Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.37%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.37%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (59 ψήφοι [20.07%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.07%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.27%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.73%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.73%

 5. Άλλο (84 ψήφοι [28.57%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.57%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Εκδόθηκε η Άδεια Δόμησης για το Navarino Waterfront

navarino waterfront


Εκδόθηκε η Άδεια Δόμησης για το Navarino Waterfront

«Πράσινο φως» για το νέο ξενοδοχείο του συγκροτήματος της Costa Navarino στη Μεσσηνία άναψε το υπουργείο Τουρισμού.

Με σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) ενέκρινε την άδεια δόμησης για το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων από την ΤΕΜΕΣ στον οικισμό Κάτω Γιάλοβας Μεσσηνίας. Οι εργασίες για τη νέα μονάδα αναμένεται να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Με βάση την άδεια δόμησης για το έργο, το νέο Navarino Waterfront θα κατασκευαστεί σε έκταση 124 στρεμμάτων, ενώ δεν πρόκειται να εξαντληθεί το σύνολο της επιτρεπόμενης δόμησης, με σαφή τη δέσμευση από πλευράς του ομίλου για θετικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο στην περιοχή της Μεσσηνίας και επενδύσεις βασισμένες στην αειφορία. Με βάση ακριβώς αυτό το σκεπτικό, η νέα μονάδα θα έχει χαρακτηριστικά βιοκλιματικού σχεδιασμού (συστήματα σκίασης κ.λ.π.), ενώ προβλέπεται επιπλέον φύτευση του οικοπέδου σε 38 στρέμματα της έκτασης έναντι των προβλεπομένων 33 στρεμμάτων. Οσον αφορά τη δόμηση του κτιρίου, αυτή θα φθάνει τα 32.200 τ.μ. περίπου, έναντι των επιτρεπόμενων 53.600 τ.μ., ενώ προβλέπεται χώρος στάθμευσης για 767 οχήματα.

Το νέο Navarino Waterfront εντάσσεται στο δεύτερο κύμα των επενδύσεων του ομίλου, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ, με σκοπό να αυξήσει περαιτέρω την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Μεσσηνίας. Το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σταδιακά, αντιστοιχεί στο 1,2 δισ. ευρώ με το συνολικό έργο να περιλαμβάνει πέντε ζώνες τουριστικών θέρετρων με πολυτελή ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις γηπέδων γκολφ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί κεφάλαια περί τα 580 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται εδώ ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών του δημοφιλούς συγκροτήματος της Costa Navarino – πάνω από 7 στους 10- προέρχονται από την Ευρώπη. Το ποσοστό των Ελλήνων επισκεπτών στο συγκρότημα φθάνει κοντά στο 23%. Κατά πολύ μικρότερα, κοντά στο 2% είναι τα μερίδια των επισκεπτών από την Αμερική και κάτω από το 1% τα νούμερα των επισκεπτών από την Ασία.

Πηγή: http://www.newmoney....rino-waterfront

Η Άδεια Δόμησης εδώ: https://docs.google....na/Navarino.pdfΕκδόθηκε η Άδεια Δόμησης για το Navarino Waterfront

4 Σχόλια

....

Η Άδεια Δόμησης εδώ: https://docs.google....na/Navarino.pdf

....

 

Πιστεύω ότι θα ήταν ιδιαίτερο χρήσιμο για εμάς να είχαμε και κατόψεις τομές κλπ της εγκεκριμένης μελέτης για ουσιαστικά συμπεράσματα επί του έργου

Για τέτοιας έκτασης έργο μιλάμε για μερικά χαρτοκιβώτια από σχέδια, αν και φαντάζομαι ότι κάποια θα είναι τυπικά κτίρια. Εν τω μεταξύ δεν αναφέρει τίποτα για την προβλεπόμενη δυναμικότητα της νέας μονάδας.

Χαρακτηριστικό και το μικρό ποσοστό επισκεψιμότητας Ελλήνων στα καταλύματα της εταιρίας. Θα είχε ενδιαφέρον μια στατιστική ανάλυση που να δείχνει όχι μόνο το ποσοστό, αλλά και τις διανυκτερεύσεις, καθώς και το συνολικό ποσό κατανάλωσης Ελλήνων πελατών στο ξενοδοχείο.

"... η πλειοψηφία των επισκεπτών του δημοφιλούς συγκροτήματος της Costa Navarino – πάνω από 7 στους 10- προέρχονται από την Ευρώπη. Το ποσοστό των Ελλήνων επισκεπτών στο συγκρότημα φθάνει κοντά στο 23%. Κατά πολύ μικρότερα, κοντά στο 2% είναι τα μερίδια των επισκεπτών από την Αμερική και κάτω από το 1% τα νούμερα των επισκεπτών από την Ασία."

πηγή: http://www.newmoney....rino-waterfront

 

Παρακαλώ μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος

Διαβάστε τους Κανόνες συμμετοχής

Ευχαριστώ, Γιάννης

Η επένδυση Costa Navarino έχει απογειώσει τη Μεσσηνία. Δουλεύει όλη η τοπική οικονομία από τουρίστες, από τα παιδιά που δουλεύουν στο ξενοδοχείο και από τοπικούς παραγωγούς που το εφοδιάζουν και συνεργάζονται έμμεσα.