Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.31%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.31%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.34%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.34%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.22%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.22%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.66%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.66%

 5. Άλλο (84 ψήφοι [28.47%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.47%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Τσιρώνης: Αλλάζει ο νόμος για τα αυθαίρετα

αυθαίρετα ρύθμιση νόμος


Τσιρώνης: Αλλάζει ο νόμος για τα αυθαίρετα

Αλλάζει ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Αυτό ανέφερε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης με δημοσιογράφους.

Ο Γιάννης Τσιρώνης αφού ξεκαθάρισε ότι η παράταση -για την τακτοποίηση- που έχει δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2016 θα ισχύσει κανονικά, είπε ότι ο νόμος θα αλλάξει πιθανότητα ως προς την κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ο στόχος είναι να υπάρχει καλύτερο πολεοδομικό αντιστάθμισμα για τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο που θα κινείται ο νόμος, μια από τις σκέψεις είναι και η μείωση του συντελεστή δόμησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβαλλοντικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε ότι όσοι από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων έχουν υποβάλλει φακέλους για την τακτοποίηση δεν πρόκειται να θίγουν από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό (ο διαγωνισμός έχει λήξει) ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, αφού ξεκαθάρισε ότι το τίμημα που καταβλήθηκε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είναι εξαιρετικά χαμηλό, εξέφρασε την πρόθεση του να εξετάσει αν οι χρήσεις γης που έχουν περιληφθεί στο σχέδιο της Lamda Development ανταποκρίνονται στην φέρουσα ικανότητα των υποδομών της περιοχής.

Μάλιστα στάθηκε στο παράδειγμα των θέσεων εργασίας. Όπως είπε, πρέπει ο επενδυτής να αποδείξει ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επένδυση δεν θα έχουν ως συνέπεια το χάσιμο πολλαπλάσιων θέσεων από όμορους δήμους.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μην θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των ιδιωτικοποιήσεων για τις περιπτώσεις που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Πηγή: http://www.tanea.gr/...-ta-aythaireta/Τσιρώνης: Αλλάζει ο νόμος για τα αυθαίρετα

28 Σχόλια

Καλός τονε κι ας άργησε.Τι εννοεί λοπόν αλλάζει?Ποιό αυστηρός καταλαβαίνω εγώ από το κείμενο.Άντε να το πείς στους ιδιοκτήτες άν παέι αναδρομικά 

(αν έχει μεταφερθεί σωστά από τον δημοσιογράφο)

 

άντε κι άλλος νόμος

άντε πάλι διάβασμα...

 

ρε φωστήρες της νέας διαχείρισης, πάλι τα ίδια? τι βίτσιο είναι αυτό ? οι 50 αποχρώσεις των αυθαιρέτων?

κωδικοποίηση και "συμμάζεμα" -απλοποίηση- χρειάζεται η πολεοδομική νομοθεσία

πότε θα το ακούσω αυτό ως εξαγγελία έστω?

 

υ.γ. αφού θα τον αλλάξετε που θα τον αλλάξετε δεν βάζετε κι εκείνες τις Α/Φ (ή δεν τις βγάζετε από το νόμο αφού δεν υπάρχουν)

Θα έχουμε και νέες ημερομηνίες .....

Φωτογραφία
Kakos_lykos
Φεβ 26 2015 08:56

Πάλι "Μπιρμπιλοδουλειές" μου μυρίζουν .

Η μπίρμπίλω είχε γιό , αυτός έχει ιδεοληψίες ....

<<Ο Γιάννης Τσιρώνης αφού ξεκαθάρισε ότι η παράταση -για την τακτοποίηση- που έχει δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2016 θα ισχύσει κανονικά, είπε ότι ο νόμος θα αλλάξει πιθανότητα ως προς την κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας του πολεοδομικού σχεδιασμού>>

εσείς τι καταλαβαίνετε? ότι μέχρι το Φλεβάρη του 2016 θα ισχύσει ο παλιός νόμος ή μια μέρα ξαφνικά θα καταργηθεί?

Γιατί ενώ πρίν 10 μέρες είχε πεί ότι θα ισχύσει η παράταση, νομίζω είπε πρός το παρόν!! και αν μάλιστα δηλώνει ότι είναι σε άμεση προτεραιότητα???

και επίσης λέτε με τον νέο νόμο να μένουν έξω ξεμπαζώματα κλπ πρίν το 2011, δηλαδή πλήρη ανατροπή του 4011 και 4178?

Φωτογραφία
Geo-engineer
Φεβ 26 2015 09:28

ε θα μας τρελάνουν... 

 

υ.γ. και για τον συμψηφισμό για ενεργειακή αναβάθμιση ακόμα βάζουν πεδίο στο λογισμικό.

Γιατί ρε παιδιά, ενας νέος νόμος με πιο πιασάρικο όνομα π.χ. 4414 θα είναι ουαου... θα αρχίσουν και πάλι να χτυπάν τα τηλέφωνα...

Αφού θα τον κάνει που θα τον κάνει ας του πουν κάποιοι να κάνει έναν απλό νόμο στα πρότυπα του Τρίτση για να μείνει στην ιστορία .....

Με απλές διαδικασίες και χωρίς λεπτομέρειες για να λύνονται προβλήματα παρά να δημιουργούνται.

π.χ.

1. φωτογραφίες,

2. σχέδια

3. τεχνική έκθεση βάσει προτύπου και

4. πρόστιμα βάσει παράνομου όγκου..

 

Λέω εγώ τώρα.... :-)

Πιο απλος, δυσκολο να γινει.

Αυτος, ο οικολογος, θα μας βαλλει να μετραμε και τα δεντρα και το γκαζον του ακαλυπτου...

...και επειδή οι νέοι υπουργοί φημίζονται για την έως τώρα ευρύτητα των ιδεών ελπίζω να έχουν καταλάβει ότι ο φόβος που δημιουργείται στους πολίτες από την γραφειοκρατία δεν θα φέρει ανάπτυξη.
Ούτε έχει κάποιο αποτέλεσμα να τρέχουν οι πολίτες σε μηχανικούς και υπηρεσίες για να παίρνουν 48ωρες και ΕΕΜΚ για να βάψουν το σπίτι τους.
Αυτά δεν υπήρχαν την περίοδο της ανάπτυξης.
Ούτε εξυπηρετεί τους μηχανικούς αυτό το τέλμα της γραφειοκρατίας και των πολύπλοκων νόμων....

Πιο απλος δυσκολο να γινει.
Αυτος, ο οικολογος, θα μας βαλλει να μετραμε και τα δεντρα και το γκαζον του ακαλυπτου...

Και αυτό μπορεί να γίνει με εύκολο τρόπο και κίνητρα
π.χ. επαρκής κάλυψη με πράσινο -----> μείωση προστίμου....
Φωτογραφία
ΙΑΣΟΝΑΣ
Φεβ 26 2015 09:55

Αμπελοφιλοσοφίες.......

 

P.S. Ως "τέτοιες" εννοώ τις εξαγγελίες του νέου υπουργού (και μόνον).

...ή προτάσεις από κάποιους που δουλεύουν πολλά χρόνια στο επάγγελμα και έχουν δει πολλά...
Οι προτάσεις δεν βλάπτουν όπως και οι καλημέρες.
Καλημέρα!!!

P.S. Ως "τέτοιες" εννοώ τις εξαγγελίες του νέου υπουργού (και μόνον). :-)

Αυτοί που δουλεύουν στο επάγγελμα , δεν είναι παρακοιμώμενοι υπουργών .

ωραία, για να έχουμε δουλίτσα. Καλό θα είναι να μπαίνουν και στην τακτοποίηση τα μετά το 2011 αυθαίρετα. Να γουστάρουμε.

Νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις αφορούν ένα γενικό πλαίσιο το πως βλέπει ο υπουργός τα αυθαίρετα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Εάν δεν δούμε κείμενα μην προτρέχουμε. Εκτιμώ ότι για οικολόγος μια χαρά τα λέει μέχρι στιγμής. Δεν ανατρέπει αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα (παράταση, υφιστάμενες δηλώσεις κτλ). Είναι προφανές ότι ένας οικολόγος υπουργός δεν θα ναι Ταγαράς και Μανιατής και προφανώς θα θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα πιο περιβαλλοντικά, αλλά όχι εις βάρος των πολιτών εκτιμώ, αλλά σχετικά με το αποτύπωμα των ρυθμίσεων στον χώρο, ήτοι μειώσεις ΣΔ, εξαγορά οικοπέδων κτλ. Πράγματα δλδ που οι προηγούμενοι είχαν περάσει τρόπο τινά στο σώμα του νόμου για τα μάτια του ΣτΕ. Ε μάλλον αυτός θέλει να τα κάνει πράξη. Ίδωμεν.

ωραία, για να έχουμε δουλίτσα. Καλό θα είναι να μπαίνουν και στην τακτοποίηση τα μετά το 2011 αυθαίρετα. Να γουστάρουμε.

Αυτό μάλλον θα κολλάει στο ΣΤΕ. Θέλει κι αυτος να αφήσει το στίγμα του:"ΝΌΜΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗ"

Δεν έχετε καταλάβει τι παίζει ρε παιδιά;

Κάθε 2-3 χρόνια που αλλάζει ο υπουργός αλλάζει και ο νόμος. Αυτοι δεν εχουν ιδέα τι παίζει εξώ (εξαιρείται ο Ταγαράς).

Το μονο που εχω να πω οτι η πρεπει να πάρουν ως παραδειγμα τον Τρίτση και την απλότητα της διαδικασίας.

Εχουμε μπλέξει σ'ενα βουνο από λεπτομέριες και δεν ξέρεις που κρυβεται η φάκα!

Φωτογραφία
*panagiotis*
Φεβ 26 2015 11:56

"Ο στόχος είναι να υπάρχει καλύτερο πολεοδομικό αντιστάθμισμα για τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο που θα κινείται ο νόμος, μια από τις σκέψεις είναι και η μείωση του συντελεστή δόμησης."

 

Δηλαδή, εγώ που έχω ένα αδόμητο οικόπεδο σε μία περιοχή που είναι γεμάτη αυθαίρετα, θα μου μειώσουν τον Σ.Δ. για "πολεοδομικό αντιστάθμισμα"; Καλά κατάλαβα;

Εγω ποτε δεν καταλαβα τις εξαγγελιες και τις φαμφαρες...

Κανε ρε μαστορα ενα σχεδιο, φωναξε και 5 γνώστες να πουν την αποψη τους και μετα εξαγγελεις οτι γουσταρεις.

Σωστο Terry αλλά έπρεπε να πει δυο πράγματα και να δώσει απαντήσεις αν θα τηρήσει τα μέχρι τώρα ψηφισμένα αν θα καταργήσει τον νόμο (αδύνατον) και τέλοσπάντων να καθησυχάσει όλους όσους ανησυχούσαν τι θα πράξει ως οικολόγος. Αν τώρα ξεκινήσει εξαγγελίες στυλ Ταγαρά, πχ σε μία βδομάδα ανεβαίνουν οι Α/Φ, το 50% για ενεργειακή αναβάθμιση, που τελικά ακόμη τα ψάχνουμε, τότε ναι να τον αρχίσουμε στις μαστοριές ;)

"Ο στόχος είναι να υπάρχει καλύτερο πολεοδομικό αντιστάθμισμα για τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο που θα κινείται ο νόμος, μια από τις σκέψεις είναι και η μείωση του συντελεστή δόμησης."

 

Δηλαδή, εγώ που έχω ένα αδόμητο οικόπεδο σε μία περιοχή που είναι γεμάτη αυθαίρετα, θα μου μειώσουν τον Σ.Δ. για "πολεοδομικό αντιστάθμισμα"; Καλά κατάλαβα;

Όχι · εσύ τα έχτισες · πάει πια . Απλά θα αναγκάσει τους υπόλοιπους , από εδώ και πέρα , να χτίσουν λίγότερο !  (όχι ότι συμφωνώ , αλλά εγώ έτσι το καταλαβαίνω αυτό που λέει ! ) . :-)

Φωτογραφία
Anton_civeng
Φεβ 26 2015 16:51

Δεν μας μυρίζει δηλαδή νέο εισπρακτικό κόλπο το:   «…και η μείωση του συντελεστή δόμησης;;;;   Φτου τω  στόματι μου αλλά με την μείωση του Σ.Δ σε περιοχές με αυθαίρετα εγώ βλέπω αυτόματα μοιραία αύξηση του συντελεστή υπέρβασης Υ.Δ. του Παραρτ. Α΄   με αποτέλεσμα την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ γι αυτούς που θα δηλώσουν με την νέα version του νόμου. Μην πούμε και για την από παλαιά κυοφορούμενη κατάργηση δόμησης στα εκτός σχεδίου όπου τότε πλέον ο συντ. Υ.Δ  Παραρτ. Α΄  για τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα θα εκτιναχθεί στο max 1,9 !!!!.

 Εξ ου και το καθησυχαστικό : «…όσοι από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων έχουν υποβάλλει φακέλους για την τακτοποίηση δεν πρόκειται να θιγούν από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.» ……

Αλλά δεν πειράζει, είναι για το περιβάλλον ρε γα@#το........!

Αμφιβάλλω αν ο αναπληρωτής υπουργός έχει την παραμικρή ιδέα σχετικά με το περιεχόμενο του Παραρτήματος Α και την ΥΔ. Ακόμα και αν γνωρίζει και προχωρήσει σε κάτι τέτοιο το μόνο που θα καταφέρει είναι να σταματήσουν να γίνονται δηλώσεις ή να θησαυρίσουν οι μηχανικοί που τα δηλώνουν όλα φτηνά και συμφέρουν.

Το μείζον θέμα με τα σκυλόσπιτα θα διευκρινιστεί άραγε με το νέο νόμο?

Φωτογραφία
Anton_civeng
Φεβ 26 2015 19:01

Αμφιβάλλω αν ο αναπληρωτής υπουργός έχει την παραμικρή ιδέα σχετικά με το περιεχόμενο του Παραρτήματος Α και την ΥΔ. Ακόμα και αν γνωρίζει και προχωρήσει σε κάτι τέτοιο το μόνο που θα καταφέρει είναι να σταματήσουν να γίνονται δηλώσεις ή να θησαυρίσουν οι μηχανικοί που τα δηλώνουν όλα φτηνά και συμφέρουν.

 

 

Μην επαναπαύεσαι, θα έχει κι αυτός το στρατευμένο επιτελείο του όπως όλοι. Για να ανιχνεύσεις τις νέες ιδέες τους ισχύει απλά το "follow the money".  Όσο για τον κοσμάκη τι άλλο να  κάνει από το να δηλώσει όταν έχει και να μεταβιβάσει…