Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικονομική ετήσια συνδρομή για χρήση ΜΕΕΠ;


cv_zouwoman

Recommended Posts

Ρε παιδιά τι γίνεται εδω?

 

Το τρίτο σκέλος της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. λέει ξεκάθαρα ότι ακόμη και στην περίπτωση που επιλέγεις να ασφαλιστείς προαιρετικά στο ΤΠΕΔΕ δε χρειάζεται να προσκομίσεις ασφαλιστική ενημερότητα ΤΠΕΔΕ για συμμετοχή στις δημοπρασίες. Η τελευταία απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ στο 1ο σκέλος λέει ότι αν εισαι ασφαλισμένος έστω και προαιρετικά στο ΤΠΕΔΕ υποχρεούσαι να προσκομίζεις ασφαλιστική ενημερότητα ΤΠΕΔΕ στους διαγωνισμούς.

 

Ας με βοηθήσει κάποιος γιατί μάλλον δε καταλαβαίνω κάτι σωστά εδω... Τελικά τι υπερισχύει η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. ή η απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ ?

 

η διακηρυξη τι λεει, ζηταει ΤΠΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 185
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Paul_mix η διακήρυξη δε ζητάει ΤΠΕΔΕ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. είναι γνωστή εδώ και πάρα πολύ καιρό επίσης. Όμως μας έχουν βγάλει την πίστη στο ΤΠΕΔΕ (και στο ΤΣΜΕΔΕ) τον τελευταίο χρόνο. Το ρωτάω αυτό για δύο λόγους:

 

1) γιατί στο ΤΠΕΔΕ κανένας δε θα σου πει τι ισχύει αλλά θα σε μπερδέψουν περισσότερο (άσε που κάνουν τους χαζούς και τους ανήξερους όταν ρωτάς κάτι τέτοια) και

 

2) γιατί εάν κάποιος νεός μηχανικος που στελεχώνει πτυχίο ΜΕΕΠ θέλει να διαγραφεί από το ΤΠΕΔΕ και χρωστάει κάποια χρόνια μαζεμένα δε μπορεί να πάρει ενημερότητα ούτε ο ίδιος (σαφώς) αλλά ούτε και το πτυχίο (που στελεχώνεται απο παλιούς και νέους) γιατί ζητούν να δουν και το ΜΕΕΠ για να δώσουν ενημερότητα στην εταιρεία.

 

Εάν δεν απαιτείται ενημερότητα ΤΠΕΔΕ για τους νέους (ανεξάρτητα από το εάν είναι ή οχι ασφαλισμένοι, έχουν ή δεν έχουν πληρώσει, θέλουν ή δε θέλουν να διαγραφούν κτλ.) τότε μπορώ να ζητήσω μια ατομική ασφαλιστική ενημερότητα στο ΤΠΕΔΕ για τα παλια στελέχη μόνο χωρίς να ζητήσω για την εταιρεία. Ατομική είναι υποχρεωμένοι να δώσουν είτε τους αρέσει είτε όχι.

 

Οπως καταλαβαίνεις τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν η εταιρεία στελεχώνεται απο παλιά και νέα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Είναι πολύ πιο ξεκάθαρες από αυτές που θα σου δώσουν στο ταμείο.

Link to comment
Share on other sites

Μα το λες κι εσυ.

Στην περιπτωση που η εταιρια στελεχωνεται απο παλιους και νεους μηχανικους, ζητας ασφαλιστικη ενημεροτητα για τους παλιους μονο και οχι για τους νεους.

 

Στις περιπτωσεις ατομικων εργοληπτικων επιχειρησεων, νεων μηχανικων, ειτε εχουν γραφτει στο ΤΠΕΔΕ ειτε οχι, ειτε γραφτηκαν αρχικα και μετα εκαναν αιτηση διαγραφης ή εχουν γραφτει στο ΤΠΕΔΕ αλλα δεν πληρωνουν και τωρα χρωστανε στο ΤΠΕΔΕ, δεν τους απασχολει καθολου το θεμα του ΤΠΕΔΕ για τη συμμετοχη στις Δημοπρασιες.

 

Θα τους ρωτησει η Επιτροπη Διαγωνισμου, εαν ειναι γραμμενοι στο ΤΠΕΔΕ κι εαν εχουν εξοφλησει τις οφειλες του προς το ΤΠΕΔΕ?

 

Ας πει οποιος θελει ο,τι θελει, εαν ΔΕΝ το ζηταει η Διακηρυξη ΔΕΝ χρειαζεται να το προσκομισεις.

Και μην περιμενεις να σου δωσουν ξεκαθαρες απαντησεις. Αυτοι θα σου πουν αυτα που θελουν να σου πουν, εσυ πρεπει να δεις τι πραγματικα ισχυει και να μην δινεις σημασια στο τι λενε.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Σημερα παρελαβα την αποφαση διαγραφης, τελος το τπεδε

Ηδη εχω αρχισει επαφες με δικηγορο της Αθηνας για τις εισφορες, θα ειδοποιησω σχετικως, καλο είναι να ενεργήσουμε ολοι μαζι

Link to comment
Share on other sites

@tasso68: Φίλε μου πότε έκανες την αίτηση διαγραφής?

 

Εγώ έκανα αίτηση διαγραφής με πρωτόκολλο στις 31/12 και σε επικοινωνία που είχα τη περασμένη Δευτέρα μου είπαν πως ακόμα δεν με είχαν εξετάσει γιατί έχουν κατατεθεί πολλές αιτήσεις!

Link to comment
Share on other sites

η αιτηση εγινε 31-3-2013, πηρε αρ πρωτ με ημερομηνια 4-4-2013 και η διαγραφη ισχυει από 31-3-2013

όταν τους ειπα γιατι δεν επέστρεψαν αμεσα τις εισφορες από 31-3 εως 31-12 (ειχα πληρωσει τις εισφορες του 13), πρωτα εκαναν τους ζόρικους, μετα τους χαζους και εν τελει ειπαν να στειλω αιτηση επιστροφης

οσοι λοιπον συνάδελφοι εχετε διαγραφει η θα διαγραφείτε με ημερομηνια μεσα στο 2013, ζητηστε να σας επιστρεψουν αμεσα τις εισφορες από την ημρ/νια διαγραφης εως 31-12-2013

για τις άλλες εισφορες, των ετων προ της διαγραφης,  οψομεθα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είμαι νέος ασφαλισμένος κι έχω να πληρώσω από το '12 (τελευταία ενημερότητα Μάρτιος '13). Θα τους στείλω αίτηση για αναδρομική διαγραφή.

Τηλεφωνικά μου είπαν ότι πρέπει να είμαι ενήμερος για να γίνει η διαγραφή, αλλά θέλω να δω τι θα μου απαντήσουν.

Σε περίπτωση που το αφήσουμε απλήρωτο χωρίς διαγραφή, θα μας τα ζητήσουν κάποτε?

Link to comment
Share on other sites

Και όχι να σου πουν, που δεν το λένε, τους έχεις εμπιστοσύνη; Από όσα έχουν πει θα πηγαίνουν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στις ΔΟΥ. Γνώμη μου είναι, κάνε τη διαφραφή να τελειώνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.