Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιπτώσεις Η/Μ ακτινοβολίας στον άνθρωπο


BIL

Recommended Posts

Γεια σε ολους, δεν ειμαι μηχανικος αλλα ενδιαφερομαι για το θεμα σας

 

http://www.michanikos.gr/ftopic2353.html

 

σε αυτο το link υπαρχουν φωτο απο στυλους ΔΕΗ, αλλα δεν ξερω τι ειναι, υψηλης, υπερηψηλης κλπ

 

(μου εχουν απαντησει, απλα θα ηθελα κ μια δευτερη γνωμη, ευχαριστω πολυ)

Link to comment
Share on other sites

Αλέξανδρε δεν διαφωνώ με την ανησυχία που εκφράζεις, όμως για να γράφεις "Η λευχαιμία και ο καρκίνος θερίζουν κοντά σε τέτοιες περιοχές" θα πρέπει να έχεις υπόψη σου κάποιες μελέτες κλπ. Επειδή δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό στα ελληνικά, θα μπορούσες μήπως να βοηθήσεις? 8-)

Έχω βρεί μόνο υλικό που τεκμηριώνει την άποψη "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Τα links για το υλικό αυτό τα έχω ανεβάσει στην άλλη συζήτηση που ξεκίνησε ο BIL ( http://www.michanikos.gr/ftopic2353.html ) στους ηλεκτρολόγους.

Ρίξτε μια ματιά.

Link to comment
Share on other sites

"Το Οικολογικό Σπίτι", Κώστας Τσίπηρας.

 

Οι μελέτες λένε επίσης πως τα κινητά δεν προκαλούν βλάβες στον ανθρωπινο οργανισμό. Τους πιστεύεις?javascript:emoticon(':twisted:')

Twisted Evil

 

Υ.Γ. Μελέτες για τα κινητά δεν βρήκα (και να εύρισκα, μάλλον δεν θα μπορούσα να τις διαβάσω και να τις κατανοήσω όσο ένας ειδικός). Σου λέω ότι ακούω στα δελτία ειδήσεων

Link to comment
Share on other sites

"Το Οικολογικό Σπίτι", Κώστας Τσίπηρας

Δεν νομίζω πώς ότι γράφει ο Τσίπηρας πρέπει να το θεωρούμε και σωστό. Είναι βέβαια μεγάλη η προσφορά του, αλλά τις απόψεις του εκφράζει και μερικές φορές περιέχουν υπερβατικότητες που μάλλον ερωτηματικά δημιουργούν...

http://www.tsipiras.gr/

 

Οι μελέτες λένε επίσης πως τα κινητά δεν προκαλούν βλάβες στον ανθρωπινο οργανισμό. Τους πιστεύεις?
Σου λέω ότι ακούω στα δελτία ειδήσεων

"Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω" - υπάρχει συνωνομοσία λοιπόν και μας κρύβουν την αλήθεια? Και γιατί να μην ισχύει το αντίθετο: Μήπως μας θέλουν φοβισμένους από οτιδήποτε?

Link to comment
Share on other sites

vapan είναι δικαίωμά σου να έχεις την άποψή σου.

 

"Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω"

 

Καλό θα ήταν όμως να μην ειρωνεύεσαι πράγματα που δεν γνωρίζεις και που δεν έχεις ασχοληθεί. Εγώ εκτός από αυτά που αναφέρει ο Τσίπηρας έχω δυστυχώς και προσωπική εμπειρία.

 

Όσο για τα κινητά δύο παρατηρήσεις:

Πως αισθάνεσαι στο κεφάλι μετά από μερικά λεπτά συνομιλίας με το κινητό κολλημένο στο κεφάλι σου?

Βάλε το κινητό σου δίπλα σε οθόνη CRT, άστο να καλεί έναν αριθμό και παρατήρησε την οθόνη. Εμένα προσωπικά με ανησυχεί αυτό που βλέπω.

Link to comment
Share on other sites

To κινητο αυτονοητο ειναι οτι δεν ειναι ενα αθωο γκατζετ. Ειναι ενας μινι φουρνος μικροκυματων που σου ζεσταινει το κεφαλι, κ εκπεμπει περιπου εκει που εκπεμπουν και οι φουρνοι.

 

Πως αισθάνεσαι στο κεφάλι μετά από μερικά λεπτά συνομιλίας με το κινητό κολλημένο στο κεφάλι σου?

>>hands free ή bluetooth ακουστικο είναι προφανως η λυση. Παντως μολις 2-3 εκατοστα αποσταση ακουστικου απο το αυτι κανουν μεγαλη διαφορα στην θερμανση του κεφαλιου.

 

Βάλε το κινητό σου δίπλα σε οθόνη CRT, άστο να καλεί έναν αριθμό και παρατήρησε την οθόνη. Εμένα προσωπικά με ανησυχεί αυτό που βλέπω.

>>Εγω θα πεταγα την οθονη κ θα επαιρνα μια καλυτερη :lol: (αστειευομαι). Το εχω παρατηρησει σε φτηνες επι το πλειστον οθονες, αλλα πχ η δικη μου δεν καταλαβαινει τιποτα. Κοιταξε μεσα απο το διατρητο πλαστικο περιβλημα και το πιθανοτερο ειναι να δεις την λαμπα και τιποτα ενδιαμεσα. Εγω εχω μια νοκια που εχει θωρακιση, δηλαδη ενα μεταλλικο κουτι που περικλειει την λαμπα και τα ηλεκτρονικα και συνδεεται με την γειωση. Λειτουργει σαν κλωβος faraday δηλαδη.

 

Υπαρχουν βαφες σπιτιων που λειτουργουν κατ'αυτον τον τροπο, δημιουργωντας ενα "κλωβο" που σταματα μεγαλο μερος ακτινοοβολιας και οδηγωντας το με συστημα γειωσης στο εδαφος. Οποιος εχει ορεξη ας ψαξει για emr protection paints ή για την βαφη yshield της renovat.

 

Αυτο που ειναι δυσκολο να σταματησεις απο οσο θυμαμαι παντως ειναι το μαγνητικο πεδιο. Αν διαβαζει κανενας τηλεπικοινωνιακος ας γραψει τι ξερει.

 

 

Μηπως ηταν καλυτερα τα ποστ που δεν εχουν να κανουν με τοπογραφους και καναμε μερικοι εδω να τα μετεφερε καποιος moderator στο τοπικ του bill??

Link to comment
Share on other sites

Αλέξανδρε 1ον δεν ειρωνεύομαι και 2ον δεν μπορείς να ξέρεις με τι έχω ασχοληθεί. Όπως και εγώ βέβαια δεν μπορώ να ξέρω την προσωπική σου εμπειρία που σε οδήγησε σε αποφάσεις και γενικεύσεις. Ζητάω συγγνώμη πάντως αν σε έκανα να νομίσης ότι σε ειρωνεύομαι. Απλά ζήτησα αν γνωρίζεις κάποιες μελέτες κλπ.

 

Για το κινητό τηλέφωνο: Αποφεύγω να το χρησιμοποιώ και όταν πρέπει έχω handsfree. Άρα δεν το κολλάω στο κεφάλι μου. Επίσης το μεταφέρω στη τσάντα μου και όχι πάνω μου. Συμφωνούμε λοιπόν.

 

Το δεύτερο παράδειγμα όμως (και μην θεωρήσεις πάλι ότι ειρωνεύομαι) εμένα δεν με ανησυχεί καθόλου. Αντιθέτως μου φαίνεται πολύ φυσικό, όσο και μια λάμπα φθορισμού που ανάβει χωρίς καλώδια κάτω από γραμμές υψηλής τάσης. Το θέμα όμως δεν είναι να φοβόμαστε και να ανησυχούμε ή να νομίζουμε ότι "κάποιοι" μας κρύβουν την αλήθεια...

Link to comment
Share on other sites

Χαχα!! Προχτες το ειδα κ εγω και πηρα ενα μπολακι ποπκορν για να το δοκιμασω! Πιθανον να προκειται για φαρσα ομως. Ετσι λενε μερικοι στα σχολια. Κ η εταιρια που το εφτιαξε το βιντεο εμπορευεται ακουστικα...

Link to comment
Share on other sites

Καλό TheoTDM900. Πλάκα ή όχι συνεισφέρει στον προβληματισμό για όλα αυτά. Μήπως έχεις πετύχει πουθενά το "πείραμα" με τη λάμπα φθορισμού που ανάβει κάτω από την υψηλή τάση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.