Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού σε παλαιούς αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης

ημμυ πολυτεχνείο κρήτης


Έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού σε παλαιούς αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης

Δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου μηχανικού αποκτούν παλαιότεροι απόφοιτοι της Σχολής Ηλεκτρολόγων (πρώην Ηλεκτρονικών) Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη Σχολή μετονομάστηκε πέρυσι σε Ηλεκτρολόγων από Ηλεκτρονικών Μηχανικών ( ΦΕΚ 123Α 1-72016 ). Οι παλαιότεροι απόφοιτοι είχαν την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του Ηλεκτρονικού Μηχανικών. Με την απόφαση του ΤΕΕ, που ελήφθη την περασμένη Τρίτη 1 Αυγούστου, θα μπορούν, κατόπιν εξετάσεων, να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης σε δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού σε παλαιούς αποφοίτους της πρόσφατα μετονομασθείσας Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης οι οποίοι έχουν λάβει βεβαίωση ισοτιμίας & αντιστοιχίας από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, μετά από παρακολούθηση των απαραίτητων μαθημάτων. Ο κος Στασινός ανάφερε ότι θα συζητηθεί το θέμα στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε., ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους παλαιούς αποφοίτους της Σχολής να λάβουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εξετάσεων. Η απόφαση αυτή τελικά ελήφθη στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. στις 01/08/2017».

Πηγές :
(Α) Άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ (2 Αυγούστου 2017).
(Β) Ανακοίνωση Πολυτεχνείου Κρήτης (3 Αυγούστου 2017).Έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού σε παλαιούς αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης

4 Σχόλια

αυτά είναι. Με 2 μαθήματα καθαρίζεις!

http://www.ece.tuc.g...04a7fbda0ed03d2

αυτά είναι. Με 2 μαθήματα καθαρίζεις!

http://www.ece.tuc.g...04a7fbda0ed03d2

Καλά μην το λές και απόφοιτος της ΗΜΜΥ τωρινής μορφής ένα μάθημα ΣΗΕ στο κορμό κάνει αν δεν διαλέξει ειδικότητα.. Επρεπε να είχε 5-6 μαθήματα  για να γίνεται η αλλαγή..

Πάντως θεωρώ πως έξι Τμήματα Ηλ/γων Μηχ/κων στη χώρα μας λίγα είναι. Χωράνε ακόμα 2-3 σε Ήπειρο, Πελοπόννησο & Αιγαίο. Και η βάση δε χρειάζεται να είναι στα ύψη όπως παλιά, ας πέσει και άλλο πιο χαμηλά από όσο έχει ήδη πέσει, κρίμα δεν είναι να παιδεύεται όποιος επιθυμεί να εισαχθεί στη συγκεκριμένη σχολή; Κρίμα.

Πάντως το γεγονός ότι προσαρμόζεται το τμήμα στην πραγματικότητα και όχι η πραγματικότητα στο τμήμα (δηλαδή να διασπάσουν την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου μηχανικού σε επιμέρους πτυχία) είναι θετικό. Μακάρι να γίνει το ίδιο και με το παρόμοιο τμήμα Η/Υ της Πάτρας και γενικά να σταματήσουν οι πειραματισμοί στα προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε άγνωστα για τη χώρα επαγγέλματα.