Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Δήλωση "κλειστής" βεράντας ως ημιυπαίθριος;


princess

Recommended Posts

Καταρχην την καλησπερα μου.

Εχω ενα θεμα με μια βεραντα, της οποιας 10τμ κλειστηκαν για τη δημιουργια δωματιου. Στα συμβολαια του σπιτιου αυτα τα 10 επιπλεον τετραγωνικα δεν αναφερονται (το συμβολαιο αφορα τη μεταβιβαση της ψιλης κυριοτητας απο τη μητερα μου σε μενα, κι εγινε πριν το κλεισιμο της βεραντας ετσι κι αλλιως). Στο λογαριασμο της ΔΕΗ, καθως και στην εφορια -Ε1 και Ε9- αναφερονται κανονικα στο συνολο των τετραγωνικων του κτισματος (δεν υπαρχει συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας στους οροφους). Και φυσικα ολοι οι φοροι ερχονται στο συνολο των τετραγωνικων. Τωρα εγω τι κανω; Το δηλωνω σαν ημιυπαιθριο; Το αφηνω οπως ειναι; Πελαγωσα!

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι "ημιυπαίθριος" αλλά βεράντα (εξώστης). Δε (θα) μπορείς να κάνεις τίποτα. Το τι δήλωνες τόσα χρόνια στην εφορία και στα Ε9, είναι αδιάφορο. Η εφορία δεν είναι αρμόδια ούτε μπορεί να ελέγχει πολεοδομικού χαρακτήρα θέματα. Ας μην (κακώς) το δήλωνες, εφόσον (πολύ κακώς) το έκλεισες.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω. Αυτο υποθετω σημαινει οτι θα ειναι εσαει παρανομο -με κινδυνο κατεδαφισης;- ή οτι θα αντιμετωπισω προβλημα μονο σε περιπτωση πωλησης ή μεταβιβασης; Με τη ρυθμιση που συζητιεται τωρα, καμμια σχεση;

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν ειναι πριν του 55. Το συμβολαιο μεταβιβασης ειναι του 1990 -και καπου ενα χρονο αργοτερα εγινε το κλεισιμο της βεραντας. Τελικα, το αφηνω ως εχει, απ΄οσο καταλαβα; Με ποιους κινδυνους οσον αφορα την πολεδομια;

Ευχαριστω για τη βοηθεια και παλι.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, δεν μπορείς να το δηλώσεις σαν κλειστό "ημιυπαίθριο" εφόσον στην άδεια φαίνεται ως εξώστης. Το αφήνεις όπως είναι ή το κατεδαφίζεις άμεσα και γλιτώνεις τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης σε περίπτωση καταγγελίας.

Link to comment
Share on other sites

αν έχεις περιθώριο από άποψη δόμησης/κάλυψης και αν είναι δυνατόν από πολεοδομικής άποψης μπορείς να βγάλεις άδεια (εικονική προσθήκη/αλλαγή χρήσης) βέβαια, θα σου πάει ο κούκος αϊδόνι. τράβα σε μηχανικό της περιοχής σου να σε συμβουλέψει αρμοδίως.Ή, ορθότερα, όπως σου είπε ο προλαλήσας συνάδελφος, γκρέμιστο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια παιδια. Απο πλευρας καλυψης σιγουρα δε γινεται τιποτε (λογω υπερκαλυψης του ισογειου βγηκανε τα σχεδια των οροφων με τετοιες θεορατες βεραντες). Οποτε μαλλον το αφηνω ως εχει τοσα χρονια -δε μπορω να το γκρεμισω, το κτιριο ουσιαστικα ανηκει στη μητερα μου αφου εχει την επικαρπια- και δεν κανω τιποτα...

Να στε καλα, γιατι με ολη αυτη την συζητηση με τους ημιυπαιθριους τελευταια, εχασα τη μπαλα πια! (Λογιστρια ειμαι η ερμη, δεν ειμαι μηχανικος!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.