Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόσταση από αιγιαλό σε εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Μετά τον καθορισμό της γραμμής αιγιαλού και παραλίας, που θα πρέπει να γίνει πρίν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, είναι τα 15 μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Σοφία γεια σου. Είσαι σίγουρη ότι είναι 30 μέτρα από την γραμμή παραλίας εφ' όσον έχει γίνει η διαδικασία καθορισμού αυτής της γραμμής.

Έχω άδεια μέσα στην πολεοδομία τώρα, ακριβώς η ίδια περίπτωση, κι έχω αφήσει τα 15μ από την γραμμή παραλίας που έγινε και όριο της ιδιοκτησίας πλέον μετά τον καθορισμό. Πέρασε από έλεγχο κατά ΓΟΚ και ΕΠΑΕ, δεν είπαν τίποτα, και δουλεύω με πολεοδομία που μόνο χώμα από το χωράφι δεν ζητάει κατά τον έλεγχο!

 

********************************************

 

Τώρα πρόσεξα ότι η ερώτηση αφορούσε γραμμή αιγιαλού, οπότε άν προσθέσεις την λωρίδα μεταξύ γραμμής αιγιαλού-παραλίας, γίνεται πράγματι 30μ. Αλλά αυτό που ενδιαφέρει πρέπει να είναι η απόσταση απο την γραμμή παραλίας κι όχι απο την γραμμή αιγιαλού.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα .Ξερω σιγουρα οτι η οικοδομικη γραμμη στα εκτος σχεδιου γενικα ειναι 30μ απο την καθορισμενη γραμμη αιγιαλου (εκτος και αν οριζεται διαφορετικα -και νομιζω παντα μεγαλυτερη- αποσταση εαν εισαι σε καποια ΖΟΕ η περιοχη με ειδικο διαταγμα π.χ. natura κλπ οπως πολυ σωστα επισημανε ο iliekater). Tα 15μ ισχυουν μονο εντος παραλιακων οικισμων.

Δες Ν.Δ. 439/70 αρθρο 1.(Και βεβαια φοβαμαι οτι με την ψηφιση του νομοσχεδιου περι τουρισμου που αναμενεται να γινει μεσα στον Ιουλιο αυτη η αποσταση θα παει τουλαχιστον στα 50μ, χωρις να ξερω τι μεταβατικες ρυθμισεις θα ισχυσουν)

 

*******************************************

 

Εισαι σιγουρος για'αυτο ? Γιατι συνηθως η ζωνη παραλιας εχει πλατος 10μ οποτε 10+15=25μ<30μ

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να ξαναθυμίσω ότι όταν το τελευταίο ποστ είναι το δικό μας πρέπει να του κάνουμε επεξεργασία-edit και να προσθέσουμε νέα σχόλια και όχι να ''διπλοποστάρουμε''. Για οικονομία χώρου γίνεται βασικά :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ενα αγροτεμαχιο ,εκτος σχεδιου διαστασεων 120 μ μηκους κατα μηκος της παραλιας , με βαθος 41 μ με χαραγμενο αιγιαλο 15 μ, υπαρχει περιπτωση να οικοδομηθει κατα παρεκληση ???

γιατι αν λαβουμε υποψιν τα 30 μ ως οικοδομικη γραμμη, δεν μενει αποσταση απο το πισω οριο με την δημιουργια κτιριου.

Εχει αντιμετωπισει καποιος τετοια περιπτωση???

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Φίλε pfount δεν μου έχει τύχει αυτή η περίπτωση που αναφέρεις αλλά ψάξτο μήπως και μπορείς να μειώσεις τις πλάγιες αποστάσεις σε 7,50 μέτρα σύμφωνα με την παρέκκλιση του Π.Δ. 24/31,5,1985 ΦΕΚ 270Δ΄/85 αρθρο 1, παρ. 5, περίπτωση αα

Link to comment
Share on other sites

Αιγιαλός (ή όχθη για λιμνες και πλεύσιμους ποταμούς) --> η μέγιστη αλλά συνήθης ανάβαση του χειμέριου κύματος ή των υδάτων

 

Παραλία (ή παρόχθια ζώνη)--> κυμαίνεται μεταξύ 0 και 50 μ.

Η παραλία ορίζεται συνήθως μέχρι τα 15 μ. που είναι το εύρος της αυτοαποζημίωσης ώστε να μην απαιτούνται αποζημιώσεις προς τους ιδιώτες και να θεωρείται η απαλλοτρίωση τελεσμένη άμεσα με την απόφαση καθορισμού της. Το τεκμήριο της ωφέλειας είναι μαχητό (αυτοαποζημίωση)

 

Αν δεν ισχύουν ειδικοί όροι (ΖΟΕ κλπ), η απόσταση κτίσματος ορίζεται 15 μ. από το όριο του οικοπέδου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις.

Το όριο του οικοπέδου είναι η γραμμή της παραλίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Η ζώνη μεταξύ αιγιαλού και παραλία απαλλοτριώνεται και δεν θεωρείται πλέον ιδιοκτησία αλλά δημόσια περιουσία.

Η απόσταση λοιπόν μπορεί κατά περίπτωση να είναι από τον αιγιαλό από 15 μ. (αν η παραλία ορισθεί 0) μέχρι 65μ. αν η παραλία ορισθεί στα 50 μ. από τον αιγιαλό.

 

Ισχύ δεν έχει ο 439/70 αλλά ο Ν2971/01.

 

Ορισμοί του 2971/01

 

ΑΡΘΡΟΝ-1

Ορισμοί

 

1. "Αιγιαλός" είναι η ζώνη της ξηράς, που βρέχεται από τη θάλασσα και από τις μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της.

2. "Παραλία" είναι η ζώνη ξηράς που προστίθεται στον αιγιαλό, καθορίζεται δε σε πλάτος μέχρι και πενήντα (50) μέτρα από την οριογραμμή του αιγιαλού, προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντίστροφα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.