Μετάβαση στο περιεχόμενο

GAElearning

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Στηρίζετε το προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (νομοσχέδιο Κατρούγκαλου);

  1. Ναι (96 ψήφοι [16.61%])

    Ποσοστό ψήφων: 16.61%

  2. Όχι (482 ψήφοι [83.39%])

    Ποσοστό ψήφων: 83.39%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 6 εκατ. για επενδύσεις στη φύση και την άγρια ζωή

χρηματοδότηση εργαλείο επένδυση


Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 6 εκατ. για επενδύσεις στη φύση και την άγρια ζωή

Την πρώτη δανειακή συμφωνία για έναν χρηματοδοτικό συνεταιρισμό, με τον οποίο υποστηρίζεται η άγρια φύση αλλά και τα projects που αφορούν την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, υποστηριζόμενη από τη Natural Capital Financing Facility (NCFF), ανακοίνωσαν χθες Τρίτη η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η δανειακή συμφωνία, ύψους 6 εκατ. ευρώ, έγινε με τη Rewilding Europe Capital (REC) και αναμένεται να παρέχει μια σημαντική οικονομική υποστήριξη σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις που εστιάζουν και θέλουν να προβούν σε επενδύσεις στη φύση, σε όλη την Ευρώπη. Η Rewilding Europe Capital είναι η πρώτη ευρωπαϊκή επιχείρηση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης επενδύσεων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την άγρια ζωή.

Για παράδειγμα, απειλούμενα είδη άγριας ζωής, όπως η καφέ αρκούδα, ο μαυρόγυπας και οι αετοί του Δούναβη, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως, η συμφωνία αυτή αφορά σε τομείς όπως η δασοκομία, η διαχείριση των υδάτων, η βιώσιμη αλιεία και ο τουρισμός, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή δανειακή συμφωνία, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις και την Αλιεία, Καρμένου Βέλα, τόνισε ότι «με τη χρηματοδότηση από την NCFF θα υποστηριχθούν τα σχέδιά μας για τη δημιουργία αγροτικών θέσεων εργασίας, αλλά και την προστασία της φύσης».

Πηγή: http://greenagenda.g...ο-6-εκατ-για-ε/Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 6 εκατ. για επενδύσεις στη φύση και την άγρια ζωή

0 Σχόλια