Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός Πλευράς - Εμβαδού Πολυγώνου με EGSA 87


About This File

Τις εξαρτημένες συντεταγμένες που μου έδιναν τα τοπογραφικά όργανα ήθελα να τις αποτυπώνω σε Πίνακα και να έχω συνημμένα πάνω στο σχέδιο του Τοπογραφικού Διαγράμματος όχι μόνο τα σημεία αλλά και τους υπολογισμούς Πλευρών και Εμβαδών.

Συνεπώς έφτιαξα ένα απλό xls αρχείο ώστε να επιβεβαιώνω τις αποστάσεις των πλευρών καθώς και τα εμβαδά των τεμαχίων και να τα επισυνάπτω σαν εικόνα πάνω στο σχέδιο μου.

 

ο κωδικός: egeorgalas

 

 

New Version - 17.04.2012: Βελτίωσα τους αυτοματισμούς ώστε να μπορεί εισάγεται ή διαγράφετε συντεταγμένες κορυφών χωρίς να αλλοιώνει τις εξισώσεις των Πλευρών και των Εμβαδών. Επίσης βελτιώθηκαν και οι τελικές εξισώσεις υπολογισμού του Εμβαδού.


What's New in Version   See changelog

Released

No changelog available for this version.
Σχόλια Μελών

Recommended Comments

ευχαριστώ!

μια ερώτηση...το εμβαδόν πολυγώνου δίνεται από το Σ ψi(χi+1-χi-1) όπως γράφεις ή από το 1/2 Σ ψi(χi+1-χi-1) όπως το υπολογίζεις?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Το άθροισμα όλων των επιμέρους εμβαδών "μερικών εμβαδών" είναι ίσο με ΣΨn(Xi+1 - Xi-1), το συνολικό εμβαδόν κλειστού πολυγώνου είναι ίσο με Ε = [ΣΨn(Xi+1 - Xi-1)]/2 και γι αυτό είναι το τελικό σε Bold.

Τα 2 μερικά σύνολα, ΣΨn(Xi+1 - Xi-1) και ΣXn(Ψi+1 - Ψi-1 ) επιβεβαιώνουν τον κανόνα υπολογισμού είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Εχω αναφερθεί και παραπάνω για τον κωδικό πρόσβασης: egeorgalas

 

Δεν έγινε για κάποιο λόγο απλά ήθελα να κλειδώσω το δικό μου αρχείο και στο τέλος αντιλήφθηκα πως έσωζα και δούλευα πάνω στο κλειδωμένο.

 

Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα να το επεξεργαστείς και να δουλέψεις.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.