Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.18%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.20%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.20%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.13%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.13%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.53%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.53%

 5. Άλλο (86 ψήφοι [28.96%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.96%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Nielsen: Αυξάνονται οι Έλληνες που κάνουν αγορές online

αγορές online


Nielsen: Αυξάνονται οι Έλληνες που κάνουν αγορές online

Ενδιαφέρουσες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας με βάση την έρευνα Global Connected Commerce Survey που πραγματοποίησε η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Nielsen το τρίτο τρίμηνο του 2016 και δημοσιοποιήθηκε χθες.

Οι Έλληνες σε μεγάλο ποσοστό δηλώνουν ότι επιλέγουν το διαδίκτυο ως μέσο για τις αγορές τους κυρίως για υπηρεσίες ή διαρκή αγαθά. Αναλυτικότερα, το 62% των ερωτηθέντων ​δήλωσε ότι έχει αγοράσει ταξιδιωτική υπηρεσία online, με τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 47%, ενώ ακολουθούν τα είδη ένδυσης σε ποσοστό 54%, κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (52%). Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Nielsen 47% των Ελλήνων έχει παραγγείλει έστω και μία φορά έτοιμο φαγητό διαδικτυακά, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα πρώτη σε αυτή την κατηγορία, μεταξύ των λοιπών Ευρωπαϊκών κρατών.

Την ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο δίνει η αύξηση των διασυνδεδεμένων καταναλωτών, αφού, πάνω από το 65,6% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το internet, ενώ η διείσδυση του Facebook κυμαίνεται γύρω στο 46,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αγορές καταναλωτικών προϊόντων, όπως τα προϊόντα παντοπωλείου ή τα φρέσκα προϊόντα, για τα οποία οι online αγορές, κατά δήλωση των καταναλωτών, βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο. Έξι στους 10 καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν αυτές τις κατηγορίες μόνο από τα φυσικά καταστήματα. Παρόλα αυτά 4 στους 10 καταναλωτές είτε είναι έτοιμοι να αγοράσουν φρέσκα προϊόντα – είδη παντοπωλείου μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, είτε ήδη τα αγοράζουν. Την αγορά αυτή θα βοηθούσε μηχανισμός εγγύησης επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του αγοραστή και γενικότερα η διασφάλιση του καταναλωτή όσον αφορά θέματα ποιότητας.

Πηγή: http://www.myphone.g...ad.php?t=453791 - http://www.infocom.g...-nielsen/39737/Nielsen: Αυξάνονται οι Έλληνες που κάνουν αγορές online

0 Σχόλια