Μετάβαση στο περιεχόμενο

GAElearning

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Στηρίζετε το προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (νομοσχέδιο Κατρούγκαλου);

  1. Ναι (93 ψήφοι [16.58%])

    Ποσοστό ψήφων: 16.58%

  2. Όχι (468 ψήφοι [83.42%])

    Ποσοστό ψήφων: 83.42%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Μέσω ΟΠΣ-ΣΕΠΕ η καταχώριση δεδομένων Τεχνικών Ασφάλειας και διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας

τεχνικός ασφαλείας


Μέσω ΟΠΣ-ΣΕΠΕ η καταχώριση δεδομένων Τεχνικών Ασφάλειας και διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας

Δημοσιεύθηκε η με Αριθμ. 50067/28 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Ηλεκτρονική βάση καταχώρισης δεδομένων Τεχνικών Ασφάλειας και διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας μέσω ΟΠΣ-ΣΕΠΕ».

Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται:

α) σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να τους ανατεθούν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας σε επιχειρήσεις, κατά τα οριζόμενα στον Κώδικα νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, στο εξής Κ.Ν.Υ.Α.Ε. -που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3850/2010 «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως ισχύει- και τις κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσες κανονιστικές πράξεις, καθώς και ειδικότερες διατάξεις, β) στις Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης (Ε.Ξ.Υ.Π.Π.) και στις Εσωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης (Ε.Σ.Υ.Π.Π), και γ) σε όλους τους εργοδότες που έχουν υποχρέωση να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Τεχνικού Ασφάλειας κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 8, 9 και 10 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε.

Στην Ηλεκτρονική βάση καταχώρισης δεδομένων Τεχνικών Ασφάλειας, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), του εφεξής καλουμένου ΟΠΣ-ΣΕΠΕ, καταχωρούνται δεδομένα φυσικών προσώπων που πληρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στην ανωτέρω ηλεκτρονική βάση της παρ. 1 του παρόντος καταχωρούνται στοιχεία ταυτοποίησης Τεχνικού Ασφάλειας, στοιχεία ειδικότητας και λοιπών προϋποθέσεων εγγραφής τους, καθώς και στοιχεία άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με το άρ. 3 της παρούσης.

Η ανάθεση καθηκόντων σε Τεχνικό Ασφάλειας μέσω του ΟΠΣ-ΣΕΠΕ έχει ως προϋπόθεση την εγγραφή αυτού μετά από αίτησή του στην ηλεκτρονική βάση της παρ.1 του παρόντος.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση με Αριθμ. 50067/28 εδώ: https://www.e-forolo...loads/0_522.pdf

Πηγή: https://www.e-forolo...medium=facebookΜέσω ΟΠΣ-ΣΕΠΕ η καταχώριση δεδομένων Τεχνικών Ασφάλειας και διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας

5 Σχόλια

καλησπέρα,

ψαχνω όλη μερα που γίνεται η εγγραφή στο μητρωο τεχνικών ασφαλείας αλλα δεν έχω βρει το link.

ξερει κανεις που γραφομαστε?

μαλλόν δεν είναι ετοιμο το σύστημα ακόμα.

Φωτογραφία
georgegaleos
Νοέ 13 2017 22:38

Η υποχρέωση για εγγραφή ξεκινά από 1-12-2017.

Ακόμα δεν υπάρχει εφαρμογή για την κατάρτιση του μητρώου.


Συνημμένα Αρχεία

Φωτογραφία
polytechniqISAE
Νοέ 14 2017 21:38

Οι συναδελφοι μηχανικοί που ειναι ως μισθωτοί, με ποιους κωδικούς taxisnet θα μπουν στην εφαρμογή, ευχαριστώ.. 

Γ.Φωτόπουλος  Ηλεκτρομηχανολογικά Μηχανικός AEI GEng

Φωτογραφία
Giorgos1987
Νοέ 14 2017 22:43

Συνάδελφε, αν δεν κάνω λάθος, ο κάθε φορολογούμενος διαθέτει έναν και μοναδικό κωδικό taxisnet για να μπαίνει στις εφαρμογές. Οπότε ο καθένας θα μπει με τους δικούς του κωδικούς, δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά.

Ναι, και επιλέγεις αν είσαι εργαζόμενος ή επιχείρηση.

 

Επιτέλους εκσυγχρονιζόμαστε (σημίτης) και επανιδρυόμαστε (καραμανλής). Έπρεπε όμως να έρθουν αυτά τα άγρια χρόνια και οι ξένοι, για να αρχίσει να μπαίνει τάξη σε έναν τομέα που η οργάνωση και το σύστημα είναι προαπαιτούμενα αλλά δεν υπήρχαν με ευθύνη του ΤΕΕ και της 'πολιτείας'. Αλλά το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι και το κεφάλι ήταν πολύ βρωμερό.
 
Επίσης κάτι πολύ σχετικό για όποιον ασχολείται και ενδιαφέρεται : 
Νομίζω ότι ισχύει ακόμη ο νόμος που παρέχει το δικαίωμα  επίβλεψης βιομηχανικών επιχειρήσεων  αλλά με περιορισμό αριθμού (μέχρι τρεις). Θα έπρεπε λοιπόν να εφαρμοστεί και εδώ η ηλεκτρονική καταγραφή (των επιβλέψεων) ωστε να μην υπάρχουν συνάδελφοι με περισσότερες από τρεις επιβλέψεις και να υπάρξουν εργασίες για νέους συναδέλφους.