Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πέργκολα (δόμηση, χαρακτηριστικά)


hermis

Recommended Posts

καλημερα, εχει κανει κανεις καμια μελετη με περγκολα? η πολεοδομια μου ειπε οτι δεν μετραει στο ΣΔ, ουτε στον ογκο , αν ομως την βαλω στο δωμα γνωριζει κανεις τι γινεται? δεν μετραει και παλι πουθενα? και επισης θα θεωρηθει ως οροφος η σταθμη της?

 

EDIT: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

ΓΟΚ, Άρ. 16.1.ε): Επιτρέπονται πέργκολες επάνω από το κτίριο, και επάνω και από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ακόμη, αρκεί να πληρούται το ιδεατό στερεό. Δεν θεωρείται προφανώς όροφος, και εξακουθεί να μην μετράει πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Με βάση τον ΓΟΚ επιτρέπεται να κάνεις αρχιτεκτονικές επιλύσεις στο δώμα για την διαμόρφωση του κτιρίου σου (διακοσμητικές κολώνες δοκάρια κτλ...) μέχρι ύψους 3 μ.

 

Η απόληξη του δώματος προφανώς και μπορεί να είναι χαμηλότερη (δεν θυμάμαι μέχρι ποιου ύψους επιτρέπεται.. )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βεβαίως οι πέργκολες ανήκουν στις κατασκευές που επιτρέπονται στο δώμα και πάνω από το μέγιστο ύψος.

Εφόσον σκοπεύετε να την κατασκευάσετε, πρέπει οπωσδήποτε να την δείξετε στα σχέδια της αδείας, γιατί αλλιώς (αν δεν την έχετε δείξει στα σχέδια της αδείας και σας γίνει π.χ. καταγγελία) τότε θα πρέπει να προβείτε σε αναθε'ωρηση, εφόσον η άδεια βρίσκεται σε ισχύ ή σε νέα άδεια για κατασκευή πέργκολας, αν η αρχική άδεια έχει λήξει.

Αναφορικά με την ΕΠΑΕ, νομίζω ότι θα περάσετε μόνο αν είναι από μπετόν, χτιστή κτλ. αλλιώς δε χρειάζεται (π.χ. αν είναι ξύλινη).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

ο ΓΟΚ ορίζει την πέργκολα στο άρθρο για κατασκευές πάνω από το κτίριο σαν "κατασκευές για την στήριξη των φυτών", άρα δεν μπορείς να πεις οτι βάζεις γυαλί (νομίζω)

πάντως αυτό με την επαε μαλλον εξαρτάται και από την εκάστοτε πολεοδομία. Σε συγκεκριμένη υπηρεσία με πηγαίνουν κάθε φορά ΕΠΑΕ(και όχι μόνο όταν είναι σε δώμα) και η μηχανικός εφαρμογής μου είπε -δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια-οτι έχουν θορυβηθεί με τις πέργκολες στο δώμα επειδή έχουν βγει αυτές οι καινούριες που ανοιγοκλείνουν.

Πάντως με είχαν περάσει από ΕΠΑΕ για ξύλινη πέργκολα σε δώμα, άρα ίσως δεν είναι θέμα του υλικού αλλά θέμα πολεοδομιας :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.