Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.24%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.24%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.18%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.59%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.59%

 5. Άλλο (85 ψήφοι [28.72%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.72%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Capital Controls: Αυξάνεται στα 1.800 Ευρώ Από την 1η Σεπτεμβρίου το Μηνιαίο Όριο Ανάληψης

capital control


Capital Controls: Αυξάνεται στα 1.800 Ευρώ Από την 1η Σεπτεμβρίου το Μηνιαίο Όριο Ανάληψης

Χαλαρώνουν τα capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει το εφάπαξμηνιαίο όριο ανάληψης μετρητών στα 1.800 ευρώ, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικώνπου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται, πλέον, από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, η ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα, έναντι ποσούέως840 ευρώ ανά 14 ημέρες δηλαδή 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες, που ισχύει σήμερα.

Επίσης, με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, επιτρέπεται σε εταιρείες, που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι.

Επίσης, επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος τραπεζικός λογαριασμός, από όσους είναι επαγγελματίες αγρότες υπό την έννοια του ν. 3874/2010.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα λογαριασμών επιτρέπεται επίσης:

-το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετική τράπεζα από αυτή στην οποία τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.

-το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό πρόσωπο προκειμένου να κατατεθεί το τίμημα ωρίμανσης από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον δεν τηρεί ήδη λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα.

-το άνοιγμα ειδικού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των υπαλλήλων ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση των παρ. 13 και 15 του άρθρου 959Α του Κ.Πολ.Δ. Από τον λογαριασμό αυτόν δεν επιτρέπεται εκτέλεση μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό, εκτός των περιπτώσεων υποχρέωσης επιστροφής της εγγύησης των υποψηφίων πλειοδοτών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 της αριθμ. 41756 οικ/26.5.2017 απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄1884), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εγγύηση προήλθε με μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Παράλληλα, όσο αφορά σε εμβάσματα από το εξωτερικό, θα είναι δυνατή η ανάληψη του 50% του ποσού χωρίς περιορισμούςμετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού,από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ναυτιλιακών εταιρειών δύναται να μεταφέρεται στο εξωτερικό για τις ανάγκες του πλοίου («cash-to master») συγκεκριμένο ποσό μετρητών ως ανώτατο όριο, με την προσκόμιση δικαιολογητικών στην αρμόδια τελωνειακή αρχή. Τα δικαιολογητικά αυτά θα οριστούν με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Πηγή: http://www.energia.g...p?art_id=118734Capital Controls: Αυξάνεται στα 1.800 Ευρώ Από την 1η Σεπτεμβρίου το Μηνιαίο Όριο Ανάληψης

11 Σχόλια

Φωτογραφία
Dio_the_Theo
Αύγ 04 2017 12:53

Καμία χαλάρωση των Capital Controls για τις επιχειρήσεις. Το ετήσιο όριο ΔΕΝ αλλάζει.

2 χρόνια και 1 μήνας για να μην ξεχνιόμαστε ε?

Πληρωμένες ειδήσεις.... το συνολικό ετήσιο πόσο έχει πέσει. Από 21840 σε 21600.

Και πανηγυρίζουν για αυτό......... Κατάντια... ούτε μαθηματικά δεν ξέρουν....

προφανώς δεν αυξάνεται όπως λέει η είδηση αλλά μειώνεται (εκτός από τον Φεβρουάριο) το όριο αναλήψεων

 

και κυρίως φυσικά συνεχίζουν να το λένε και καλά capital controls (σα νάναι καμιά φοβερή και μοντέρνα διαδικασία) αντί να πουν ευθέως "δέσμευση καταθέσεων" (αλλά θα τρελλαθεί το πόπολο άμα το πούνε)

και καλά αυτοί 

η αντιπολίτευση (και όχι μόνο η "αξιωματική") γιατί δεν το λέει???? οεο

Φωτογραφία
panos-vicious
Αύγ 04 2017 16:48

Η απόλυτα σωστή έκφραση του τεκταινόμενου: "δέσμευση καταθέσεων". Η χρησιμοποιούμενη μάλλον θα 'ναι αυτό που λένε "πολίτικαλ κορέκτ".

Φωτογραφία
Γιάννης
Αύγ 04 2017 16:58

21900 ήταν το προηγούμενο ποσό αναλήψεως.

Βέβαια, το "χαλάρωμα" δεν έγκειται στο συνολικό ετήσιο ποσό αλλά στο μηνιαίο έναντι για διεβδομαδιαίο όριο ανάληψης και νομίζω είναι αρκετά σημαντικό σε σχέση με τα 300€ που χάνουμε στα 21900 τον χρόνο. Οι πενιχρές γνώσεις μου περί πολιτικής οικονομίας μου λένε ότι αν απελευθερώσουν εντελώς το σύστημα υπάρχει (ακόμα) κίνδυνος να κρασάρει εντελώς μέσα σε μια μέρα....Οι πενχιρές γνώσεις μου περί πολιτικής σκέτο μου λένε ότι συνεχίζουμε να ειμαστε έρμαια του κρατικο-μονοπωλιακού συστήματος. Αυτοί λοιπόν παίζουν το ντέφι και εμείς χορεύουμε (για να χρησιμοποιήσω και μια προσφιλή έκφραση του πθ μας)

μια  μειοψηφια  αντιμεταρρυθμιστών  και  οπισθοδρομικών  κρατουν  την

οικονομια  και  την  κοινωνια  σε  ομηρεια .δινουν  μαχες  οπισθοφυλακης  για  τα  δικα  τους  στενα 

συμφεροντα πριν  τους  παρασυρει  το  μεγαλο  τσουναμι   των  μεταρυθμισεων  που  

εχει  αναγκη  η  κοινωνια .

με  κλειστες  τράπεζες   με cc και με  υπερ φορολογηση  ουτε  ευρω  δεν  θα  επιστρεψει  στις  τράπεζες 

και  οσο  το  85-90 %  των  πολιτων  δεν  εμπιστεύονται  τα τραπεζικα  ιδρυματα  διοτι  τα  θεωρουν  ως  το  μακρυ  χερι  της   εφοριας η  αναπτυξη  που  υποσχονται  είναι  άλλη  μια  καινουργια  αυταπατη 

και  εγω  μπορω  να  εχω  αυταπάτες  κάθε  τρεις   μηνες  αρκει  να  μην  θιγω  τα  δικαιώματα  και  την  τσεπη των  πολιτων  .

https://www.irishtim...crash-1.3007518

 

Και επειδή αυτά που γίνονται στη χώρα μας, έχουν ήδη συμβεί σε κάποια άλλη χώρα, σε ένωση ή μη, με ίδιο ή παρόμοιο τρόπο και θα ξαναγίνουν στην επόμενη, μέχρι τα 8 χρόνια, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.

Το κακό ξέρετε ποιο είναι; Συνηθίσαμε... Στον όγδοο χρόνο από την χρεοκοπία της χώρας, είναι προφανές πως έχουμε παραιτηθεί και πως έχουμε συνηθίσει αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Φωτογραφία
nikosantona
Αύγ 07 2017 07:43

τρελό δούλεμα από 420 το έκαναν 450 ευρω η αγορά χωρίς μετρητά δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη

Φωτογραφία
georgegaleos
Αύγ 07 2017 07:57

Οπως είπε και ο Bill στο #4.

Πρακτικά αυξήθηκε το ποσό δέσμευσης των καταθέσεων.

Φωτογραφία
jedi.Yannis
Αύγ 09 2017 18:57

Γιατί αν δεν είχαμε capital controls θα είχαν οι τράπεζες ρευστό να μας το δώσουν. 120 δις καταθέσεις με 1 δις αντίκρυσμα.....
Το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι τα capital controls. Είναι η τρελή φορολογία που προσπαθούν να επιβάλουν σε όσους επιμένουν να εργάζονται στην Ελλάδα.