Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

ΤΜΕΔΕ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (14 ψήφοι [18.92%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.92%

 3. Το Κτηματολόγιο (8 ψήφοι [10.81%])

  Ποσοστό ψήφων: 10.81%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (15 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 5. Άλλο (23 ψήφοι [31.08%])

  Ποσοστό ψήφων: 31.08%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Αλλαγές και στα τέλη άρδευσης φέρνει νέο πολυνομοσχέδιο

τέλος άρδευσης πολυνομοσχέδιο


Αλλαγές και στα τέλη άρδευσης φέρνει νέο πολυνομοσχέδιο

Αλλαγές και ρυθμίσεις και για τους αγρότες φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους δήμους και τα τέλη ύδρευσης αλλά και ευνοϊκές διατάξεις, για όσους έχουν οφειλές προς τους δήμους. Το πολυνομοσχέδιο αναφέρεται σε ΔΕΥΑ, που λειτουργούν σε 130 δήμους της χώρας και καλύπτουν τις ανάγκες πάνω από 5 εκατομμυρίων πολιτών.

Ειδικότερα, στο άρθρο 5, της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, «συμπεριλαμβάνονται πλέον στα έσοδα των ΔΕΥΑ το τέλος χρήσης δικτύων αποχέτευσης και ομβρίων, το τέλος αντικατάστασης υδρομετρητή, καθώς και τα έσοδα από την άρδευση, στην περίπτωση που η ΔΕΥΑ αναλαμβάνει και το αντικείμενο αυτό».

Το νομοσχέδιο προβλέπει μια σειρά από ευνοϊκές διατάξεις για όσους χρωστούν σε πρόστιμα, κλήσεις, τέλη και εισφορές. Αφορά φυσικά και τους αγρότες, τις μονάδες και κυρίως τους κτηνοτρόφους και αναφέρεται και στα τέλη άρδευσης ενώ φέρνει νέες ρυθμίσεις για τις μισθώσεις περιπτέρων και κυλικείων.

Σημαντικό είναι πως απαλλάσσονται προσαυξήσεων οφειλέτες, που καταθέτουν χρήματα για εφάπαξ πληρωμή ενώ δίνει τη δυνατότητα δόσεων για οφειλές, όπως πρόστιμα, κλήσεις, τέλη και εισφορές. Οι αιτήσεις των οφειλετών πρέπει να κατατεθούν εντός 4 μηνών, από την ψήφιση και δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, σε ΦΕΚ. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μέρες από την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση, αλλιώς η ρύθμιση χάνεται.

Το νομοσχέδιο Σκουρλέτη φέρνει ευνοϊκές διατάξεις και για τους δημοσίους υπαλλήλους, που υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές και για όσους υπηρετούν ως αιρετοί στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Κυρίως δίνει κίνητρα για δημοσίους υπαλλήλους, εφόσον υπάρχουν οι σχετικοί πόροι, για ορεινούς και παραμεθόριους ΟΤΑ α΄βαθμού, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένοι δήμοι έχουν το οικονομικό περιθώριο για να το πράξουν.

Οι ευεργετικές αυτές διατάξεις αφορούν δήμους ορεινούς /παραμεθόριους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκων (εφόσον πάνω από το 50% της περιοχής ορίζεται ως ορεινή) αλλά και για όσους είναι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό κάτω των 18.000 κατοίκων, για να παραμείνουν σε αυτές τις περιοχές με κριτήριο, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα κίνητρα αφορούν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής για υπαλλήλους των δήμων, γιατρούς, νοσηλευτές Κέντρων Υγείας, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένοι πόροι.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και μία σειρά από διατάξεις και για τις ανώνυμες αναπτυξιακές εταιρίες, που είχαν δημιουργηθεί από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις αλλά και για το καθεστώς εκκαθάρισης, σε όσες δεν κατάφεραν να σταθούν.

Πηγή: http://www.ypaithros...edio-skourleti/Αλλαγές και στα τέλη άρδευσης φέρνει νέο πολυνομοσχέδιο

0 Σχόλια