Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαστάσεις παραθύρων


giorgos206

Recommended Posts

 

Όταν έχω ένα κτίριο που έχει εσωτερικά ένα σκαλοπάτι δηλαδή η μία στάθμη είναι +-0,00 και η άλλη +0,17. Τα πρέκια των παραθύρων της +0,17 στάθμης θα τα γράψω όσο είναι η απόσταση πρέκι - δάπεδο ή θα προσθέσω και 0,17 για να φαίνεται η στάθμη του πρεκιού σε σχέση με το +-0,00 και να είναι συγκρίσιμη με τα άλλα ανοίγματα;

Σχεδιαστικά, αν μου επιτρέπεις, καλό θα ήταν να αλλάξεις το ένα σκαλοπάτι σε δυο. Συνήθως η αλλαγή επιπέδου από ένα μόνο σκαλοπάτι πολλές φορές δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή στο βάδισμα με αποτέλεσμα να έχουμε άτσαλες πτώσεις ανθρώπων.

Συνήθως στα πινακάκια που συνοδεύουν τα ανοίγματα βάζουμε τα στοιχεία  πλάτος ανοίγματος/ ύψος ανοίγματος και ποδιά παραθύρου. Όπως προανέφερε ο συνάδελφος, συνήθως τα ύψη των ανοιγμάτων ακολουθούν το οριζόντιο σενάζ του τοίχου για λόγους τυποποίησης ή το μεμονομένο πρέκι εφόσον για κάποιο λόγο δεν υπάρχει ομοιομορφία στην όψη. Μπορείς να επισημάνεις στο σχέδιο από που μετράς τις στάθμες στα ύψη (στάθμη μπετόν ή τελική στάθμη)

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για αποτύπωση υφισταμένου. 

Ναι στην ουσία η ποδιά με ενδιαφέρει αν και στα περισσότερα σχέδια έχω δει στο πινακάκι να βάζουν ποδιά, πρέκι και πλάτος ανοίγματος.

Link to comment
Share on other sites

για να είναι σωστή η αποτύπωση, θα πρέπει όλα τα δομικά στοιχεία να καταχωριστούν (κατά το δυνατόν) λεπτομερώς

συνεπώς, στα κουφώματα θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα γεωμ. στοιχεία 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα, έχω το εξής θέμα....σε αποτυπώσεις που κάνω για αυθαίρετα μετράω πάντα καθαρό άνοιγμα σε θύρες και παράθυρα. Ωστόσο στο σχεδιαστικό πρόγραμμα όταν εισάγω π.χ. πόρτα με πλάτος 0,90μ περιλαμβάνεται και το κάσωμα. Οπότε ή που θα πρέπει να εισάγω πχ 0,90+0.18μ=1.08μ άνοιγμα θύρας ή που θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μετράω όλο το κούφωμα μαζί με το κάσωμα....που όμως δεν ξέρεις αν ταυτίζεται με διαστάσεις ανοίγματος κτίστη...δεν είναι πάντα ευκρινές....μπέρδεμα, εσείς τι κάνετε?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλή ερώτηση, εγώ βάζω τα καθαρά,  με τη λογική ότι αυτά είναι που μπορούν και να μετρηθούν σε κάποιο έλεγχο.
Δεν μπορείς στο πρόγραμμα σου (revit ή άλλο χρησιμοποιείς;;;) να φτιάξεις μια πόρτα όπως θες;

Link to comment
Share on other sites

Ναι εννοείται αλλά το ζήτημα είναι να βγάζω γρήγορα αποτελέσματα, όχι να το παιδεύω...Το actcad πήρα μόλις, θα δω πως θα το κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Άντε μεγειές, μια φορά θα το κάνεις ρε λεβέντισσα και θα σου μείνει για τις επόμενες δουλειές.
Εγώ θα πρόσθετα 5cm δεξιά κ αριστερά ώστε να βγει το 'block' 1μ για εύκολη εισαγωγή.
 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

εγώ Zazeng γράφω με τόνους τώρα, με μπερδεύουν λίγο αυτοί οι κανονισμοί που αλλάζουν συνεχώς, ξέρω όμως ένα arcad χρησιμοποιώ και έχω δει τόσα χρόνια που το δουλεύω ότι όταν βάζω μια πόρτα την βάζει με την κάσα, οπότε όταν μετράω μετράω με την κάσα να λήξει λίγο απλά έτσι αυτή η υπόθεση. 
Roukat να το κουράσουμε όμως τώρα λίγο, έχε υπόψη ότι στον παλιό τύπο ξύλινου κουφώματος αλλά και σε ποιό νέες που μπαίνει ένα φιλετάκι στο τελείωμα της κάσας να κρύψει την ένωση κάσας με τοιχοποιία, θα πρέπει από την μέτρηση σου να αφαιρείς το φιλετάκι κάθε φορά, εκτός βέβαια αν θες να κάνεις ένα σχέδιο υπο κλίμακα ας πούμε 1/20 οπότε θα έχει κάποια λεπτομέρεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.