Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Περιβαλλοντικός συναγερμός λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα

ατμοσφαιρική ρύπανση


Περιβαλλοντικός συναγερμός λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα

Την παύση λειτουργίας κάθε είδους μηχανήματος και εξοπλισμού εντός των ορυχείων της ΔΕΗ, πλην του συστήματος αποκομιδής τέφρας και ενός εκσκαφέα, από τις 4:00 έως τις 7:30 κάθε μέρα, τουλάχιστον έως την Πέμπτη 10 Αυγούστου, αποφάσισαν σε έκτακτη σύσκεψη στην Κοζάνη ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Πλακεντάς και ο αναπληρωτής διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), Κώστας Μαχτής.

Τα άμεσα μέτρα αποφασίστηκαν προκειμένου να περιοριστούν η σκόνη και η εκπομπή αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όπου τις τελευταίες ημέρες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πλήρους άπνοιας, παρατηρήθηκαν αυξημένες συγκεντρώσεις που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

Επίσης, μετά τις 15:00, αποφασίστηκε να σταματήσουν η διακίνηση κάθε είδους εργολαβικών φορτηγών εντός του Λιγνιτικού Κέντρου και κάθε είδους εργασία εντός των ορυχείων της ΔΕΗ. Συμφωνήθηκε να γίνονται διαβροχές σε όλο το οδικό δίκτυο του Λιγνιτικού Κέντρου καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου και ειδικότερα τις νυκτερινές ώρες που το φαινόμενο της συγκέντρωσης σκόνης παρουσιάζει μεγάλη έξαρση.

Ο κ. Πλακεντάς εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν από την Τρίτη 8 Αυγούστου έως τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Αυγούστου, όπου θα εκτιμηθεί εκ νέου ο περιβαλλοντικός συναγερμός.

Τις τελευταίες ημέρες, καταγράφονται, από ορισμένους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του δικτύου της ΔΕΗ και του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της περιφέρειας, πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, με έμφαση τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου επικρατεί πλήρης άπνοια.

Στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, συμμετείχαν ο αναπληρωτής διευθυντής του ΛΚΔΜ, Κωνσταντίνος Μαχτής, ο Ιωάννης Τσαρούχης, βοηθός διευθυντή της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών, ο Δημήτρης Αλβανός, διευθυντής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η Φωτεινή Τσιολάκη, προϊσταμένη Περιβάλλοντος-Υδροοικονομίας της ΠΕ Κοζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠεριβαλλοντικός συναγερμός λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα

8 Σχόλια

Τι θα αναπνέουν οι ανθρώποι εκεί δεκαετίες τώρα....

Φωτογραφία
Ήρωνας
Αύγ 10 2017 09:12

1 στους 3 έχει καρκίνο.

http://sugklonistiko...s-echi-karkino/

 

7 στους 10 θανάτους είναι απο καρκίνο.

http://kozan.gr/archives/51525

Βαρύ το τίμημα που πληρώνουν για να έχει ρεύμα η υπόλοιπη Ελλάδα..

Φωτογραφία
panos-vicious
Αύγ 10 2017 14:41

"Παράπλευρες απώλειες" που λένε, γιατί τα φωτοβολταϊκά είναι κακά, ρυπαίνουν πολύ το περιβάλλον λόγω της εξόρυξης μεταλλευμάτων και της ενέργειας που καταναλώνεται για την παραγωγής τους, άσε που τα παράγουν οι Κινέζοι, αυτό πάλι που το βάζεις, οι ανεμογεννήτριες κόβουν το γάλα από τις αγελάδες, προκαλούν κι αυτές καρκίνο, κάνουν φασαρία, διώχνουν τις μέλισσες, χαλάνε την θέα και διώχνουν τους τουρίστες, τις αγοράζουμε από τους ξένους, για να πάρουμε ενέργεια από τα σκουπίδια πάλι θα πληρώσουμε λεφτά στους ξένους, δεν λύθηκε ακόμα το θέμα της αποθήκευσης ενέργειας...

Φωτογραφία
Ήρωνας
Αύγ 10 2017 16:56

Πόσο είναι λοιπόν το εξωτερικό οικονομικό κόστος του λιγνίτη (το ανθρώπινο το είδαμε πιο πριν);
H greenpeace, σύμφωνα με μεθοδολογία του Γερμανικού υπουργείου περιβάλλοντος, λέει 2 δις.
Ο D. Georgakellos.(2007) λέει 1.89 δις, ο Ευρωπαϊκός οργανισμός περιβάλλοντος λέει 2.2-3.6 δις και oι Diakoulaki D., Mirasgentis S., Tziantzi M. (2001) λένε 1 δις για τους 7 μεγαλύτερους λιγνιτικούς σταθμού και τους σταθμούς πετρελαίου.

Με λίγα λόγια αν υποθέσουμε ότι το εξωτερικό κόστος είναι κοντά στα 2 δις, τότε "πληρώνουμε" γύρω στα 200 ευρώ το άτομο κάθε χρόνο έξτρα απο αυτά που πληρώνουμ στο λογαριασμό μας. Ξέρω είναι λίγο απλοϊκό αλλά δείχνει μια πραγματικότητα.

Φωτογραφία
panos-vicious
Αύγ 10 2017 18:19

Λίγο λιγότερο απλοϊκά, με οικονομικά ενεργό πληθυσμό της Ελλάδας, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 4.586.636, βγαίνει 436€ κατά κεφαλήν.

Φωτογραφία
jedi.Yannis
Αύγ 11 2017 22:25

Τα φωτοβολταϊκά διεθνώς έχουν ισοφαρήσει την ενέργεια που χρειάστηκαν για να παραχθούν το 2015 και τώρα είναι στο +. Νομίζω το άρθρο είχε φιλοξενηθεί και εδώ.
Επίσης οι ανεμογεννήτριες παράγουν σκιά για τις κατσίκες, οι οποίες χρειάζονται περίπου 2 ημέρες από την τοποθέτηση για να τις συνηθίσουν, σύμφωνα με γνωστό μου κτηνοτρόφο.

Φωτογραφία
panos-vicious
Αύγ 12 2017 10:19

Και στην Ισπανία έβλεπα πριν κάτι χρόνια κοπάδια πρόβατα να βοσκάνε κάτω από υπερυψωμένα φωτοβολταϊκά, ενός τεράστιου πάρκου. Απλά, συνόψισα τις "οικολογικά" ενδεδυμένες αντιρρήσεις (στενομυαλιά την λέω εγώ).