Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Εγνατία Οδός: Απαλλαγή διοδίων για ανέργους, μόνιμους κάτοικους, δείτε τις προϋποθέσεις

διόδια απαλλαγή


Εγνατία Οδός: Απαλλαγή διοδίων για ανέργους, μόνιμους κάτοικους, δείτε τις προϋποθέσεις

Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τον καθορισμό απαλλαγών από την καταβολή διοδίων τελών στους Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής. Αφορά τους κατοίκους των όμορων περιοχών και τους ανέργους (σύμφωνα με εδάφιο γ, παράγραφος 9, άρθρο 2, ν.4388/2016 Α93).

Σύμφωνα με την απόφαση απαλλάσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων για διαδημοτικές μετακινήσεις ανά οδικό τμήμα της θέσης Μετωπικού Σταθμού οι εξής περιοχές:

Δημοσιευμένη ΕικόναΌπως αναφέρεται, η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων, ισχύει εφόσον κάθε απαλλασσόμενος διαμένει με κύρια κατοικία εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών. Συμπεριλαμβάονται Ι.Χ. ιδιωτικών ή Ι.Χ. επαγγελματικών οχημάτων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών, από την καταβολή διοδίων τελών.

Επίσης απαλλάσσονται καταβολής διοδίων οι άνεργοι στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες αυτής, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου δεύτερου του ν.4388/2016 (Α΄93) όπως ισχύει. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων ισχύει με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Για την πιστοποίηση των παραπάνω θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων των μόνιμων κατοίκων και των δικαιούχων απαλλαγής. Αυτοί που θα δικαιούνται δωρεάν διελεύσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή αίτηση απαλλαγής που θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο και αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του φυσικού προσώπου που καταθέτει την αίτηση, επωνυμία επιχείρησης εφόσον πρόκειται για εταιρικό όχημα, στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας, στοιχεία επικοινωνίας, γεωγραφική περιοχή κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης, αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων για τα οποία ζητείται
η χορήγηση διέλευσης από τα διόδια και τα οποία πρέπει να ανήκουν στην ιδιοκτησία του ανωτέρω φυσικού ή νομικού προσώπου.

H αίτηση θα πρέπι να συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο του ενδιαφερόμενου.

β) Δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή/και άλλα φορολογικά στοιχεία μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ, διά των οποίων θα αποδεικνύεται η κύρι κατοικία ή η επαγγελματική εγκατάσταση του ενδιαφερόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου.

γ) Άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων που ανήκουν στο ανωτέρω φυσικό ή νομικό πρόσωπο και για τα οποία ζητείται η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων.

Πηγή: http://www.ypodomes....s-proypotheseisΕγνατία Οδός: Απαλλαγή διοδίων για ανέργους, μόνιμους κάτοικους, δείτε τις προϋποθέσεις

0 Σχόλια