Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

11 Screenshots

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο εισάγοντας όλα τα απαραίτητα δεδομένα σύμφωνα με το ΦΕΚ 405Β/20-2-2014 υπολογίζει Αρχική και Τελική Δομική τρωτότητα του κτιρίου και παράγει όλα τα σχετικά εντυπα του ΔΕΔΟΤΑ και τον σχετικό ΠΙΝΑΚΑ(ΑΔΒ).Ολοι οι υπολογισμοί γίνονται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού και ταυτοχρονα δημιουργούνται έτοιμες προς εκτύπωση οι 5 σελίδες(40 πεδία) του ΔΕΔΟΤΑ.Οι επιλογές εκτύπωσης είναι πολλές(απευθείας εκτύπωση,εξαγωγή σε word,excel,jpeg αλλά και σε pdf για άμεση αποστολή στο σύστημα του ΤΕΕ).

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα χωρίς να εισαχθούν τα στοιχεία των ενοτήτων Α έως ΣΤ (με κατευθειαν εισαγωγή στοιχείων από το κεντρικό μενού) να υπολογιστει η ΑΔΒ&ΤΒ και ο ΠΙΝΑΚΑΣ(ΑΔΒ).

Στην τελευταία έκδοση(1.6) προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας-εκτύπωσης της τεχνικής έκθεσης που απαιτεί το ανωτέρω ΦΕΚ.

Στην έκδοση 1.71 προστέθηκαν τα έντυπα του ΔΕΔΟΤΑ4178/2013 όπως ακριβώς περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 405/Β/20-2-2014.

Στην έκδοση 1.77s έγιναν βελτιώσεις&προσθήκες στο μενού του προγράμματος.

Επίσης στο εξώφυλλο και στην τεχνική έκθεση του ΔΕΔΟΤΑ προστέθηκε η δυνατότητα εμφανισης υδατογραφήματος με τα στοιχεία του μηχανικού.

Στην έκδοση 1.80s προστέθηκε το εργαλείο tooltip για την εμφάνιση πληροφοριών κατά την καταχώρηση στα πεδία ,που βοηθούν στην σωστή εισαγωγή των δεδομένων στο πρόγραμμα.

Με την έκδοση 1.88s ειναι δυνατή η αποθήκευση των δεδομένων που εισάγονται στο ΔΕΔΟΤΑ σε αρχείο κειμένου(txt) το οποίο ειναι αναγνώσιμο απο οποιόνδήποτε editor.Ετσι κάθε συνάδελφος μπορεί πρίν φορτώσει την μελέτη στο πρόγραμμα να κάνει προεπισκόπηση στα δεδομένα εισαγωγής αλλά και να δημιουργήσει αρχεία με όλες τις μελέτες του.

Στην έκδοση 1.95 βελτιώθηκε η προεπισκόπηση αλλά και η εκτύπωση του Πίνακα ΑΔΒ έτσι ώστε να φαίνονται τα επιλεγμένα πεδία του πίνακα βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός της ΑΔΒ.(η βελτίωση έχει γίνει μέχρι και την κατηγορία Φέρουσα Τοιχοποία ΤΔ-στην επόμενη έκδοση θα γινει η βελτίωση και στις υπόλοιπες κατηγορίες-).

Στην έκδοση 2.07 έχει γίνει η πλήρης βελτίωση στην προεπισκόπηση και εκτύπωση του Πίνακα ΑΔΒ ώστε να φαίνονται τα επιλεγμένα πεδία βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός της ΑΔΒ για όλες τις κατηγορίες δομικών τύπων κτιρίου.

Στην έκδοση 2.11 είναι δυνατή η συγχώνευση των επιμέρους αρχείων pdf που παράγει το πρόγραμμα σε ένα ενιαίο για υποβολή στο σύστημα του ΤΕΕ(Από το menu:"Βοήθεια" επιλέγετε :"Συγχώνευση αρχείων pdf").

Στην έκδοση 2.25 προστέθηκε ο αναλυτικός πίνακας έντασης λειτουργίας του ΔΕΔΟΤΑ4178 και σχετικό κουμπί στο μενού του προγράμματος για εισαγωγή των τιμών.

Η έκδοση 2.33 έχει την δυνατότητα της αυτόματης δημιουργίας-εκτύπωσης-εξαγωγής σε διαφορους τύπους αρχείων της Τεχνικής Εκθεσης που απαιτείται για το ΔΕΔΟΤΑ όπως απαιτεί ο νόμος 4178/2013 και το σχετικό ΦΕΚ .

Η δημιουργία της τεχνικής έκθεσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και γίνεται από τα στοιχεία που έχουν εισαχθεί στις Ενότητες Α-Β-Γ-Δ-Ε του ΔΕΔΟΤΑ.Υπάρχει όμως και η δυνατότητα εισαγωγής τεχνικής έκθεσης όχι αυτόματα αλλά κατ΄επιλογή του μηχανικού.

Η έκδοση 2.45 έχει την δυνατότητα προβολής των συντελεστών τρωτότητας κατά την εισαγωγή των δεδομένων ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για την τιμή της ΑΔΒ του κτιρίου.Επίσης βελτιώθηκε το κεντρικό μενού

Η τελευταία έκδοση 2.55 περιλαμβάνει τον Πίνακα Εντασης Λειτουργίας του ΔΕΔΟΤΑ σε αρχείο μορφής pdf και excel έτσι ώστε(ο πίνακας) να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα και για άλλες μελέτες.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για εγκατάσταση κάνετε extract τα αρχεία του φακέλου winzip και εκτελείτε το αρχείο setup.exe.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Εαν έχετε παλιότερη έκδοση εγκατεστημένη στον η/υ σας πρέπει απο το control panel-->remove programms να κάνετε απεγκατάσταση της παλιάς έκδοσης για να εγκαταστήσετε την καινούργια.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο στους συναδέλφους και αν θέλετε μπορειτε να προτείνετε βελτιώσεις ή να επισημάνετε ατέλειες για να διορθωθούν σε επόμενες εκδοσεις.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προεπισκόπηση του αρχείου pdf που αποστέλεται στο ΤΕΕ στο παρακάτω link:

https://app.box.com/s/lkh5ixucvm883s6y4mi3lwdx6iobdsfw

Δείτε μια παρουσίαση του προγράμματος εδώ:


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση v.2.55   See changelog

Κυκλοφόρησε

  • Στην έκδοση 1.1 προστέθηκε η δυνατότητα αυτοματης δημιουργιας και υπολογισμού του ΠΙΝΑΚΑ ΑΡΧΙΚΗΣ,ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΟΜΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ(ΑΔΒ)και λύθηκε μικρό πρόβλημα στον υπολογισμό για τις κατηγοριες ΔΤ:ΟΣα,ΟΣβ,ΟΣγ.
  • Στην έκδοση 1.2 προστέθηκε η δυνατότητα προεπισκόπησης και εκτύπωσης του ΠΙΝΑΚΑ ΑΔΒ οπως αυτός περιλαμβάνεται στο σχετικό ΦΕΚ.
  • Στην έκδοση 1.3 προστέθηκε η εισαγωγή στοιχείων και αυτοματη δημιουργία και εκτύπωση(και δυνατότητα δημιουργίας αρχείου pdf) των ενοτήτων Α-Β-Γ του ΔΕΔΟΤΑ.
  • Στην έκδοση 1.31 προστέθηκε η δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων του μηχανικού και η δημιουργία-εκτύπωση της πρώτης σελίδας του Δ.Ε.ΔΟ.ΤΑ.
  • Στην έκδοση 1.5 προστέθηκε η δημιουργία και εκτύπωση και των υπόλοιπων ενοτήτων του ΔΕΔΟΤΑ και πλέον το πρόγραμμα παράγει-εκτυπώνει και τις 5 σελίδες(40 πεδία)του ΔΕΔΟΤΑ.
  • Στην έκδοση 1.6 προστέθηκε και η δυνατότητα δημιουργίας-εκτύπωσης της τεχνικής έκθεσης του ΔΕΔΟΤΑ.
  • Στην νέα έκδοση 1.71 προστέθηκαν τα έντυπα του ΔΕΔΟΤΑ4178/2013 όπως ακριβώς περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 405/Β/20-2-2014.
  • Επίσης στο εξώφυλλο και στην τεχνική έκθεση του ΔΕΔΟΤΑ προστέθηκε η δυνατότητα εμφανισης υδατογραφήματος με τα στοιχεία του μηχανικού.
  • Στην έκδοση 1.75 έγιναν βελτιώσεις στην δομή του προγράμματος και προστέθηκε splash-screen.
  • Στην έκδοση 1.77s έγιναν βελτιώσεις&προσθήκες στο μενού του προγράμματος.
  • Στην έκδοση 1.80s προστέθηκε το εργαλείο tooltip με το οποίο σε όλα τα πεδία εισαγωγής παρουσιάζονται πληροφορίες για την σωστή καταχώρηση των στοιχείων του ΔΕΔΟΤΑ.
  • Στην έκδοση 1.88s προστέθηκε η δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων εισαγωγής του ΔΕΔΟΤΑ σε αρχείο κειμένου(txt) ωστε να δημιουργείται αρχείο μελετών.
  • Στην έκδοση 1.95 βελτιώθηκε η προεπισκόπηση αλλά και η εκτύπωση του Πίνακα ΑΔΒ έτσι ώστε να φαίνονται τα επιλεγμένα πεδία του πίνακα βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός της ΑΔΒ.(η βελτίωση έχει γίνει μέχρι και την κατηγορία Φέρουσα Τοιχοποία ΤΔ).
  • Στην έκδοση 2.07 έχει γίνει η πλήρης βελτίωση στην προεπισκόπηση και εκτύπωση του Πίνακα ΑΔΒ ώστε να φαίνονται τα επιλεγμένα πεδία βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός της ΑΔΒ για όλες τις κατηγορίες δομικών τύπων κτιρίου.
  • Στην έκδοση 2.11 ενσωματώθηκε πρόγραμμα για την συγχώνευση αρχείων pdf.
  • Στην έκδοση 2.25 προστέθηκε ο αναλυτικός πίνακας έντασης λειτουργίας του ΔΕΔΟΤΑ οι τιμές του οποίου εισάγονται στο πεδίο 5,7 του προγράμματος.
  • Στην έκδοση 2.33 προστέθηκε η δυνατότητα της αυτόματης δημιουργίας-εκτύπωσης-εξαγωγής σε διαφορους τύπους αρχείων της Τεχνικής Εκθεσης του ΔΕΔΟΤΑ.
  • Στην έκδοση 2.45 προστέθηκε η δυνατότητα προβολής των συντελεστών τρωτότητας και βελτιώθηκε το κεντρικό μενού.
  • Στην έκδοση 2.46c βελτιώθηκε η παρουσίαση των συντελεστών τρωτότητας και παρουσιάζονται με κόκκινο ή πράσινο χρώμα οι συντελεστές αναλόγως με το πως επιδρούν στην δομική τρωτότητα του κτιρίου.
  • Στην έκδοση 2.55 προστέθηκε η δυνατότητα εξαγωγής-αποθήκευσης του Πίνακα Εντασης Λειτουργίας του ΔΕΔΟΤΑ σε pdf & excel.
  • Like 7
  • Upvote 4

Σχόλια Μελών

Recommended Comments



Ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε για το χρόνο και τη προσπάθεια!

Πάντα καλοδεχούμενα τα εργαλεία που μας γλυτώνουν χρόνο, ειδικά για τέτοιες μπελαλίδικες εργασίες!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε stek σε αυτή την έκδοση το υδατογράφημα δεν μπορεί να αφαιρεθεί.Θα ανεβάσω μια νέα έκδοση όπου δεν θα εμφανιζεται.Θα εμφανίζεται μόνο πάνω αριστερά της σελίδας με μικρά γράμματα(και δεν θα επικαλύπτει την περιοχή εκτύπωσης).

Εντός του προγράμματος στο μενού "ΒΟΗΘΕΙΑ"-->"Ανάπτυξη προγράμματος" εξηγώ για ποιο λόγο θα ήταν καλό να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα η full version του fastreport.net(δημιουργία προσωπικού υδατογραφήματος ανά μηχανικό,αναλυτικότερες εκτυπώσεις κτλ).

Link to comment
Share on other sites


Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.