Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργειακό τζάκι


tmaragelis

Recommended Posts

Υπάρχει τρόπος να αναβαθμίσετε το απλό, παραδοσιακό τζάκι. Η τοποθέτηση μιας κασέτας-εστίας στο τζάκι, δηλαδή μιας ειδικής εστίας κλειστού τύπου μετατρέπει το απλό τζάκι σε ενεργειακό εξασφαλίζοντας ασφάλεια, μεγάλη θερμαντική απόδοση, ελάχιστη κατανάλωση ξύλων.

 

 

Η αναβάθμιση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να δώσει λύσεις σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα και να εγγυηθεί τη γρήγορη, καθαρή και σωστή λειτουργία του αναβαθμισμένου τζακιού σας.

 

 

Με εστία κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από μαντέμι και χάλυβα , διαθέτει πόρτα με τζάμι που κλείνει αεροστεγώς εξασφαλίζοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο των φαινομένων που εμφανίζονται κατά τη λειτουργία του, ενώ ταυτόχρονα δε μας στερεί τίποτα από τις απολαύσεις του τζακιού, όπως η θεά της φωτιάς, το ψήσιμο, το ‘παιχνίδι’ με τη φωτιά κ.λ.π.

 

 

Η ενεργειακή εστία μπορεί να λειτουργήσει και με ανοιχτή την πόρτα της. Όταν όμως λειτουργεί με κλειστή πόρτα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 

 

α) Ελεγχόμενη καύση, αφού διαθέτει θυρίδα ρυθμιζόμενη για την εισαγωγή του αέρα της καύσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε και ελέγχουμε την ένταση καύσης του τζακιού, να καίει όσο χρειαζόμαστε εμείς.

 

 

β) Με κλειστή πόρτα ο αναρροφούμενος αέρας από τα 46,7 κυβικά/ώρα/ κιλό ξύλων περιορίζεται στα 8

 

 

γ) Περιορίζεται στο ελάχιστο η ένταση του ρεύματος του αέρα μέσα από το σπίτι προς τα έξω, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μέσα στην εστία υψηλή θερμοκρασία, η οποία συντελεί στην ολοκληρωμένη καύση του ξύλου.

 

 

δ) Ο βαθμός εκμετάλλευσης της ενέργειας από την καύση του ξύλου ξεπερνά το 70% και εξασφαλίζει υψηλή θερμική απόδοση και μεγάλη οικονομία στα καύσιμα.

 

 

Το τζάκι μπορεί να συμμετέχει συμπληρωματικά στην κεντρική θέρμανση του σπιτιού μας, ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί σαν αποκλειστική μορφή θέρμανσης.

 

 

Επίσης κατά τη λειτουργία του τζακιού με κλειστή την πόρτα της εστίας, εξασφαλίζουμε προστασία, καθαριότητα και μεγάλη διάρκεια καύσης που μπορεί να ξεπερνά τις 10 ώρες.

 

 

Τζάκια που λειτουργούν με φυσικό αέριο, με υγραέριο ή με ηλεκτρικό ρεύμα

 

Η συσκευή "καυσόξυλων αερίου" για τζάκια αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα τεχνολογίας για την Ελληνική αγορά. Λειτουργεί με υγραέριο ή φυσικό αέριο. Επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή εξωτερικής επένδυσης του τζακιού και την τοποθέτηση του σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού αφού προσαρμόζεται σε όλα τα είδη τζακιού και δεν χρειάζεται καμινάδα. Με το ίδιο σκεπτικό τα ηλεκτρικά τζάκια που λειτουργούν με ηλεκτρική αντίσταση επιτρέπουν την ρύθμιση της έντασης της "φλόγας" και χαρίζουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Με οχτω κυβικα ανα ωρα αναροφουμενου αερα απο εναν καπνοδοχο 20 εκ διαμετρο η ανοδικη κινηση μεσα σ αυτον ειναι 40-45 εκ το λεπτο! Να λετε οτι κοτσανα να ναι παντου αλλα οχι κ εδω μεσα..

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Στέλιο νομίζω πως για το επίπεδο που διαθέτει αυτό το φόρουμ χαρακτηρισμοί του τύπου ''κοτσάνες'' δεν χαροποιούν κανένα αναγνώστη...

θα ήταν πιο δημιουργικό και υγιές για όλους, να διορθώσεις με ευγένεια το πιθανό λάθος μου, μια και που ποτέ δεν ανέφερα πουθένα πως είμαι ο θεός και ο παντογνώστης. Σίγουρα απο την ειδικότητα που βλέπω πως διαθέτεις οι γνώσεις σου είναι ακόμη και σε μένα πολύ πολύτιμες μια που έχεις εμπειρία στην πράξη ενω εγω ασχολούμαι περισσότερο με πωλήσεις και απλά ψάχνομαι.

 

Με εκτίμηση

 

Μαραγγέλης Θεόδωρος

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΕ ΜΟΥ..Ακριβως ετσι αυθορμητα θα το ελεγα κ σ εναν φιλο μου.. Μην λες κοτσανες. Για μενα ειναι προτιμοτερη μια τετοια ειλικρινεια παρα αυτη του υφους και των τροπων.

Το δευτερο μηνυμα σου εδω μεσα ηταν αυτο ομως, οσο ωραια και να πεις καποια πραγματα δεν αρκει.

Σεβομαι απολυτα την επωνυμια σου! Ειμαι ο ταδε και λεω αυτο! Κ εγω το εκτιμω αυτο παρα πολυ κ ειπα σ αλλη στιγμη ποιος ειμαι κτλ, φυσικα ετσι εκτιθεσαι κ εσυ κ εγω, κολλα το και ξεχνα το.

Link to comment
Share on other sites

ΣΤΕΛΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ ΕΙΜΑΙ ΟΚ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ερασιτεχνικο BLOG TO ftiaxto.blogspot.com θα ηθελα γενικότερα να μου στέλνεις τις απόψεις σου αναφορικά με τα τζάκια.....προτάσεις , συμβουλές, παρουσιάσεις, καινούρια τεχνολογια, για να τις δημοσιεύω.

 

[email protected]

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.