Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts


Εκτός από τους φόρους πρέπει να δεις και την επίπτωση από πληθωρισμό και τα επιτόκια, ώστε να δεις NPV και κόστος ευκαιρίας από την επένδυση σου. Αν έκανα σωστά τους υπολογισμούς τα 100.000$ ισοδυναμούν με 170.000$. Οπότε από την πώληση βγάζεις μόλις 30.000$.

Αν βάλεις και τους φόρους, είναι χασούρα.

 

 

Και για να μην θεοποιούμε τους Αμερικανούς, δες αυτό το 5λεπτό βίντεο για τον καταμερισμό πλούτου. Δες πόσα έχει το 1%. Αν ριχναν μερικά από τα τουβλάκια τους προς τα κάτω, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, ανισότητα και ανεργία .

 


 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ειναι μονο εκει το προβλημα το προβλημα ειναι οτι ολα ειναι διωτικα και το χρημα πατριδα δεν εχει για αυτο και γινονται αυτα που γινονται με τους μαυρους γιατι εκτος απο φτωχεια δεν εχουν και δουλεια λογω Κινας. Αλλα θα επιβιωσουν καπως ομως γιατι οι ΗΠΑ εχουν ισχυρο πρωτογενη τομεα. Ο οποιος σερνει μαζι του και μπολικη ερευνα, μεχρι και γενετικη. Όσο για το ΙΤ, δεν εχω δει τελευταια πολλες εφαρμογες φτιαγμενες από Ελληνες νεους των ΗΠΑ, παρα το οτι εχουν ολο τον εξοπλισμο και με το παραπανω. Αλλωστε και απο οσο θυμαμαι στην ελλαδα κλειναν τα μαγαζια και ανοιγαν καφετερειες. :) Οσο για την φορολογια αν εχεις ανοιξει μια επιχειρηση και την πουλησεις ο φορος ειναι 40% οποτε κανεναν δεν συμφερει αυτο.

«Πας πολιτης εχει δικαιωμα υπαρξεως, Φορολογια αναλογος του κεφαλαιου και της ιδιοκτησιας εκαστου, Καταργησις της προσωπικης κρατησεως δια χρεη, Αποκεντρωσις των εξουσιων- ανεξαρτησια των Δημων» Αυτο είναι το Αμερικανικο συστημα.

Edited by shelby
Link to comment
Share on other sites

Απο Net Present Value μέχρι Shelter.Προσωπικά το μόνο που έχω να μοιραστώ ως εμπειρία απο το εξωτερικό είναι κούραση και @@ χρήματα.:)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μέτρια πραγματα σε μισθούς εκει, και ακριβό κόστος ζωης. Τουλάχιστο μνήμη στη Κοπεγχάγη που δουλεύει φίλη.

Άσχετο, αλλα είπες Δανία καί θυμήθηκα την δήλωση ευχή να γίνουμε η Δανία του Νότου. Lol

Link to comment
Share on other sites

Απαίσια και πανάκριβη χώρα , με λυπημένους ανθρώπους , που πνίγουν τον πόνο τους στις μπύρες από τα ΣΜ που πίνουν στα παγκάκια των πλατειών . 

 

Εγώ δεν θα ήθελα να είμαι η Δανία του νότου , αλλά αυτοί πολύ θα ήθελαν να είναι η Ελλάδα του Βορρά .

Link to comment
Share on other sites

Στη Σουηδία από όσα διαβάζω οι μισθοί είναι καλοί παρά την υψηλή φορολογία και το αυξημένο κόστος ζωής. Μιλάνε επίσης για χαμηλά επίπεδα ανεργίας με ευκαιρίες καριέρας.

Κάποιος που έχει πάει και έζησε εκεί η ζει εκεί ας μας πει δυο λόγια.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν πολύ καλούς μισθούς από ότι ξέρω. Να πω απλά κάτι για της συζητήσεις μας περί εργασίας στο εξωτερικό. Αν δεν είσαι αποφασισμένος να τα καταφέρεις ότι και να γίνει με ότι μισθό και να σου δώσουν, τότε απλά μην πας. Οι μισθοί σίγουρα θα είναι 3-4 φορές πιο πάνω και το κόστος ζωής θα είναι 2-3 φορές επάνω, οπότε στο τέλος του μήνα μπορείς να βάζεις 1-1,5 χιλιάρικο στην άκρη όπου και να πας (αν και στις αρχές δεν θα βάζεις τίποτα λόγω προσαρμογής και εξόδων για ρούχα, έπιπλα κλπ). 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.