Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ 2015-16 Ν.4331/2015 2.0


1 Screenshot

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Αρχικά ελέγχετε στις πρώτες 2 περιοχές του πίνακα: "ΠΑΛΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (>5ΕΤΙΑΣ & >01/01/1993) ΔΙΕΤΙΑΣ 2015-16 Ν. 3986/2011", για καθένα από τα 2 έτη 2015 και 2016, σε ποιά από τις 19 περιπτώσεις Ασφαλιστικής Κατηγορίας (Α.Κ.) και Κατηγορίας Ειδικής Προσαύξησης (Κατ.Ειδ.Πρ.) θα είσασταν χωρίς τον Ν. 4331/2015 και κατόπιν τα συγκρίνετε με τη 3η περιοχή του πίνακα, όπου παρουσιάζονται οι νέες εισφορές μετά την εφαρμογή του Ν.4331/2015 για μετάβαση στις χαμηλότερες κατηγορίες, δηλαδή 1η Α.Κ. και 1η Κατ.Ειδ.Πρ. (εφόσον έχετε Ειδ. Πρ.).


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση 2.0   See changelog

Κυκλοφόρησε

  • v2.0:
  • - Οι συνολικές κατηγορίες από 13 έγιναν 19, καθώς προστέθηκαν οι 5 της 1ης Α.Κ. σύμφωνα με τον Ν.3986/2011 και 1 επιπλέον της 2ης Α.Κ.
  • - Προστέθηκαν σχόλια στον κυρίως πίνακα.
  • - Προστέθηκε 2ο excel-όφυλλο με τις "παλιές" εισφορές του Ν.3986/2011. Ο πίνακας αυτός είχε δημιουργηθεί το 2013 από συνάδελφο με την ονομασία "Νέες εισφορές χρώμα". Τον ευχαριστούμε.
  • - Στον πίνακα όμως αυτόν (Νέες εισφορές χρώμα), προστέθηκαν με μπορντό χρώμα, τα ποσά εισφορών της 1ης Α.Κ. άνω της πενταετίας (που δεν υπήρχε) & οι Ειδ. Προσαυξήσεις τους, σύμφωνα με το έγγραφο του ΤΣΜΕΔΕ.
  • - Ακριβώς δεξιά του προστέθηκε το έγγραφο του ΤΣΜΕΔΕ του 2013 με: "ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Από 01/07/2011", για αποσαφήνιση των ποσών.

Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Σε συνέχεια χθεσινής επικοινωνίας με το ΤΣΜΕΔΕ (Γρ Θεσ/κης) μου εξήγησαν ότι με εξαίρεση τις εισφορές για ΚΣ (Κύρια Σύνταξη) και ΕΙΠΡ (Ειδική Προσαύξηση) για τις οποίες μπορεί να αλλάξει η ασφαλιστική κατηγορία 3 σε 2 ή σε 1, οι υπόλοιπες εισφορές δηλ. ΕΠΙΚ (Επικουρική Ασφάλιση),Πρόνοιας (Εφάπαξ), ΚΥΤ (Υγείας) παραμένουν στο ύψος της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία ο ασφαλισμένος κατατάσσεται κατά την ημερομηνία της αίτησης + ΟΑΕΔ φυσικά. Έτσι μου μεταφέρθηκε από αρμόδιο άτομο, δεν μπορώ να ελέγξω την ορθότητα η όχι της πληροφορίας, το συνεισφέρω όμως στο διάλογο ως ελάχιστο στην εξαιρετική δουλειά του συναδέλφου. Αυτό για του υπολογισμούς σας. Προσωπικά με 3η ασφαλιστική κατηγορία και με γνώμονα για τους υπολογισμούς μου τα ανωτέρω σε 1η προκύπτει ένα όφελος της τάξεως του 20,3% / έτος.   

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι κύριοι στο Τσμεδε καλό θα ήταν να μην παίζουν πόκερ και οι κυρίες να μην βάφουν τα νύχια τους, αλλά να διαβάζουν νομοθεσια. Ο ν.4331.15 στο άρθρο 39 παρ 6 αναφέρει: 《6. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και στους λοιπούς Το−

μείς των κλάδων επικουρικής ασφάλισης, ασθένειας και

πρόνοιας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολού−

μενων (ΕΤΑΑ), καθώς και στην ειδική προσαύξηση του

ΤΣΜΕΔΕ και τον Κλάδο Μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ》. Μα είναι δυνατόν όχι μόνο να μην ανακοινώνουν σε πίνακα τα νέα μειωμένα ποσά, αλλά να πάραπληροφορούν και τους ασφαλισμενους? Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα, γιατί είμαι εκτός Αθηνών και γράφω από κινητό...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου συνάδελφε. Επειδή το λέει ο νόμος ζήτησα αποσαφήνιση. Τίποτα το βιολί τους όπως λές. Άξιοι της μοίρας μας, ένα σωρό χρήματα στο πουθενά και συμπεριφορά μηδέν. Ύφος 17 καρδιναλίων κλπ. Ενημέρωση μηδέν. Νομίζω ότι μόνο μόνοι μας με λίγη προσπάθεια. Μου έδωσαν κάποιες τιμές, τις οποίες σύγκρινα με του πίνακα σου οι οποίες είναι αυτές και δεν υπήρχε λόγω να ανεβάσω κάτι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.