιο για την ανάπλασή του.

Μια τελευταία κίνηση στο κέντρο αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία της Intrakat για τη μίσθωση του κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Μια ανάσα από τα υπόλοιπα παλαιά και νέα ξενοδοχεία, το τριώροφο διατηρητέο κτίριο, επιφάνειας 4.160 τ.μ. εκμισθώθηκε για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40 χιλ ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι το κτήριο να μετατραπεί σε boutique hotel 45 δωματίων και να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2019.

Οσο για την Ομόνοια, εκτός του Σαρόγλειου το La Mirage ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και μια δεκαετία. Εβαλε λουκέτο το 2008 λόγω υποβάθμισης της περιοχής, όμως, πρόσφατα βρήκε νέο ενοικιαστή τον Στέλιο Ιωαννίδη και μπορεί να επαναλειτουργήσει, ενδεχομένως και μέσα στη χρονιά.

Πηγή: http://www.ered.gr/e...ro_tis_Athinas/Έντονο ξενοδοχειακό ενδιαφέρον για το κέντρο της Αθήνας

2 Σχόλια

Απο το 2011 λέγαμε καποιοι το παιγνίδι real estate που παιζόταν στο κεντρο της Αθήνας με την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες, με σκοπό τη πτώση των τιμων των ακινητων.

Και η επάρκεια εκεί εντάσσεται