Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Καθησυχάζει η ΕΕΑΕ για τη ραδιενέργεια - Νέες μετρήσεις εντός της ημέρας στην επικράτεια

εεαε ραδιενέργεια


Καθησυχάζει η ΕΕΑΕ για τη ραδιενέργεια - Νέες μετρήσεις εντός της ημέρας στην επικράτεια

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Ελληνική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τις συγκεντρώσεις του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθήνιο-106 (Ru-106) που ανιχνεύθηκαν χθες από τον σταθμό της ΕΕΑΕ στην Αγία Παρασκευή, στην Αττική.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στη Greenagenda.gr ο Κωνσταντίνος Καρφόπουλος, διδάκτωρ μηχανολόγος μηχανικός της Eταιρείας, «δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος και κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην ατμόσφαιρα καταγράφηκαν πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις (<5 mBq/m3, χιλιοστό του Μπεκερέλ (Bq) σε ένα κυβικό μέτρο αέρα) κατά την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου.

«Είναι τόσο χαμηλή η συγκέντρωση του ραδιενεργού ισοτόπου που έχει περισσότερο επιστημονικό ενδιαφέρον, παρά ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία», υποστήριξε ο κ. Καρφόπουλος και υπογράμμισε ότι «εάν υπήρχε όντως πρόβλημα θα έπρεπε να ληφθούν και τα αναγκαία μέτρα». Οι συγκεκριμένες μετρήσεις, όπως είπε, αφορούν το σημείο καταγραφής του ανιχνευτή και ευρύτερα της Αττικής.

«Με τα συνεργαζόμενα εργαστήρια, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, αναμένουμε εντός της ημέρας να λάβουμε και νέες μετρήσεις. Επιπλέον, με ένα online εθνικό δίκτυο ανιχνευτών που βρίσκεται σε όλη την περιφέρεια, λαμβάνουμε συνεχώς τα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: http://greenagenda.g...τη-ραδιενέργει/Καθησυχάζει η ΕΕΑΕ για τη ραδιενέργεια - Νέες μετρήσεις εντός της ημέρας στην επικράτεια

1 Σχόλια

Σε όλη την Ευρώπη μετρήθηκαν αυτές οι περίεργες τιμές ρουθηνίου. Πριν λίγο καιρό είχε γίνει κάτι αντίστοιχο με το Ιώδιο. Εφόσον πρόκειται για μεμονωμένα στοιχεία αποκλείεται το ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής ή ατυχήματος..