Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa

Europa Εξοικονομώ

Χάρτης

Αυθαίρετα

Καιρός

Σεισμοί

Αγγελίες

webTV
Γράψε μια είδηση
για την αρχική σελίδα
Αγγελίες
δείτε τη νέα εφαρμογή Αγγελιών

Πρόσφατα Θέματα

Ψηφοφορία:

Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο το εισόδημα των μηχανικών το επόμενο διάστημα;

 1. Το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον (54 ψήφοι [18.24%])

  Ποσοστό ψήφων: 18.24%

 2. Ο νέος νόμος αυθαιρέτων (60 ψήφοι [20.27%])

  Ποσοστό ψήφων: 20.27%

 3. Το Κτηματολόγιο (39 ψήφοι [13.18%])

  Ποσοστό ψήφων: 13.18%

 4. Τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (58 ψήφοι [19.59%])

  Ποσοστό ψήφων: 19.59%

 5. Άλλο (85 ψήφοι [28.72%])

  Ποσοστό ψήφων: 28.72%

Ψήφος Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν
- - - - -

Ένταξη νέων ωφελούμενων στο παλαιό "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"

εξοικονομώ


Ένταξη νέων ωφελούμενων στο παλαιό "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"

Δύο μόλις μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο "εξοικονομώ", το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) ανακοίνωσε την υπαγωγή 60 επιπλέον ωφελούμενων στο παλαιό πρόγραμμα "εξοικονόμησης κατ οίκον".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του ΕΤΕΑΝ, υπάγονται 60 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 715.894,63 €.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, όπως αυτά περιγράφονται στον Πίνακα 1, είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Δείτε τα ονόματα των 60 πρόσθετων ωφελούμενων στο παλαιό πρόγραμμα εδώ.

Πηγή: https://www.b2green....laio-exoikonomoΈνταξη νέων ωφελούμενων στο παλαιό "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"

12 Σχόλια

Δεν υπάρχουν από Αττική, νέοι ωφελούμενοι μόνο από Θεσσαλία,Μακεδονία κ.λ.π. Οι υπόλοιποι περίπου 20.000 που περιμένουν τι θα γίνουν??

Φωτογραφία
antloukidis
Μάρ 07 2018 15:11

Οι υπόλοιποι εκτός απροόπτου (π.χ αν ακυρωθεί κάποιος από τους 60) δεν μπαίνουν με το παληό πρόγραμμα.

 

Αν θέλουν, και πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου, ξανακάνουν αίτηση.

Αυτό που στην Ελλάδα κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα. Γιατί δεν βγαίνει επίσημα το υπουργείο να πει στους υπόλοιπους του 1ου εξοικονομώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους δώσουν λεφτά οπότε αν θέλουν να κάνουν αίτηση στο 2ο εξοικονομώ?

Γιατί υπάρχει περίπτωση να τους δώσουν.

Γιατί υπάρχει περίπτωση να τους δώσουν.

 

απο που προκύπτει αυτό? Και γιατί δεν το λένε? Αν εγώ προτείνω μετά απο κάποιες μέρες σε πελάτη του 1ου εξοικονομώ να κάνει ανάκληση του ΠΕΑ για να μπει στο 2ο εξοικονομώ και τελικά δεν μπορέσει να εγκριθεί ούτε σε αυτό και ταυτόχρονα βγει η είδηση ότι θα πληρωθούν όλοι οι "υπόλοιποι" του εξοικονομώ τι γίνεται?

απο που προκύπτει αυτό?

 

Το ενδεχόμενο (και όχι η βεβαιότητα, το επισημαίνω) να χρηματοδοτηθούν οι εναπομείνασες αιτήσεις στο Εξοικονομώ I προκύπτει από τη μη ύπαρξη απόφασης (ή έστω, δήλωσης) ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν.

 

Και γιατί δεν το λένε?

 

Επειδή δε γνωρίζουν ακόμα εάν θα έχουν τα χρήματα (και πόσα) για αυτές τις αιτήσεις, δε μπορούν να πουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

 

Αν εγώ προτείνω μετά απο κάποιες μέρες σε πελάτη του 1ου εξοικονομώ να κάνει ανάκληση του ΠΕΑ για να μπει στο 2ο εξοικονομώ και τελικά δεν μπορέσει να εγκριθεί ούτε σε αυτό και ταυτόχρονα βγει η είδηση ότι θα πληρωθούν όλοι οι "υπόλοιποι" του εξοικονομώ τι γίνεται?

 

Και οι δύο επιλογές έχουν ρίσκο. Προσωπικά θεωρώ ότι όποιος έχει ήδη έγκριση στο 1ο εξοικονομώ ρισκάρει λιγότερο εάν μείνει σε αυτό, παρά να το 'κάψει' και να κάνει αίτηση στο 2ο, όπου αφενός αναμένεται πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων, αφετέρου υπάρχουν ορισμένοι περιοριστικοί όροι και σημεία που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί. Αλλά αυτό είναι κάτι που ο καθένας θα αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια.

 

Οπότε όλα είναι στη τύχη... Αυτά μόνο στην Ελλάδα... 

Δηλαδή φάγανε ένα ΠΕΑ τουλάχιστον στο βρόντο.. Σιγά μην ξανακάνουν χαζοί είναι; Μου λέει ένας σήμερα (τουλάχιστον το πήρε στην πλάκα) ρε συ, τουλάχιστον πήρες τα λεφτά για το ΠΕΑ που μου έκανες.. Δεν ξανακάνω αίτηση που να με παρακαλάνε.. Πολύ καλά θα κανεις του λέω, απάτη το θέμα


Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Αυτοί οι 60 μάλλον κάποια στιγμή χόρευαν στο Σύνταγμα. 

τα λεφτά κανενός ΠΕΑ δεν πάνε στον βρόντο. Αν γίνει σωστά η δουλειά. Απεικονίζει μια εικόνα της ιδιοκτησίας αρκετά ρεαλιστική, η οποία μπορεί να ωφελήσει. Βλέπουν τα σημεία που πάσχει το ακίνητο . Και την κατάσταση. Κατόπιν μπορούν να επιληφθούν, δεν θα έλεγα οτι ένα ενερ. πιστ. δεν αξίζει οταν γίνεται σωστά, χρησιμοποιείται να αποκτήσει ο ιδιοκτήτης εικόνα, να ενημερωθεί και τελικά να μειώσει τα κόστη που χρειάζεται να  θερμάνει  και να δροσίσει την κατοικία του (θα χρειαστούν δροσισμό τα ακίνητα τα επόμενα χρόνια.).
Προσωπικά εγώ δεν ξέρω ακριβώς την  δουλειά που γίνεται προκειμένου να εκδοθεί ένα ενεργειακό πιστοποιητικό, σίγουρα όμως προτείνω,  να πληρώνεται  κάτι παραπάνω, οχι πενήντα ευρώ και να γίνεται άρπα κόλα η μέτρηση. Να φανούν τα σημεία στο σπίτι που χάνεται η ενέργεια, να προτείνεται ακόμα με το πιστοποιητικό ο τρόπος, οι τρόποι που επισκευάζονται τα προβληματικά σημεία. Λεφτά δεν χάνονται με τα πιστοποιητικά, λεφτά χάνονται όταν οι άνθρωποι λένε ας κάνω μωρέ τώρα που βρήκα με σαράντα, να συμπληρώσω τα χαρτιά. Αξίζει το ΠΕΑ, το ΠΕΑ που γίνεται σωστά αξίζει.

Ναι λες και δεν ξέρει ο άλλος σε σπιτι του 70 με ξύλινα μόνα κουφώματα, αν τα αλλάξει με διπλα μεταλλικά κάνει και εξ θερμομόνωση θα είναι καλύτερα το ΠΕΑ θα του το πει..
Σε πολλές περιπτώσεις το τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης είναι προαποφασισμένο και δεν προκύπτει συζήτηση με τον μηχανικό


Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

πολύ καλά τα λές arche, και παρόλο που ,γενικά, πιστεύω ότι <<λεφτά υπάρχουν>>,στο συγκεκριμένο θέμα φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ούτε <<σάλιο>>, η ανοησία έγινε, υπεράριθμες αιτήσεις υποβλήθηκαν και βέβαια ποιος να έχει την ευθύνη γιαυτό και παραπέρα,πως να λυθεί το πρόβλημα??