Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.24%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.24%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.18%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.59%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.59%

 5. Άλλο (85 ψήφοι [28.72%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.72%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

800 "ιερά φιλέτα" προς αξιοποίηση φέρνει η συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους

εκκλησία κράτος αξιοποίηση


800 "ιερά φιλέτα" προς αξιοποίηση φέρνει η συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους

Ο Αλ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και μένει πλέον να ξεκαθαριστεί πώς θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Μια νέα συμφωνία Εκκλησίας – κράτους που θα προωθήσει όλα όσα απαιτούνται για να ξεμπλοκάρουν τα «ιερά» φιλέτα της Εκκλησίας και να λυθούν νομικά, πολεοδομικά ή δασικά προβλήματα που εμποδίζουν την αξιοποίηση εδώ και δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμο που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2013 (4146/2013) επετράπη στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους μέσω της επενδυτικής νομοθεσίας για τα ιδιωτικά ακίνητα. Η δυνατότητα δίδεται μέσω Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) που τίθενται σε ισχύ με προεδρικό διάταγμα.
Η εταιρεία, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 50% το ελληνικό Δημόσιο, πρόκειται να διαχειριστεί ακίνητα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία θα εισφερθούν από την Εκκλησία προς εκμετάλλευση με το μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Δεν θα πωληθούν δηλαδή. Η εταιρεία έχει ήδη συσταθεί με τον νόμο 4182, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Το 50% των εσόδων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία της ΕΑΕΑΠ εισφέρεται στο κράτος ενώ το άλλο 50% κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο κοινωφελές έργο της Εκκλησίας.

Η λειτουργία της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ) ξεκίνησε τον Ιανουάριο τρου 2014 με πρώτο ακίνητο προς αξιοποίηση την έκταση των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, η οποία εφάπτεται του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας».

Το Ε9 της Εκκλησίας υπολογίζεται ότι περιέχει πάνω από 800 ακίνητα χωρίς να υπολογίζεται η περιουσία των μητροπόλεων, ιερών μονών και ενοριών, που είναι ανεκμετάλλευτα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα.

Από αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα», καθώς δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Σημειώνεται επίσης ότι στην περιουσία της Εκκλησίας συγκαταλέγονται και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Φυσικά η «ιερή» περιουσία δεν είναι μόνον αυτή καθώς υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα) που έχουν δική τους οικονομική διαχείριση και που μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να εισφέρουν την περιουσία τους στην «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.».

Περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, κτίρια, συγκροτήματα γραφείων, πολυκατοικίες, τουριστικές εγκαταστάσεις, καταστήματα, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης αλλά και οικόπεδα. Μεταξύ των «ιερών» ακινήτων υπάρχουν πολύ σημαντικά «φιλέτα» τα οποία θα μπουν στην πρώτη γραμμή της αξιοποίησης. Όπως εκτάσεις στα παράλια της Αττικής, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων κ.λπ.

Βεβαίως, πέρα από τα «ξεκάθαρα» ακίνητα, ο ρόλος της εταιρείας ακινήτων της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς θα πρέπει να «ανακαλύψει» και η ίδια την περιουσία της. Οσο για τη συνολική αξίας της περιουσίας, αυτή είναι άγνωστη. Με παλαιότερους υπολογισμούς, το σύνολο της αγροτικής περιουσίας (γεωργική και βοσκότοποι) των μοναστηριών υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η αστική περιουσία δεν έχει επίσημα καταγραφεί και εκτιμηθεί.

Πηγή: http://www.ypodomes....κλησίας-κράτους800 "ιερά φιλέτα" προς αξιοποίηση φέρνει η συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους

53 Σχόλια

Τα τραγιά, εχω ξαναγραψει, ειναι πολυ δυνατοι brokers.

"Ιερή συνεκμεταλλευση" λοιπον.

Αντι να παρει το κράτος τον πακτωλο χρήματος απο την Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε μεσω της νόμιμης φορολογίας, μενει να δουμε  λεει πως θα γίνει η αξιοποίηση της περιουσιας της.

Λες και δεν ξερουμε.

Θα δωσει η Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε τα ακίνητα, το κρατος θα κανει την κατασκευη- επιχειρισιακη εκμεταλλευση τα κερδη ΣΙΓΟΥΡΑ θα πάνε 50-50 και στο τέλος ΘΑΥΜΑ!!!!!!! τα ακινητα επιστρέφουν στην Εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε.

Ειναι να μην πιστεύεις στα θαύματα μετα;;;;;;;;;;;;;;;

Φωτογραφία
Dio_the_Theo
Απρ 17 2015 12:32

Χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους? Χελόου. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά και ψήφαλα. Μπεεε.

Προσπαθώ να καταλάβω από που θα έβγαζε τα λεφτά η εκκλησία να πλήρωνε τους φόρους...

Φωτογραφία
atsalovergas
Απρ 17 2015 14:06
όταν η εκλησία ταιζει στην γειτονιά μου χήρες με παιδιά και άστεγους.

 

Εντελώς τυχαία,τις ίδιες κοινωνικές ομάδες ταίζει και στρατολογεί και η Καμόρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς κάθε τι,έχει 2 όψεις και αναγνώσεις. Αυτό που κάποιος το βλέπει ως "καλοσύνη",κάποιος άλλος μπορεί να το ερμηνεύσει και ως "σκλαβιά". Τίποτα δεν είναι δωρεάν στον κόσμο,κάθε τι έχει κι ένα τίμημα. Τέλος,οι όποιοι τοκογλύφοι δεν είναι ανόητοι να διακυνδυνεύσουν τα πάντα για μερικά καρβέλια ψωμί και λίγα πακέτα μακαρόνια...

 

Ο καλοσυνάτος εμίρης του Κατάρ ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό σε κάθε ντόπιο πολίτη που γεννιέται,φήμες λένε για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό,καθότι τους "αγαπάει" πολύ.
 

Προσπαθώ να καταλάβω από που θα έβγαζε τα λεφτά η εκκλησία να πλήρωνε τους φόρους...

 

 

Από τις επιχειρήσεις της και τα ενοικιαστήρια των ακινήτων της. Εκκλησία δεν είναι μόνο τα παγκάρια.

 

Θα δωσει η Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε τα ακίνητα, το κρατος θα κανει την κατασκευη- επιχειρισιακη εκμεταλλευση τα κερδη ΣΙΓΟΥΡΑ θα πάνε 50-50 και στο τέλος ΘΑΥΜΑ!!!!!!! τα ακινητα επιστρέφουν στην Εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε.

 

Το σίγουρο είναι οτι το οποιοδήποτε ρίσκο βαραίνει άνισα το ελληνικό δημόσιο.

 

ΥΓ2. Η αρνητική είναι από μένα για την ιστορική άποψη ότι θα είμασταν Τούρκοι αν δεν υπήρχε χριστιανισμός. Δυστυχώς ο εκκλησιαστικός μηχανισμός έχει ντιλάρει πολύ νοθευμένο πατριωτισμό όλα αυτά τα χρόνια.

Εντελώς τυχαία τις ίδιες κοινωνικές ομάδες ταίζει και η Καμόρα.

 

Τι εστί Καμόρα?

Φωτογραφία
atsalovergas
Απρ 17 2015 14:24
Τι εστί Καμόρα?

 

Ιταλική μαφία με "έδρα" την Νάπολι,αλλά με οικουμενικές δραστηριότητες.

Οποιαδήποτε ομοιότητα Καμόρα και Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε ειναι συμπτωματική.......

Φωτογραφία
Konstantinos IB
Απρ 17 2015 15:30Πρωτον σου επιστρεφω τον χαρακτηρισμό, ζώον.

Μη βιάζεσαι...
"Αντι να παρει το κράτος τον πακτωλο χρήματος απο την Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε μεσω της νόμιμης φορολογίας, μενει να δουμε λεει πως θα γίνει η αξιοποίηση της περιουσιας της."
1) Γι' αυτό το καφροειδές και χουλιγκανικό ψευδεπιχείρημα καθώς και για όλο το υβρεολόγιό σου υπάρχει επιχειρηματολογία εδώ:
http://www.michaniko...δείας/?p=776164
http://www.michaniko...δείας/?p=776244
http://www.michaniko...δείας/?p=776245
στην οποία εσύ δεν άνοιξες καν το στόμα σου. Αμφιβάλω και αν την πήρες υπ' όψη σου.
Αφού λοιπόν σαν λογικός άνθρωπος από τη μια έκανα αυτό που έπρεπε και επειδή παράλληλα ανήκω στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία σου επιστρέφω κι εσένα το χαρακτηρισμό "τραγιά" .ΥΓ2. Η αρνητική είναι από μένα για την ιστορική άποψη ότι θα είμασταν Τούρκοι αν δεν υπήρχε χριστιανισμός. Δυστυχώς ο εκκλησιαστικός μηχανισμός έχει ντιλάρει πολύ νοθευμένο πατριωτισμό όλα αυτά τα χρόνια.

Μπα γιατί; Αυτή είναι η άποψή σου. Εσένα σου έβαλε ποτέ αυτός ή κάποιος άλλος αρνητική φήμα για τις απόψεις σου; Από πότε έγινες επίσημο ιστορικό καθεστώς; Ή νομίζεις ότι οι απόψεις σου είναι τόσο καλά τεκμηριωμένες που δεν χωράνε αμφισβήτηση;

Ουτε ενα € τσακιστό απ'οσα διαβάζω για τα χιλιάδες τετραγωνικα μέτρα ναών και εκκλησιαστικών σχολών.

Και δεν υπολογίζω και τον πακτωλο ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΥ χρηματος απο κερια-στεφανια-κομποσκοίνια- γαμους- κηδείες και τι στο διάολο άλλο.

Ασε φίλε.....

Σας εχουμε μάθει. Και τους ρασσοφόρους businessmen, Και τους υποστηριχτές τους.

Ξεμπέρδεψε την έννοια "Θεος" και "πιστη" απο την "θρησκεία".

Οι πρώτες δύο ειναι ιερές. Η δεύτερη ειναι μπίζνα. Καθαρή μπίζνα. Πολλών εκατομμυρίων €.

Φωτογραφία
Konstantinos IB
Απρ 17 2015 16:25

Ο.Κ. Και τώρα που ήρθαμε στα ίσα μας να το συζητήσουμε το θέμα.

 

Έχω γράψει στο πρώτο post που παρέθεσα το εξής:

" Το 1952 με τη Σύμβαση εξαγοράς από το Ελληνικό Δημόσιο κτημάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος για την αποκατάσταση ακτημόνων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, 26.9/8.10.1952 (ΦΕΚ 299 Α΄) η Εκκλησία υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο Κράτος τα 4/5 της καλλιεργούμενης ή καλλιεργήσιμης αγροτικής περιουσίας της και τα 2/3 των βοσκοτόπων με αντάλλαγμα το 1/3 της πραγματικής αξίας τους και κάποια αστικά ακίνητα/οικόπεδα."

Όπως λες ο Θεός και η Πίστη είναι πράγμα ιερό. Ακριβώς γι αυτό το λόγο θα πρέπει τουλάχιστον οι μοναχοί να είναι ανεξάρτητοι από το χρήμα και να αυτοσυντηρούνται καλλιεργώντας τη γη και εξασκώντας τη κτηνοτροφία. Χωρίς να είμαι ειδικός σε θέματα θεολογίας και εκκλησιαστικής περιουσίας λέω ότι η εικόνα του μοναχού "καπιταλιστή" είναι λίγο ξένη οπτικά με την εκκλησία που ξέρουμε αλλά όταν το κράτος σου παίρνει τη γη και σου δίνει το 1/3 της αξίας της σε αστικά ακίνητα τότε τι θα τα κάνεις; Και τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση;  

Και μία παρατήρηση για το άρθρο. Το κράτος μπορεί να δει αμέσως την εκκλησιαστική περιουσία γης από τους χάρτες του Υπουργείου Γεωργίας του 1987 (θα το κοιτάξω το βράδυ) και φυσικά τα ακίνητα από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Δεν μπορώ τώρα να στείλω άλλο post, θα στείλω το βράδυ. 

Παρακαλώ πολύ, μην συνεχιστούν οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί!

Φωτογραφία
Dio_the_Theo
Απρ 17 2015 18:32

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε από που απέκτησε τίτλους ιδιοκτησίας η Εκκλησία.

Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσο κοστίζει στον φορολογούμενο η μισθοδοσία και τα προνόμια του ιερατείου.

 

Σέβομαι την πίστη του καθενός, αλλά η πίστη του καθενός να μην γίνεται εις βάρος της τσέπης μου. 

 

Θα πρότεινα, λοιπόν, το Γερμανικό σύστημα. Είμαι σίγουρος ότι αν εφαρμοζόταν στην Ελλάδα πολλοί που σήμερα σκίζουν τα ιμάτια τους για την Εκκλησία (μετάφραση: κονομάνε) δεν θα πάταγαν σε ναό ούτε στην Ανάσταση.

 

Και μιας και τέθηκε το Θεολογικό: αυτοί που το 15αύγουστο πάνε στην Παναγία της Τήνου και όχι στην Παναγία της γειτονιάς τους, δεν μοιάζουν λίγο με ειδωλολάτρες? Τεσπά, κάλλιο το φέσι παρά η τιάρα.

 

Χριστός Ανέστη σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάδερφοι μια είδηση είναι, δεν απομένει παρά να την δούμε θετικά, εντάξει το 60% θα ήταν προτιμότερο από το 50 αλλά το 50 είναι προτιμότερο από το 10.

Πολλες εκκλησίες και μονές συντηρούνται απο δωρεές κόσμου. Δεν πιστεύω να σας πειράζει και αυτό. Επίσης όταν πηγαίνω και ανάβω κερί ή ρίχνω στο δίσκο κάποια χρήματα το κάνω για την εκκλησία και μόνο δεν θέλω να το μοιράζομαι με το κράτος. (κάτι για μαύρα που άκουσα και βλακείες).

Πόσες εκκλησίες έχουν βοηθήσει άπορους σε αντίθεση με το κράτος που σε πετάει σαν σκυλί...?

Τέλος, λίγος σεβασμός στα πιστεύω του καθενός έτσι?

Φωτογραφία
atsalovergas
Απρ 17 2015 19:57
Μπα γιατί; Αυτή είναι η άποψή σου. Εσένα σου έβαλε ποτέ αυτός ή κάποιος άλλος αρνητική φήμα για τις απόψεις σου; Από πότε έγινες επίσημο ιστορικό καθεστώς; Ή νομίζεις ότι οι απόψεις σου είναι τόσο καλά τεκμηριωμένες που δεν χωράνε αμφισβήτηση;

 

Γειά σου Κωνσταντίνε. Ίσα ίσα που θέλω να με αμφισβητούνε,όλο και κάτι καινούριο μπορεί να μάθω ή να αλλάξω άποψη για κάτι που νομίζω οτι ξέρω. Όσο για την άποψη που υποστήριξα προηγουμένως,σκέψου ότι οι ίδιοι που σήμερα μας λένε ότι χάρις αυτούς είμαστε Έλληνες,κατά την επανάσταση ήθελαν να ονομάσουν τούτο τον τόπο Ρωμανία και όχι Ελλάδα. (Κάτι παρόμοιο ήθελε να κάνει και ο Ρήγας και πήγε αδιάβαστος).

 

Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά για την αποφυγή παρεξηγήσεων,ότι δεν με ενδιαφέρει η πίστη και η θρησκεία κανενός. Αυτό που με ενοχλεί είναι ο αριστοτεχνικά στημένος εκκλησιαστικός μηχανισμός. Ουσιαστικά με την μηχανή διαφωνώ και όχι με το δικαίωμά των άλλων να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άλλους.  Αυτοί που δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν την μηχανή (παρόλο που έχει σάρκα και λεφτά).Παρόλο που έχουν την απόλυτη εξουσία σε κράτος, παρακράτος, σχολεία, ένοπλες δυνάμεις και ΜΜΕ, νιώθουν ότι …απειλούνται από κάποιους σαν εμένα και γκρινιάζουν συνεχώς ότι οι «ιερές αξίες» τους «καθυβρίζονται», «περιφρονούνται» και «δεν προστατεύονται». Ούτε οι καθολικοί, ούτε οι προτεστάντες, ούτε οι αγγλικανοί, ούτε καμία άλλη από τις αιρέσεις του χριστιανισμού δεν κάνει τέτοιο "ψαλτήρι", όσο οι δικοί μας παπάδες. Επιπλέον με ενοχλεί και η παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας,από τον ίδιο μηχανισμό,αλλά τέλοσπάντων.

 

Κάποτε μου είχες πει κάτι πολύ σωστό για το μνημόνιο.Είχες μεταφέρει στο περίπου τον εξής προβληματισμό: Πως είναι δυνατόν η κάθε κυβέρνηση που βγαίνει,ενώ πρώτα πολεμά το μνημόνιο,στο τέλος το υπακούει σαν σκύλος? Τον ίδιο προβληματισμό έχω και για την εκκλησία. Πως είναι δυνατόν το κάθε κόμμα πριν γίνει κυβέρνηση να μιλά για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και στο τέλος οι της κυβέρνησης να υποχωρούνε? 

Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει (δώστε και σώστε), πάσα προσφορά δεκτή. Έτσι κι αλλιώς, ο ζητιάνος δεν μπορεί να καθορίσει το ποσό της ελεημοσύνης. 

Το "αγκάθι" όμως είναι αλλού. Στα (πιθανά) ψιλά γράμματα της όποιας συμφωνίας, που θα αφορούν σε αποχαρακτηρισμό εκτάσεων, στα "διακατεχόμενα" κλπ.

Ας ελπίσουμε ότι το ντιλ θα είναι επωφελές για τον τόπο, και όχι για λαμόγια ένθεν κι ένθεν.

Όσο για τις "παραφυάδες" του άρθρου:

- Theagrap, τίποτε από αυτά που αναφέρεις (θεός, θρησκεία) δεν είναι ιερό, για τον απλούστατο λόγο ότι την όποια ιερότητα την έχουν αποκτήσει από τους αφελείς. 

- Να συμπληρώσω στον ατσαλόβεργα, ότι μαφιόζικες μεθόδους χρησιμοποιεί και η θρησκεία. Δηλ. πρώτα επινοεί την αμαρτία, και μετά σου προσφέρει "προστασία" και σωτηρία.

- Dio_the_Theo, ανοίγεις μέγα θέμα με την ειδωλολατρία, αλλά έχεις δίκιο.  

- όσο για τις εκκλησίες και μονές που συντηρούνται από τον οβολό των αφελών, ας αναρωτηθούμε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε νοσοκομεία, σχολεία, και γενικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αντί να συντηρούν αντιπαραγωγικούς κοπρίτες.

Δεν σέβομαι αυτά που πιστεύει κάποιος, αλλά αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του να πιστεύει σε κάτι. Συνεπώς, δικαιούμαι να "κράζω" ό,τι θεωρώ ανόητο.

Ο Θεος για τον καθενα, εαν πιστευει, ειναι κατι το ιερο και δεν το πιανω.

Η θρησκεία, όχι.

Εχω προ πολλου κανει αυτον τον διαχωρισμο, στο κεφάλι μου τουλάχιστον.

Φωτογραφία
Julius Caesar
Απρ 17 2015 20:37

τα σχόλια είναι ό,τι να 'ναι πραγματικά.

Όλες οι εκκλησίες του κόσμου, όλων των θρησκειών, από κάπου πρέπει να έχουν εισοδήματα.

Στο πιο φιλελεύθερο θρησκευτικά κράτος του κόσμου, στις ΗΠΑ, όπου δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία (που υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένου των σκανδιναβικών) και οι πάστορες δεν αμοίβονται από το κράτος:

 

-Εκκλησίες όπως των μεθοδιστών ή των κουακέρων, εμπλέκονται ανοιχτά σε επιχειρηματικές δραστηριότητες (δεν θεωρούνται πράγματα του διαβόλου αυτά)

-Οι Μορμόνοι απαιτούν για την εγγραφή φορολογικά έντυπα και χρεώνουν 10% επί του εισοδήματος

-Σε ομιλίες παστόρων υπάρχει ένα είδος "υποχρεωτικού-προαιρετικού" εισητηρίου στην είσοδο

 

Άντε τώρα να εφαρμοστούν αυτά στην Ελλάδα. Άντε τώρα ιερείς να ασχοληθούν με επιχειρήσεις θα φρίξει ο παππούς

 

καλά για τους ισλαμιστές αυτοί χρηματοδοτούνται από απαγωγές ξένων και εμπόριο οπίου και σκλάβων

Η περιουσία της εκκλησίας δημιουργήθηκε όταν οι άνθρωποι παραχωρούσαν κτήματα, σπίτια και λεφτά για να τα σώσουν από τον κάθε μορφής κατακτητή.

 

Δίνοντάς τα στην εκκλησία δε τα χάνεις, διότι ο καιρός έχει γυρίσματα και πολλοί πρώην δωρητές τώρα λαμβάνουν βοήθεια από τα φιλόπτωχα ταμεία. Αντιθέτως κανένας δεν έχει πάρει βοήθεια από το κράτος και την εφορία, όσο συνεπής κι αν ήταν.

 

Όσοι βρίζουν εκ του ασφαλούς, θα ήταν καλό να πηγαίνουν στην εκκλησία και να συμμετέχουν στο έργο της, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα περιστατικά και όχι βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους θεοφοβούμενους με τους αθεόφοβους.

Φωτογραφία
atsalovergas
Απρ 17 2015 21:23
Δίνοντάς τα στην εκκλησία δε τα χάνεις, διότι ο καιρός έχει γυρίσματα και πολλοί πρώην δωρητές τώρα λαμβάνουν βοήθεια από τα φιλόπτωχα ταμεία. Αντιθέτως κανένας δεν έχει πάρει βοήθεια από το κράτος και την εφορία, όσο συνεπής κι αν ήταν.

 

Το ομόλογο με την παγκοσμίως καλύτερη απόδοση! :D :D

 

(Σου δίνουν χωράφια και μετά από 200 χρόνια επιστρέφεις πιάτα παστίτσιο σε ένα κλάσμα "ομολογιούχων")

 

ΥΓ. κάνω πως δεν είδα την προηγούμενη ιστορική αναφορά.

Φωτογραφία
Konstantinos IB
Απρ 17 2015 22:24

1) Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε από που απέκτησε τίτλους ιδιοκτησίας η Εκκλησία.

Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσο κοστίζει στον φορολογούμενο η μισθοδοσία και τα προνόμια του ιερατείου.

 

2) Σέβομαι την πίστη του καθενός, αλλά η πίστη του καθενός να μην γίνεται εις βάρος της τσέπης μου. 

 

3) Θα πρότεινα, λοιπόν, το Γερμανικό σύστημα. Είμαι σίγουρος ότι αν εφαρμοζόταν στην Ελλάδα πολλοί που σήμερα σκίζουν τα ιμάτια τους για την Εκκλησία (μετάφραση: κονομάνε) δεν θα πάταγαν σε ναό ούτε στην Ανάσταση.

1) Γιατί δεν διαβάζεις προηγούμενα post και προηγούμενες συζητήσεις; Για πολλοστή φορά σου λέω να τα διαβάσεις. Η εκκλησία έχει για το πλείστο της περιουσίας της με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και τίτλους ιδιοκτησίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

http://www.michaniko...δείας/?p=776164
http://www.michaniko...δείας/?p=776244

http://www.michaniko...δείας/?p=776245

Οι Πρώτες Εθνοσυνελεύσεις το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα συν τα υπόλοιπα που ακολούθησαν υποσχέθηκαν τον σεβασμό και την κατοχύρωση κάθε προηγούμενου τίτλου ιδιοκτησίας όχι μόνο της Εκκλησίας αλλά κάθε ιδιοκτήτη.

Για απάντησέ μου τώρα οι περισσότεροι τίτλοι μεγάλης γαιοκτησίας που έχουν αποδοθεί σε ιδιοκτήτες στο νεώτερο ελληνικό κράτος πως έχουν αποκτηθεί και που βρίσκεται η νομιμότητά τους; Αυτό δεν θα έχει απλώς ενδιαφέρον αλλά θα φέρει και γέλιο.

 

2) Παρομοίως σέβομαι την πολιτική τοποθέτηση του καθενός αλλά αυτή δεν μπορεί να αποβαίνει εις βάρος της τσέπης μου. Δεν μπορώ να πληρώνω συνέχεια τις ζημιές κάθε κάφρου που αυτοαποκαλείται αντιεξουσιαστής και τα καμποϋλίκια του κάθε επίδοξου τρομοκράτη. Δεν μπορώ ακόμη να πληρώνω το κάθε καραχαϊβάνι που μου μάζεψε ο κάθε τυχάρπαστος βουλευτής στο δημόσιο χωρίς να είναι απαραίτητος και ακόμη να πληρώνω τις φαντασίες του κάθε Άκη που δυστυχώς δεν είναι μόνο ένας.

 

3) Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε ο ίδιος προκαλέσει το κράτος σε ταμειακό διαχωρισμό με την εκκλησία. Είχε προτείνει την αποτίμηση της εκκλησιαστικής περιουσίας που είχε απαλλοτριωθεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ (άνευ αντιτίμου) μέχρι σήμερα, την απόδοση των χρημάτων που χρωστάει το κράτος στην Εκκλησία από τις νεώτερες απαλλοτριώσεις και ύστερα να γίνει η αφαίρεση των μισθών που έχουν λάβει οι κληρικοί από το κράτος.

Δεν διαφωνώ με το Γερμανικό σύστημα αλλά αυτό πρέπει να ισχύσει για όλους. Τις ιδεολογικές ζημιές των αντιεξουσιαστών να τις πληρώνουν οι αντιεξουσιαστές (δήμευση περιουσίας και το υπόλοιπο σε φυλάκιση) και τις κλοπές υπουργών και πρωθυπουργών να τις πληρώνει το κάθε κόμμα και τα μέλη του. Αλλιώς πάμε για τη μοιρασιά του Καραγκιόζη: Το δικό σου δικό μου και το δικό μου δικό μου. 

Φωτογραφία
Giorgos1987
Απρ 18 2015 00:34

Αυτό που σε κάθε Πάσχα σε όλα τα forums που μπαίνω ανοίγουν συζητήσεις και κόντρες με εκκλησίες θεούς θρησκείες ιερές γραφές επιστήμη και δαίμονες, με ξεπερνάει. Οι 7 στις 10 συζητήσεις κλειδώνονται.

Η περιουσία της εκκλησίας δημιουργήθηκε όταν οι άνθρωποι παραχωρούσαν κτήματα, σπίτια και λεφτά για να τα σώσουν από τον κάθε μορφής κατακτητή. 

...

Και αυτή, σε αντίθεση με τους σαράφηδες, δεν τα επέστρεψε στους νόμιμους δικαιούχους (ή ελλείψει αυτών στο κράτος) μετά την απελευθέρωση, αλλά τα κατακράτησε παράνομα. Αν αυτό δεν λέγεται κλοπή, πώς λέγεται?

 

theagrap, με εξαίρεση κάποιες ανατολικές θρησκείες (όχι με τη στενή έννοια), δεν νοείται θρησκεία χωρίς θεό. Διότι κανένα δόγμα δεν μπορεί να σταθεί, χωρίς κάποιο φόβητρο. Συνεπώς, τόσο οι θρησκείες, όσο και οι θεοί, είναι αποκυήματα του ανθρώπινου μυαλού(*).

Και σκέψου το εξής απλό: αφού θεωρείς ιερό τον όποιον θεό, έχεις την ίδια άποψη και για το δωδεκάθεο ή το "ιπτάμενο μακαρονοτέρας" π.χ.?

 

(*) Η πρώτη, ιστορικά, αναφορά σε μονοθεϊσμό γίνεται επί φαραώ Αχενατόν (Αμενχοτέπ Δ') (1353-1335 π.Χ.), όταν μετά από σύγκρουσή του με το ιερατείο, ανακήρυξε τον Ατόν μοναδικό θεό απαγορεύοντας ταυτόχρονα τη λατρεία των λοιπών θεών. "..Η στροφή αυτή από τον πολυθεϊσμό στο μονοθεϊσμό, οδήγησε σε μια νέα μη ανθρωπομορφική αντίληψη για το θεό. Ο Ατόν απεικονιζόταν σαν ένας ακτινοβολών ήλιος, με ακτίνες που καταλήγουν σε ανθρώπινα χέρια. Το πνεύμα της νέας λατρείας αντανακλάται με τον πιο άμεσο και γλαφυρό τρόπο στους ύμνους που λέγεται πως συνέθεσε ο ίδιος ο Αχενατόν (= αρεστός στον Ατόν), ορισμένοι τουλάχιστον από τους οποίους παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τους κατά έξι ή επτά αιώνες μεταγενέστερους, Ψαλμούς των Εβραίων. Ο περίφημος Ύμνος στον Ατόν, αναμφισβήτητα το πρώτο αυθεντικό μονοθεϊστικό κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχει θέμα του την απεριόριστη αγάπη του θεού για καθετί που δημιούργησε...." 

Από την "Ιστορία της Τέχνης", τόμος 1, σελ. 74, των Χόνορ-Φλέμινγκ

έλα μωρέ, ξεκούραστο ήταν, δίνει το 50% η εκκλησία των εκτάσεων, ακινήτων που θα χρησιμοποιηθούν. Μιλάμε για κάτι hotels στην ομόνοια και κάτι εκτάσεις ! στο καβούρι!

Καλή κίνηση. Το άαλλο 50% τι το κάνει?

Κατανοώ οτι, "ταιζει κόσμο και βοηθάει γενικά ως οργανισμός η εκκλησία". Γενικά, όμως ούτε του Αντώνη, οταν ψηφήστικε ο νόμος (το 2013) ήταν να έχεις εμπιστοσύνη - του οποιου επίσης άρεσαν οι συμβολισμοί. Δηλαδή το 50 - 50 ήταν μια δίκαιη συμφωνία-

Ουτε του Αλέξη, γιατί σε ξαναβλέπω να ξαναπαίρνεις Γεννόπουλο και να αρχίζεις τροχαδην για να πληρώσεις την ΤΡΟΙΚΑ.

Δίκαιο ντηλ η εκλλησία και ακόμα κρατάει τα λουριά. Εγώ όπως το βλέπω, σου λέει κύριε. Ως 50 το άαλλο δικιά μου υπόθεση τι θα το κάνω.

Tetris ΝΑΙ θεωρω το ιδιο αν καποιος πιστευει σε εναν Θεο ή αν πιστευει σε δωδεκαθεο. Γιατι να εχω πρόβλημα;

Ειναι ιερό του δικαίωμα.

Δεν πιστευω σε καμία θρησκεια.

Ολες οι θρησκειες εχουν βιασει παρα φυσιν την εννοια του Θεου, εχουν καταστησει τον Θεο τιμωρο και φόβητρο.

Και βεβαιως κανουν παντου τις "ιερες μπίζνες" στις οποιες η ελληνορθόδοξη Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε ειναι πολύ μπροστα.