Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ύψος υπογείου από τελική στάθμη εδάφους


STAVROSL

Recommended Posts

όταν το κτίριο εφάπτεται στη ρ.γ,, αφετηρία μέτρησης του ύψους είναι η στάθμη του πεζοδρομίου. Αν ο δρόμος δεν έχει διανοιχτεί, πρέπει να κάνεις εφαρμογή της υψομετρικής μελέτης. Συνήθως, η στάθμη του πεζοδρομίου στη ρ.γ. είναι όσο η ερυθρά +5 εκ.

Edited by tetris
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω το παρακάτω κτίσμα, ισόγειο με υπόγειο. Το έδαφος έχει περίπου την κλίση που βλέπετε. Στην άδεια του 1976 αναφέρεται σαν ισόγειο και υπόγειο. Η συμβολαιογράφος αυτή τη στιγμή λέει ότι πρέπει να αναφερθεί σαν ισόγειο και α όροφος εφόσον η μία του πλευρά είναι όλη πάνω από το διαμορφωμένο έδαφος. Επίσης, χρειάζεται τακτοποίηση διότι το υπόγειο είχε πολύ μικρότερο ύψος στην άδεια. Η είσοδος του κτίσματος γίνεται από τον δρόμο στο ισόγειο. Θεωρείτε ότι κατά την τακτοποίηση θα πρέπει να αναφερθούν σαν ισόγειο και α όροφος εφόσον στον ΓΟΚ 85 έπρεπε να εξέχει μέχρι 1.50 μέτρο από το φυσικό έδαφος. Σίγουρα ένα μέρος του υπογείου θα πρέπει να μετρήσει στον συντελεστή δόμησης. Παρακαλώ όποιος μπορέσει να βοηθήσει.

Ευχαριστώ πολύ image.thumb.png.5761613d137315c2afac4ca7d7fb4c9a.png

Edited by baggelism
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια τι λέει?

 

Εντυπωσιακή η συμβολαιογράφος με το εύρος γνώσης των οικοδομικών κανονισμών διαχρονικά!!!! Αν δίνει και προγνωστικά στοιχήματος την κρατάς!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το κτίρο προϋφίσταται του ΓΟΚ 85, συνεπώς, προκειμένου να διαπιστωθούν οι παραβάσεις, θα ελεγθεί με τις διατάξεις ΓΟΚ 73, και τα αναφερόμενα στην οικοδομική άδεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΓΟΚ73.

Αρθ11, παρ5. Υπόγειον καλείται ο όροφος ή το τµήµα αυτού, ου το δάπεδον ευρίσκεται υπό την στάθµην της παρ` αυτώ οδού ή της φυσικής ή τεχνητής στάθµης του πέριξ εδάφους ως εις έκαστον σύστηµα δοµήσεως ειδικώτερον ορίζεται.

 

Άρα κοιτάς το σύστημα δόμησης από το τοπογραφικό της αδείας και βλέπεις τι ισχύει για την περίπτωση σου. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.