Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.24%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.24%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.18%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.59%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.59%

 5. Άλλο (85 ψήφοι [28.72%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.72%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

«Εξοικονομώ»: 1.110 οι επιλαχόντες που μπαίνουν στο πρόγραμμα

εξοικονομώ


«Εξοικονομώ»: 1.110 οι επιλαχόντες που μπαίνουν στο πρόγραμμα

Συνολικά 1.110 θα είναι οι ωφελούμενοι από τους εν όλω 1.1170 επιλαχόντες του 2ου ενδιάμεσου προγράμματος για το παλαιό «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», όπως προκύπτει από σημερινή απόφαση του ΕΤΕΑΝ.

Σύμφωνα με την απόφαση υπαγωγής, ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός επενδύσεων ανέρχεται σε 12.869.113,41 ευρώ και οι πόροι για τη χρηματοδότηση των ωφελούμενων χρηματοδοτούνται:

α) για το «Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης» πόροι προερχόμενοι από τα έσοδα από πλειστηριασμούς των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έτους 2016 και 2017, καθώς και από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2017 και

β) για το Ταμείο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» πόροι προερχόμενοι από επιστροφές του Ταμείου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΤΑΝ, η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, όπως αυτά περιγράφονται στον Πίνακα 1, είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Η επιδότηση επιτοκίου αφορά όλη τη διάρκεια του δανείου.

Εάν μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης δεν έχουν προσκομιστεί τα δικαιολογητικά που τυχόν δεν υποβλήθηκαν κατά την υποβολή της αίτησης, η υπαγωγή του Ωφελούμενου θα ανακληθεί.

Τα ωφελήματα του Προγράμματος θα καταβληθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι και προϋποθέσεις του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος και στους όρους της σύμβασης δανείου με το χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Οι Δικαιούχοι του Πίνακα 1 θα ενημερωθούν για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα μέσω των συνεργαζόμενων χρηματοπιστωτικών οργανισμών εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ώστε να προσέλθουν σε αυτούς για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, εντός του χρονικού ορίου των σαράντα πέντε (45) ημερών από τη γνωστοποίηση της παρούσας στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αναζητά πρόσθετα 100 – 120 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει και σε τρίτη συμπληρωματική διαδικασία – γέφυρα, ώστε να ικανοποιηθούν και οι τελευταίοι από τους «λιμνάζοντες» δικαιούχους, που είχαν υποβάλει αιτήσεις το 2013. Με δεδομένη την καθ’ οδόν απώλεια περίπου του 25% των αιτήσεων, καθώς αυτοί που τις υπέβαλαν μετάνιωσαν και δεν υλοποιούν δράσεις του προγράμματος, εκτιμάται ότι το 1ο «Εξοικονομώ» θα κλείσει με τη χρηματοδότηση 12.000 – 13.000 δικαιούχων από το παρελθόν.

Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των 1.110 ωφελούμενων επιλαχόντων, ΕΔΩ.

Πηγή: https://greenagenda....χόντες-που-μπα/«Εξοικονομώ»: 1.110 οι επιλαχόντες που μπαίνουν στο πρόγραμμα

6 Σχόλια

Μεγάλη ανοησία να μην υπάρχει περιορισμός στο πλήθος των διαμερισμάτων που μπορεί να υπάγει στο πρόγραμμα κάποιος πολίτης, στην παραπάνω λίστα μπορούμε να δούμε κάποιους με 3,4 ή ίσως και παραπάνω διαμερίσματα να εντάσσονται (το ίδιο παρατηρείται και στις προηγούμενες λίστες υπαγωγής), και βέβαια,ταυτόχρονα, κάποιες δεκάδες χιλιάδες που μείνανε εκτός, και το χειρότερο για αυτούς (τους εκτός) είναι ότι είναι άχρηστη η δουλειά που έγινε(πεα και προσφορές και έντυπα-έγγραφα προς την τράπεζα) και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξοικονομώ ΙΙ.

Δεν ξέρω αν είναι ανοησία ή "μέσον" (όπως αντιλήφθηκα από κάποια ονόματα)

Τουλάχιστον το εξοικονομώ ΙΙ, υποτίθεται, θα επιτρέπει μια υπαγωγή ανά ΑΦΜ. Κατά τα άλλα, η ελλάδα της αναξιοκρατίας και της κουμπαριάς συνεχίζει να καλπάζει ανίκητη.

Μεγάλη ανοησία να μην υπάρχει περιορισμός στο πλήθος των διαμερισμάτων που μπορεί να υπάγει στο πρόγραμμα κάποιος πολίτης, στην παραπάνω λίστα μπορούμε να δούμε κάποιους με 3,4 ή ίσως και παραπάνω διαμερίσματα να εντάσσονται (το ίδιο παρατηρείται και στις προηγούμενες λίστες υπαγωγής), και βέβαια,ταυτόχρονα, κάποιες δεκάδες χιλιάδες που μείνανε εκτός, και το χειρότερο για αυτούς (τους εκτός) είναι ότι είναι άχρηστη η δουλειά που έγινε(πεα και προσφορές και έντυπα-έγγραφα προς την τράπεζα) και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξοικονομώ 

 

Μήπως οι περισσότεροι από αυτούς είναι αίτηση πολυκατοικίας ; 

Διευκρινίζεται στον πίνακα : "Διαμέρισμα ως μέρος αίτησης πολυκατοικίας" και προκύπτει και από την διεύθυνση. 

 

Και στο εξοικονομώ ΙΙ θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να βάζουν στο πρόγραμμα περισσότερα του ενός διαμερίσματα, όταν γίνεται αίτηση για όλη την πολυκατοικία.

 

Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως ότι είναι μεγάλη αδικία για όσους κάνανε έξοδα και περιμένουν 3 χρόνια χωρίς να φταίνε. 

Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να τους δώσουν κάποια "προτεραιότητα" στο εξοικονομώ ΙΙ ή τουλάχιστον όσοι εξ' αυτών ενταχθούν στο ΙΙ να επιδοτηθούν για τα έξοδα που έκαναν για  το εξοικονομώ Ι.

για το νέο θα πάρει μετά το μάρτιο?

Πράγματι κάποιες περιπτώσεις αφορούν πολυκατοικίες, αλλά υπάρχουν και μεμονωμένα διαμερίσματα. Επί της ουσίας κάποιοι ωφελούνται πολύ και κάποιοι είναι "άτυχοι", το να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς ήταν κάτι που εξετάστηκε αρχικά, αλλά απορίφθηκε γιατί, εκτός των άλλων θεμάτων (νέος κενακ υποχρεωτικά για το νέο πρόγραμμα) δεν βγαίνουν τα νούμερα (πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων με το παλιό πρόγραμμα, θα καταναλώνονταν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε αυτούς).

Από ότι φαίνεται και με βάση αυτά που λέγονται θα εκδοθεί ο νέος οδηγός του προγράμματος και θα φτιαχτεί η ηλεκτρονική εφαρμογή, σύντομα, ώστε να γίνουν οι αιτήσεις, αλλά η υλοποίηση δηλαδή οι επεμβάσεις και οι πληρωμές θα αργήσουν πολύ, προς το καλοκαίρι.