Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ευνοϊκή ρύθμιση καθυστερουμένων ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ


nicola100

Recommended Posts

Είμαι μέλος του ΤΕΕ και αυτομάτως ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από τις 3/5/84.Δεν άσκησα το επάγγελμα του μηχανικού και δεν έχω πληρώσει μέχρι σήμερα καμία εισφορά στο ΤΣΜΕΔΕ.Μήπως άκουσε κάποιο μέλος για μελλοντική ευνοική ρύθμιση,και για τι ποσό περίπου πρόκειται να πληρώσω?

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα κάνεις;

Πιστεύω πως καταλαβαίνεις ότι χρωστάς πολλά, πάαααρα πολλά!!

 

Οπότε όταν πας να ρωτήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ και αν πράγματι σ'ενδιαφέρει η ασφάλιση εκεί πήγαινε προετοιμασμένος, πάρε και κανέναν δικό σου μαζί για συμπαράσταση.

Εναλλακτικά μπορείς να συνεχίσεις να μην ασχολείσαι καθόλου με το ΤΣΜΕΔΕ και να ελπίζεις να μην ασχοληθεί και το ΤΣΜΕΔΕ με τους εξαφανισμένους ασφαλισμένους του.

 

Σ'αυτά τα χρόνια είχες κάποια άλλη ασφάλιση που μπορεί να οδηγήσει σε σύνταξη ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω 'αλλη ασφάλιση και γιαυτό το σκέφτομαι.Άκουσα όμως ότι με πληρωμή όλου του ποσού γίνεται αφαίρεση του 80% των πρόσθετων τελών.Επομένως νομίζω ότι με συμφέρει μια που σε λίγα χρόνια θα μπορώ να έχω και σύνταξη.

Link to comment
Share on other sites

να υποθέσω ότι ουδέποτε άσκησες το επάγγελμα μας σωστά?

( ή τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να υπογράψεις κάπου)

 

 

χάρης

 

υ.γ. πήγαινε ρώτα και δεν πόσο ειναι το συνολικό ποσό και δες και για ιδιωτικά ασφάλιση

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ότι το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα καθιερωθεί πάγια ρύθμιση εξόφλησης καθυστερούμενων οφειλών για όλα τα ταμεία. Σύμφωνα με αυτή τη ρύθμιση η εφάπαξ αποπληρωμή θα οδηγεί σε μείωση κατά 80% των προσαυξήσεων ενώ η αποπληρωμή σε δόσεις θα οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 50%. Επίσης, όσοι προτιμήσουν την εξόφληση σε δόσεις θα μπορούν να καθυστερήσουν μέχρι και 4 δόσεις. Βέβαια ο Υπουργός έχει πει ότι ακόμα και να βγει από την ρύθμιση κάποιος μπορεί να ξανακάνει χρήση της ανά πάσα στιγμή. Το δικό μου σχόλιο είναι ότι δεν έχει διευκρινηστεί αν οι οφειλές θα υπολογίζονται με τρέχουσες τιμές ή με τις τιμές που είχαν όταν ήρθαν τα ειδοποιητήρια. Πχ στην περίπτωση του συναδέλφου άλλα ήταν τα ασφάλιστρα του 1985 και άλλα είναι σήμερα. Για να μην υπάρξει παρανόηση ως προσαυξήσεις νοούνται οι τόκοι υπερημερίας και όχι η τιμαριθμοποίηση σε τρέχουσες τιμές των οφειλών.

Link to comment
Share on other sites

Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με τις σημερινες τιμές .Αναφέρομαι στο σήμερα <<δεν έχει διευκρινηστεί αν οι οφειλές θα υπολογίζονται με τρέχουσες τιμές ή με τις τιμές που είχαν όταν ήρθαν τα ειδοποιητήρια. Πχ στην περίπτωση του συναδέλφου άλλα ήταν τα ασφάλιστρα του 1985 και άλλα είναι σήμερα.>>. Αυτό το αποκλείω,και είναι και λογικό!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ρώτησα,και μου βγάλανε τη λυπετηρή των εισφορών μου από το 1984 μέχρι σήμερα.Είναι 86.000 ευρώ και οι προσαυξήσεις 34.000 περίπου.Αν αφαιρέσω τα χρόνια στο στρατό και εργασίας μου στον ιδιωτικό τομέα (4.5 χρόνια σύνολο) μειώνεται κάπως το ποσό.Υπολογίζω στα 70000 ευρώ οι εισφορές και 28000 οι προσαυξήσεις.΄Τώρα με ευνοική ρύθμιση, ίσως με συμφέρει μιας και είμαι ανασφάλιστος να κάνω την ρύθμιση,για να έχω το δικαίωμα υπογραφής,και να βγω σε σύνταξη σε 9 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Υπάγεσαι σε κάποια ειδική κατηγορία εργαζόμενου? Τα 4,5 χρόνια τα είχες παράλληλα με την ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.