Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Η Ελλάδα δεν φροντίζει για το κλίμα της

κλίμα ελλάδα


Η Ελλάδα δεν φροντίζει για το κλίμα της

Στις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα και η Ολλανδία αναφορικά με τις πολιτικές που προστατεύουν το κλίμα του πλανήτη και θέτουν την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό καταδεικνύει ανεξάρτητη ανάλυση του Δείκτη Κλιματικών Επιδόσεων (Climate Change Performance Index - CCPI) τον οποίο εκδίδει κάθε χρόνο η Germanwatch και το δίκτυο οργανώσεων CAN-Europe.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 48η θέση (επί συνόλου 61 χωρών) ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών στον ενεργειακό τομέα, την έλλειψη οράματος για πράσινες επενδύσεις και την εμμονή στα ορυκτά καύσιμα. Η ελληνική κυβέρνηση «πάγωσε» την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, επέβαλε αναδρομική φορολόγηση σε όλες τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) ενώ δεν προωθεί πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι, στον πίνακα του CCPI οι τρεις πρώτες θέσεις παραμένουν κενές. Κι αυτό διότι καμία χώρα δεν έχει αρκετά φιλόδοξες πολιτικές που να στοχεύουν σε συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης κατά τουλάχιστον δύο βαθμούς Κελσίου. Η καλύτερη επίδοση ανήκει στη Δανία η οποία καταλαμβάνει την 4η θέση.

Η Greenpeace και το WWF Ελλάς τονίζουν ότι οι πολιτικές της ελληνικής Πολιτείας«ρίχνουν» την Ελλάδα στο… κόκκινο του πίνακα κατάταξης, μαζί με χώρες όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία. Με κράτη δηλαδή, τα οποία ιστορικά υπονομεύουν τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για την προστασία του κλίματος και την υιοθέτηση πολιτικών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απεξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα.

«Πλέον, απομένουν λίγα χρόνια για να σταματήσουμε τις μη - αναστρέψιμες κλιματικές αλλαγές και στην κυβέρνηση ακόμα ευαγγελίζονται νέες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα», αναφέρει ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace κ. Τάκης Γρηγορίου.

Παράλληλα, απογοητευτικές είναι οι επιδόσεις της χώρας μας και στον δείκτη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η μοναδική κατηγορία όπου η Ελλάδα κάνει κάποιες προσπάθειες, είναι στον περιορισμό των εκπομπών από τον οικιακό τομέα. Παρόλα αυτά, η πρόοδος οφείλεται κυρίως στην οικονομική ύφεση και τη συνεπαγόμενη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού και πετρελαίου.

«Η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν έχει αντιληφθεί το τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος της κλιματικής αλλαγής, ιδιαίτερα σε μια χώρα εκτεθειμένη στις επιπτώσεις της όπως η Ελλάδα», λέει ο συνεργάτης του WWF Ελλάς σε θέματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας κ. Μιχάλης Προδρόμου. Η κυβέρνηση, καταλήγει ο ίδιος, αδιαφορεί για τις ωφέλειες που θα προκύψουν από τη λήψη μέτρων μείωσης των εκπομπών και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, «αδιαφορία που επιβεβαιώνεται και από την ουσιαστική απουσία της χώρας από την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στη Ντόχα».

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=486989Η Ελλάδα δεν φροντίζει για το κλίμα της

5 Σχόλια

Τι να πρωτοφροντίσει αυτή η στραβή χώρα.
Ηταν στραβό και το κλίμα, το'φαγε και ο Τόμσεν, άστα να πάνε.

Φωτογραφία
panagiotis1313
Φεβ 17 2016 04:02

εδω δεν φροντιζει τους ανθρωπους της, το κλιμα θα φροντισει? :P  :roll:

Αστείο άρθρο , ανάξιο κάθε σχολιασμού .

Φωτογραφία
jedi.Yannis
Φεβ 19 2016 18:20

Ως προς την φορολόγηση των ΑΠΕ, το άρθρο προσπαθεί να διαχωρήσει τους παραγωγούς ΑΠΕ από τις υπόλοιπες επιχειρίσεις. Δεν απαντάει στο γιατί πρέπει να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση ή γιατί πρέπει να αγοράζουμε τόσο ακριβά το ρεύμα από τους παραγωγούς ΑΠΕ ή γιατί δεν έγιναν δημόσιες επενδύσεις!

 

Δεν σχολιάζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ανά τον κόσμο από ιδιώτες παρόχους που χρησιμοποιούν εθνικά δίκτυα διανομής!

Στο κόστος της ΔΕΗ ή όπως αλλιώς λέγεται, πληρώνουμε το αρχικό καύσιμο, την εγκατάσταση παραγωγής, το δίκτυο διανομής και την συντήρηση όλων αυτών.

 

Οι εθνικές επενδύσεις πάντα έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική. Γιατί ξαφνικά πρέπει να βγάλουν άμεσα τα λεφτά τους; Το κράτος έχει μια συνέχεια, έτσι δεν λένε;

τις προάλλες συγχήστικα σε ένα φαρμακείο. Λέει η "Υπάλληλος" "δεν έχουμε κάδο απόριψης παλιών φαρμάκων". Σε άλλο φαρμακείο τα ίδια.

Μήνυμα προς υπευθηνους. Επειδή η απόρριψη φαρμάκων (και υλικών όπως, λάδι κινητήρων, πετρελαιοπαράγωγα κ.α.) Συντελεί στην μόλυνση του υδάτινου περιβάλλοντος άμεσα ή μακροπρόθεσμα. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ λύσεις απόριψης που να μην εγκυμονούν κινδίνους. Για εσάς, τα παιδιά, τους συμπολίτες, τους επόμενους, την Υγεία σας.