Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Κτίσματα προ του 1955


paloba

Recommended Posts

θα ήθελα τη συμβουλή σας για τα παρακάτω γιατί έγινε καταγγελία

1.κτίσμα που αποδεικνύεται με χάρτη του 1947 του Δήμου και με βεβαίωση απο τα αρχεία της Δημοτικής επιχείρησης Υδρευσης του Δήμου ότι υδροδοτήθηκε και ηλεκτροδοτήθηκε ταυτόχρονα το 1945 θεωρείται νόμιμο;

2.μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια για το κτίσμα που προανέφερα,παρότι σήμερα είναι με βάση τον ΓΟΚ άρτιο μεν και μη οικοδομήσιμο δε , λόγω το ότι είναι τυφλό;

3.η κατασκευή και νέας τουαλέτας με γυψοσανίδα μέσα στο σπίτι είναι διαρύθμιση,επισκευή ή απαιτείται άδεια;

4.παραδέχεσαι τις όποιες αλλαγές η ισχυρίζεσαι ότι έτσι το βρήκες απο τον πατέρα,θείο κλπ ;

 

παρακαλώ η 1-12-1955 είναι η καταληκτική ημερομηνία για να εμπίμπτει κάποιο ακίνητο στον ΓΟΚ προ του 55;

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις τον κόπο να αναζητήσεις με κατάλληλες λέξεις κλειδιά, όπως πχ "κτίσμα προ 1955", θα βρεις πλούσιο υλικό και θα απαντηθούν οι απορίες σου.

 

Οπωσδήποτε, όμως, χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός μηχανικού, που να γνωρίζει την πολεοδομική νομοθεσία, για να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που θίγεις (τυφλό οικόπεδο, προσθήκες κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Το κτίσμα σας είναι νόμιμο. Όταν είχε ανεγερθεί δεν υπήρχε ούτε ΓΟΚ ούτε αρτιότητες οικοπέδων.

 

Επειδή για τα κτίσματα προ του 55 δεν υπάρχουν φάκελοι οικοδομικών άδειων με σχέδια, το μόνο που αποδεικνύεται είναι το περίγραμμα. Μπορείς να ισχυριστείς ότι θες για τη διαρρύθμιση - όψεις.

Κανονικά κάθε διαρρύθμιση απαιτεί οικοδομική άδεια, ιδίως για WC που χρειάζεται υδραυλική μελέτη. Όμως έχω συναντήσει ιδιοκτήτες που έχουν κάνει παρόμοιες αλλαγές με μία άδεια μικρής κλίμακας (για εσωτερικές διαρρυθμίσεις) χωρίς συνέπειες όταν ο "καλός" γείτονας κάλεσε αστυνομία!

Link to comment
Share on other sites

Το κτίσμα σας είναι νόμιμο. Όταν είχε ανεγερθεί δεν υπήρχε ούτε ΓΟΚ ούτε αρτιότητες οικοπέδων.

 

Αν το κτίσμα είχε ανεγερθεί μεταξύ 1929-1945, ίσχυε ο ΓΟΚ/1929 και, οπωσδήποτε, είχαν εγκριθεί όρια αρτιότητας για τα οικόπεδα εντός σχεδίου κάθε περιοχής καθώς και όρια αρτιότητας για γήπεδα εκτός σχεδίου, με το αντίστοιχο διάταγμα του 1929, αν θυμάμαι καλά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μπορείς να ισχυριστείς το ίδιο και για τη χρήση του , οτι π.χ. λειτουργούσε από πριν από το 1955 ως κέντρο αναψυχής (Εστιατόριο, μπαρ κλπ) ??

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να συνδέεται διότι αν δοθεί βεβαίωση από το Δήμο, εκτός για την προύπαρξη του κτιρίου από το 1955 , αλλά και για τη χρήση του , που ήταν κέντρο αναψυχής ,τότε δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης ,πρίν από τη βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσης ,που είναι το πίο βασικό διακαιολογητικό στο δήμο για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας

Link to comment
Share on other sites

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την τοποθέτησή σου γιατί δεν βλέπω να ρωτάει ενδιαφερόμενος στο post #1 ότι, τελικός στόχος είναι η έκδοση άδειας λειτουργίας κέντρου αναψυχής;

 

Αντίθετα, ζητάει πληροφορίες για τη νομιμοποίηση κτίσματος προϋφιστάμενου του 1955.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.