Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Ελβετία: Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου άνοιξε στις Άλπεις

πεζογέφυρα


Ελβετία: Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου άνοιξε στις Άλπεις

Η κατασκευή της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας πεζών στον κόσμο ολοκληρώθηκε στην Ελβετία, με μήκος 494 μέτρα και σε ύψος 90 μέτρα πάνω από μια αλπική χαράδρα.

Η γέφυρα Τσαρλς Κούονεν αποτελεί μέρος της διήμερης πεζοπορικής διαδρομής Europaweg, που συνδέει τις πόλεις Γκρέχεν και Τσέρματ. Η νέα γέφυρα γλιτώνει τους πεζοπόρους από μια μακρά παράκαμψη τριών με τεσσάρων ωρών μετά την καταστροφή μιας προηγούμενης γέφυρας από την πτώση βράχων.

Σύμφωνα με το CNN, η γέφυρα αποτελείται από χάλυβα και έχει μόνο 63.5 εκατοστά πλάτος. Επειδή η επιφάνειά της είναι διάφανη, οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να κοιτούν τη χαράδρα Γκραμπενγκούφερ καθώς περπατάνε.

Η γέφυρα, η οποία άνοιξε το περασμένο Σάββατο, προορίζεται ειδικά «για πεζοπόρους χωρίς υψοφοβία», σύμφωνα με δελτίο τύπου τοπικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, που περιγράφει την εμπειρία ως συγκινητική και αξεπεράστη.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Σύμφωνα με την WWF, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει τις ορεινές περιοχές με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο, δημιουργώντας μια πολύ σοβαρή απειλή για την φύση των Άλπεων.

Κατά τον τελευταίο αιώνα, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει προκαλέσει την υποχώρηση όλων των αλπικών παγετώνων. Η εισβολή παθογόνων οργανισμών από το Νότο, που φέρνουν ασθένειες κατά των οποίων η χλωρίδα και η πανίδα των Άλπεων δεν έχουν άμυνα, ίσως αποτελέσει επίσης συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει επίσης αλλαγές στις συνθήκες βροχής και χιονοπτώσεων και θα προκαλέσει αύξηση της συχνότητας ακραίων μετεωρολογικών γεγονότων, όπως οι πλημμύρες και οι χιονοστιβάδες.

Πηγή: http://www.naftempor...kse-stis-alpeisΕλβετία: Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου άνοιξε στις Άλπεις

5 Σχόλια

Φωτογραφία
Anton_civeng
Αύγ 06 2017 11:40

Όλα καλά και bravo για την κατασκευή που σίγουρα μας κεντρίζει την περιέργεια του μηχανικού για την επιλεγείσα στάθμη επιτελεστικότητας σε εγκάρσιες ταλαντώσεις ανεμοπίεσης.

 

Όμως ολόκληρη η εμβόλιμη  παράγραφος:

"Σύμφωνα με την WWF .......... χιονοστιβάδες"  ......

μοιάζει να ξεχάστηκε σαν παλιό αυτοκόλλητο των γνωστών "opinion makers" υπέρ του "global warming",  πριν το γυρίσουν σε "clιmate change" και που πάει παντού ως συνοδευτικό από πεζογέφυρες μέχρι και στην στειρότητα των κολεοπτέρων.........

Φωτογραφία
dimitris GM
Αύγ 06 2017 11:59

αντονη

καλημερα

εδω εχει σχετικη αναφορα...χωρις τεχνικες λεπτομερειες...

 

αποσπασμα

"Μάλιστα οι μηχανικοί που την κατασκεύασαν για να περιορίσουν το κούνημά της και να κάνουν την διαδρομή πιο εύκολη για τους πεζοπόρους, εφάρμοσαν ένα πρωτοποριακό σύστημα, ειδικό κατά των κραδασμών.

Για να φτιαχτεί χρειάστηκαν 8 τόνοι μεταλλικών καλωδίων, ενώ το βράδυ φωτίζεται για να διευκολύνει και τους νυχτερινούς ταξιδιώτες".

 

εδω

http://www.ant1iwo.c...emasti-gefura-/

Φωτογραφία
Anton_civeng
Αύγ 06 2017 12:57

Καλησπέρα σου Δημήτρη και σ΄ ευχαριστώ,

δεν είχα δει την αναφορά τους στις ταλαντώσεις,

αλλά τώρα μας εξάπτουν ακόμη περισσότερο την περιέργεια

αφού την "συνταγή" μας την κρατούν ως "μυστικό" ...!

Σίγουρα πάντως δεν θα πρόκειται να ταλαντώνεται...

όπως οι σχοινοπεζογέφυρες που περνούν οι Σαολίν στην Κίνα... :-) :-)

Φωτογραφία
dimitris GM
Αύγ 06 2017 14:45

πολυ σωστα,

μπορει οι μελετες να χωρανε σε ενα...  στικακι

αλλα, εκτυπωμενες, θα πιανουν κανα μισο δωματιο...

 

απλα να σκεφτουμε οτι

στην αρχικη μελετη, πλην αλλων,    επρεπε να γινει προβλεψη για "επι πλεον βαρος" στην ολη κατασκευη

κατα 8 τονους..

 

παντως και νυχτα επιτρεπεται η διελευση

αρα.... :-) :-)

Φωτογραφία
Anton_civeng
Αύγ 07 2017 02:00

Οι 8 τόνοι , όπως φαίνεται, είναι το βάρος των καλωδίων που ούτως ή άλλως θα υπήρχαν για την ανάρτηση του καταστρώματος. Και όπως συνάγεται έχοντας η γέφυρα 4 καλώδια των περίπου 500μ, άρα το καθένα ζυγίζει περί τα 4kg/m.  Με δεδομένο δε το βάρος τένοντα  Φ16mm διαμέτρου = 0,973kg/m συνάγεται ότι το κάθε καλώδιο πρέπει μάλλον να αποτελείται το πολύ από 4 τένοντες (συρματόσχοινα) και με συνολική διάμετρο μαζί με την "πλαστικοποίηση" του περί τα 6εκ.

Όσον αφορά στον ακριβή προσδιορισμό των διαφόρων μορφών αεροδυναμικής ταλάντωσης αυτός ΔΕΝ είναι θεωρητικά εφικτός.

Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι εμπειρικοί και σε ειδικές αεροσήραγγες.  Ένα "κολπάκι" που εφαρμόστηκε για την "απροσδόκητη" ίσως ταλάντωση της φόρτισης "βροχή+άνεμος"  στα καλώδια της γέφυρας Ρίου ήταν η εγκάρσια ελικοειδής νεύρωση της επιφάνειας του καλωδίου προκειμένου για την αποδιοργάνωση της σταγόνας βροχής και δοκιμάστηκε σε αεροσήραγγα της Νάντης στην Γαλία !!

Άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι η τοποθέτηση δευτερευόντων σταθεροποιητικών καλωδίων που εδώ όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν....

 

Για τον "ρομαντικό" νυκτερινό φωτισμό της που μας αναφέρουν πάντως, ξέχασαν ότι με πλάτος 62,5 εκ. πως να χωρέσει δυό - δυό..... :-)


Συνημμένα Αρχεία