Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

ΤΜΕΔΕ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 3. Το Κτηματολόγιο (8 ψήφοι [10.81%])

  Ποσοστό ψήφων: 10.81%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (15 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 5. Άλλο (23 ψήφοι [31.08%])

  Ποσοστό ψήφων: 31.08%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Παύθηκε η διοίκηση του ΟΣΕ

οσε


Παύθηκε η διοίκηση του ΟΣΕ

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι επικεφαλής του ΟΣΕ, λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα με το οποίο ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων απεντάσσεται από τον κατάλογο των ΔΕΚΟ που προβλεπόταν να υπαχθεί στο Υπερταμείο, με το νόμο 4389/2016.

Με κοινή απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» και φέρει την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Σπίρτζη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης και ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ο διορισμός τους είχε γίνει τον Μάρτιο του 2016 και η θητεία τους θα είχε πενταετή διάρκεια. Η υπουργική απόφαση δεν περιλαμβάνει τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, στην οποία μετέχουν και δύο εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον όμιλο του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάζεται η ενοποίηση του ΟΣΕ με την «Αττικό Μετρό», τον δημόσιο φορέα που κατασκευάζει τα έργα του μετρό και του τραμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο οποίος απεντάχθηκε από το Υπερταμείο με την ίδια διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου είχε αποκαλυφθεί από την Οικονομική Αστυνομία πολυμελές κύκλωμα Ρομά και υπαλλήλων του ΟΣΕ που είχαν «ιδιωτικοποιήσει» μεγάλες ποσότητες σκραπ από τις αποθήκες του ΟΣΕ, ενώ είχαν συστήσει «συμμορία» που έστηνε διαγωνισμούς για την εκπόιηση υλικών. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την εισαγγελία Αθηνών και, με βάση τα πρώτα στοιχεία, η ζημιά για τον Οργανισμό υπερβαίνει τα 7 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΣΕ, που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και, μέσω της θυγατρικής του ΕΡΓΟΣΕ, έχει την ευθυνη των έργων. Στη δύναμή του εντάσσεται επίσης η ΕΕΣΣΤΥ, η θυγατρική στην οποία ανήκουν οι 11 επισκευαστικές βάσεις του ΟΣΕ, η οποία όμως προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθεί μέσω διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για τις αρχές Φεβρουαρίου. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει πωληθεί, πάλι μέσω διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η θυγατρική που παρέχει σιδηροδρομικό έργο. Μαζί με τους περίπου 400 εργαζόμενους σε αυτήν, ανήκει πλέον στους κρατικούς σιδηρόδρομους της Ιταλίας, την Ferrovie dello Stato, έναν όμιλο που κατατάσσεται στους τρεις μεγαλύτερους της Ευρώπης και αναμένεται να διεκδικήσει την ΕΕΣΣΤΥ.

Στην «βεντάλια» των σιδηροδρομικών φορέων περιλαμβάνεται και η ΓΑΙΟΣΕ, που έχει την διαχείριση των περίπου 100.000 ακινήτων του ΟΣΕ (σταθμούς, γραμμές, καταργημένα τμήματα, κλπ), από τα οποία ξεχωρίζει το «φιλέτο» των 2.000 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί με παραχώρηση σε επνδυτές το μεγαλύτερο αποθηκευτικό κέντρο των Βλακανίων.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/...ioikisi-toy-oseΠαύθηκε η διοίκηση του ΟΣΕ

0 Σχόλια