Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.4093/12 - ΦΕΚ 222Α'/12-11-2012 και ΦΕΚ 229Α'/19-11-2012


About This File

Μνημόνιο Νο3 - Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.

 

Ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ κ.λ.π.

 

Άρθρο 11

 

4. Οι εισφορές που από την ισχύουσα νομοθεσία υπολογίζονταν σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί της συνομολογούμενης ή της νομίμου αμοιβής των μηχανικών δεν εισπράττονται εφεξής υπέρ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.). Επίσης, ποσοστό δύο επί τοις χιλίοις (2‰) εκ των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων,

όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία παύει να αποτελεί πόρο του Τ.Ε.Ε.. Κάθε άλλη αντίθετη γενική ή ειδική διάταξη παύει να ισχύει.

 

και

 

 

ΦΕΚ 229Α'/19-11-2012 Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων του ν.4046/2012 και του ν. 4093/2012 όπου το Άρθρο 8 Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες – Ενεργειακοί Επιθεωρητές − Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) επιφέρει τις παρακάτω αλλαγές:

 

- δεν απαιτείται πλέον επαγγελματική εμπειρία για την άσκηση της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή,

 

- η άσκηση της δραστηριότητας γίνεται με υποβολή αίτησης αναγγελίας και η αρμόδια υπηρεσία οφείλει να απαντήσει εντός τριών μηνών,

 

- δεν υπάρχει πλέον η έννοια της άδειας του ενεργειακού επιθεωρητή

 

- η ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή διατηρείται για πάντα και όχι για δέκα μόνο έτη.
Σχόλια Μελών

Recommended Comments

σελίδα 56 (του .pdf) ή αλλιώς σελ. 5580 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αριστερή στήλη......

 

για τα θέματα του 2% υπέρ ΤΕΕ και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ κάνετε ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΑ search με :

 

-------> (2%)

 

-------> ΙΒ.1 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕ3ΜΑΤΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ

 

Ένα search με το "2%" βοηθάει γι αυτό που θέλουμε να βρούμε......

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει επίσημα, ακόμη το ψάχνουν, στην Εθνική πάντως αρνήθηκαν να μην το εισπράξουν, αφού αναγράφεται στην εντολή πληρωμής, και στο ΤΕΕ που απευθύνθηκα, μου παν πως, ναι μέν το ΦΕΚ λέει πως εφεξής δεν θα εισπράττεται το 2% υπερ ΤΕΕ (πράγμα που το ΤΕΕ δεν το δέχεται), αλλά δεν λέει πως δεν θα εισπράττεται υπερ κάποιου άλλου τρίτου, οπότε μέχρι να βγει η ερμηνευτική εγκλύκλιος κλπ/κλπ. και να κάνει το ΤΕΕ τις απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα, το πληρώνουμε κανονικά. Σε περίπτωση που τελικά καταργηθεί, όσοι έχουν καταβάλει το 2% της νομιμής υπερ ΤΕΕ, μετά την 12/11/2012, απλά χάνουν τα λεφτά τους. Οπότε μην βγάλετε αμοιβές τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Αυτά μου είπαν απο το ΤΕΕ.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

ποιου τρίτου? του παππού μου? Δηλαδή αν είναι να τα πάρει κάποιος άλλος θα μας λέγανε ποιος. Ή προθυμοποιείται το ΤΕΕ να κρατήσει τα χρήματα για το κράτος και όταν βγει εγκύκλιος να τα δώσει εκεί που πρέπει.....

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλημέρα,

 

Δηλαδή για να καταλάβω, αν είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με λιγότερο απο 1 χρόνο εν ενεργεία ( <1 ετη εμπειρίας) μπορώ να γίνω ενεργειακός επιθεωρητής ??

 

Και αν ναι, ποια τα βήματα?

 

Ευχαριστώ

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.