Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γεωαναφορά χαρτών ΓΥΣ σε ΕΓΣΑ


axoul

Recommended Posts

 

Πρέπει να το πω πως μέσα από το φόρουμ έμαθα πολλά πράματα και έτσι το θεωρώ χρήσιμο! Υπάρχουν συν.  που δεν είναι Τοπ. μηχ. με πολύ καλές γνώσεις που εγώ τους περιμένω να γράψουν για επιβεβαίωση. Είναι αρκετοί όμως που "βαριούνται" και που γράφουν. Γράφουν μία αράδα και απαιτούν να τους απαντήσεις με δέκα(??) αράδες. Προπάντων όταν ζητούν χάρτες ΓΥΣ. Πρέπει δηλ. εγώ για παράδειγμα να ξέρω που είναι ο χάρτης ...---- _-.  Έχω στείλει σε κάποιους χάρτες και λίστες τριγ. σημείων και ούτε ένα ευχαριστήριο χαμπέρι (ευτυχώς δεν είναι η πλειοψηφία). Να είσαι καλά όπου και να είσαι.

 

 

2007, κάτι "μηχανικάρες", "νέα λαμπρά μυαλά" όχι ΑΤΜ, είχαν μία δουλεια Κιλκίς. Τότε, δεν υπήρχαν ΧΕΠΟΣ κ σία, οπότε έπρπε να λύσεις μόνο στατικά το τζι πιε ες. 'Ηθελαν να κατεβάσουν γύρω στις 10 στάσεις και να τις ΕΓΣΑρουν.

 

 

Απευθύνθηκαν σε μένα, λέγονας μου ότι θα μου κάνουν ένα βράδυ τα ποτά σε ένα μαγαζί στη θεσσαλονική...Τους είπα ότι συμφωνώ, αρκεί να μου αποδείξουν ότι και αυτοί θα πληρωθούν με ποτά...

 

 

Εν κατακλείδι, συνάδελφοι πάντα κερδίζεις όταν δείχνεις ευγένεια, συναδελφικότητα και δεν υποτιμάς νοημοσύνη. Ο nbr έχει δίκιο: Δεν μπορεί να βγαίνεις και να λες θέλω να μου κανεις τις ΕΓΣΑ ΗΑΤΤ και μετά να μου βρεις την διανομή από τα τάλιρα και μετά να μου το στείλεις έτσι αέρα πατέρα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Έχω στείλει σε κάποιους χάρτες και λίστες τριγ. σημείων και ούτε ένα ευχαριστήριο χαμπέρι (ευτυχώς δεν είναι η πλειοψηφία). Να είσαι καλά όπου και να είσαι.

 

Kαι που σαι ακόμα. Εχουμε δώσει σε συνάδελφο ΕΤΟΙΜΗ δουλειά, του υποδείξαμε που να στηθεί, που να μηδενίσει, του δώσαμε επιλυση, και συν/νες οριοθέτησης. Τουλάχιστο 5 φορές. Το μόνο που του ζητήσαμε, να μη χαλάσει τη αγορά μας...

1 το τινό. Με έτοιμα στοιχεία πλέον πηρε 150ε για την οριοθέτηση.

2 το τινό. Οταν ζητήσαμε στη περιοχή του στοιχεία, μας φούσκωσε με 10 στάσεις ως γκράντε τοπογράφος με αρχειο και τίποτε δεν έκλεινε με καμμια. Για να μη γινουμε ρεζίλι κάναμε μια βδομάδα για δουλειά 2 ωρών.

 

Και έχω πολλές ιστορίες ακόμη.

 

Ευχαριστώ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, παρά ελαχίστων περιπτώσεων.

 

Προσφάτως που εχω μια δουλίτσα σε τελειως άσχετο μέρος, εψαξα συναδέλφους. Προς εντύπωση μου, ο συνάδελφος μου στειλε ολάκερο τοπο αδείας, με hatt πανω, (ελπίζω να τις βρω ολο κι ολο 3 στάσεις ειναι), χάρτη διανομής, ορόσημα, όλα έτοιμα.

Το πρωτο που τον ρώτησα: "πόσα παίρνετε κει γι'αυτη τη δουλειά;" Δε μπορείς ρε φιλε οταν η πιάτσα παιρνει 500 να πας και να πεις 250, τη στιγμή που σε βοήθησε ο Χ κιολας...είναι ξεφτιλίκι.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Να το πούμε κομψά, οι περισσότεροι κοιτάνε το...ισχίο τους...Ευχαριστώ ;;; ΠΟΤΕ!!! Ειδικά από σειρές αποφοίτων που ανδρώθηκαν στις εποχές των παχέων αγελάδων.

 

Υπήρξε περίπωση"δυναδέλφου"- συνικαλσιστή, ο οποίος με έπαιρνε τηλέφωνο για να κλείσει μία διανομή σε ένα χωριό...Του έκανα ένα εξελάκι (μου πήρε 2 ώρες) για να κάνει μετασχηματισμούς και συγκρίσεις.

 

 

Γύρω στις 3 φορές του έλυσα δίκτυο GPS.

 

 

Μετά από αυτό, σιγή ασυρμάτου, δουλειές 100 Ευρώ. Φυσικά, πλασάρεται σαν "συνδικαλιστής" και "μάχεται"

 

το χειρότερο είναι ότι νόμισε ότι μου την έφερε και δεν κατάλαβε ότι για αυτόν δεν σπατάλησα πάνω από 3 ώρες, μου έμειναν τα εξελάκια, οι στάσεις και τα υψόμετρα τα οποία τα έδωσα σε όλους τους εν νομώ συναδέλφους!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! Μήπως έχει κάποιος τις συντεταγμένες των γωνιών των Φ.Χ. της ΓΥΣ 1:5000 64542 και 64544 γιατί στο σκαναρισμένο δεν φαίνονται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.