Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποίηση συγκολλητή


aginor

Recommended Posts

Δεν ξέρω 2000Ε για μια επένδυση που θα το περάσει στον ποιοτικό έλεγχο δεν είναι πολλά.

Link to comment
Share on other sites

εξαρτατε. αν εισαι στο μεσον τις παραγωγης με ιδη κατασκευασμενους και πουλημενους 200 λεβητες και μελλον με αλλα 1000 κοματια, τοτε ειναι ψιχουλα. αν ομως εισαι στους πρωτους 3 με αγνωστο μελλον ακομα και για τον 6?? ειναι πολλα. αρα πρεπει να εισαι τελειως παρανομος?

Link to comment
Share on other sites

Όταν θα έχεις παραγγελίες για χιλιάδες κομμάτια, δεν θα έχεις πια συγκολλητή, θα έχεις ρομπότ. Οπότε ξεκίνα χωρίς πιστοποίηση κι αν πας καλά παίρνεις κατ' ευθείαν το μηχάνημα...

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση! Την σήμανση CE από που θα την πάρεις; Προφανώς θα απευθυνθείς σε κάποιο notified body. Αυτοί τι απαιτήσεις έχουν για την πιστοποίηση των συγκολλητών; Δεν μπορούν να σε πιστοποιήσουν οι ίδιοι σαν συγκολλητή;

 

2η ερώτηση. Είσαι σίγουρος ότι αν κολλήσεις ένα δοκίμιο θα περάσει τον ποιοτικό έλεγχο; Μπορείς να το αξιολογήσεις και μόνος σου καταστρέφοντας μια σύνδεση για να δεις που βρίσκεσαι. Γιατί αλλιώς άδικα θα κάνεις τον κόπο για πιστοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Pavlos, ρωτας πραματα που, ναι μεν τα ξερουν ολοι, αλλα δεν τα ρωταει κανενας! δλδ βαζεις εναν που ξερεις οτι ειναι δυνατος στις κολλησεις και εχει πιστοποιηση να σου κανει τα κοματια που θα περασουν τον ελενχο, και την παραγωγη την κανει ενας συνηθως απο ανατολικες χωρες, με χαμηλο μεροκαματο, αλλα σιγουρα μαυρος απο το δωρεαν σολαριουμ που κανουν ολοι οι συγκολητες.

Ναι πιστευω οτι περναω τον ελενχο γιατι εμαθα απο "γερο χερι" που μου πετουσε και το σφυρι οταν εκανα λαθη....

το προτυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 303-5 ζηταει η κατασκευη να γινεται απο πιστοποιημενο συγκολλητη (ετσι αοριστα) και η εταιρια να εχει στο προσωπικο εναν πιστοποιημενο ελεκτη συγκολησεων χωρις να οριζει την μεθοδο ελενχου.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ρε φιλαράκι μη βαράς. Συνήθως πράγματα που τα γνωρίζουν όλοι, εγώ τα αγνοώ γιαυτό ρωτάω, να μάθω κι εγώ τι παίζεται!

Τώρα δεν έχω ακριβώς καταλάβει τι σε προβληματίζει:

1)Θέλεις να πιστοποιηθείς σαν συγκολλητής και δεν μπορείς γιατί χρειάζεσαι προυπηρεσία και ένσημα στο ΙΚΑ; (σαν ελληνικό παράλογο μου ακούγεται)

2)Θέλεις να στήσεις μια παραγωγή και χρειάζεσαι πιστοποίηση του ποιοτικού ελέγχου; (πιστοποιημένος συγκολλητής ΕΝ 287-1, πιστοποιημένες μεθόδοι συγκολλήσεως WPS σύμφωνα με EN ISO 15607, επιβλέπων μηχανικός -βλέπε ΕΝ ISO 14731)

 

Στην 1) περίπτωση μπορώ να σου πω ότι πρέπει να απευθυνθείς σε ενα φορέα πιστοποίησης (πχ TUEV Rheinland Hellas, Lloyds Register, ίσως ελληνικός νηογνώμονας) που συνήθως προσφέρουν και σεμινάρια που σε προετοιμάζουν για την εξέταση. Από όσο γνωρίζω (από γερμανία όπου εργάζομαι) πρέπει εκτός από το δοκίμιο να αποδείξεις ότι κατέχεις βασικές γνώσεις περι ασφάλειας εργασίας και πως προκαλούνται και αποφεύγονται ατέλειες στην προκειμένη μέθοδο συγκόλλησης. Προυπηρεσία δεν χρειάζεται να αποδείξης!

Στην 2) περίπτωση πρέπει να υπολογίζεις με.... υπολογίσιμα έξοδα μόνο για την πιστοποίηση της παραγωγής σου (και δεν μιλάω για ISO 9001 αυτό είναι άλλη ιστορία).

Φιλικά πάντα κι ελπίζω να μη σε μπέρδεψα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

AAA! πες οτι εισαι Γερμανια. Γιατι εδω στο Ελαδισταν γινονται λιγο αλλιως τα πραγματα.

το προβλημα το εχεις πιασει. ακριβως αυτο ειναι (ηταν) το 1.

Εχουν δωσει αρκετες εναλακτηκες για να ψαξω για πιστοποιηση αλλα επειδη τρεχω να προλαβω την εκθεση θα το δω απο Παρασκευη και μετα. θα γραψω τι βρηκα για να ενημερωσω και οποιον αλλο παιδευετε...

Link to comment
Share on other sites

Ως μηχανικός, ο σκόπελος ωρών προϋπηρεσίας δεν ξεπερνιέται? Δηλ. το να κολλήσεις απλά ένα δοκίμιο και να υποβληθεί σε έλεγχο (συνήθως ραδιογραφία) από κάποιον φορέα (πχ Lloyds) δεν γίνεται? Γιατί σε εργοτάξιο έχω ακούσει διάφορα τέτοια. ΔΕΝ ξέρω βέβαια αν ισχύουν...

Link to comment
Share on other sites

ισως... εκει που εψαξα και μου ειπαν τα παραπανω ειναι το συνδηκατο των συγκολλητων οποτε καταλαβαινεις....

στην αγγλια που προτεινε ο κ. Ροδοπουλος, δεν ζητανε τιποτα. λενε απλα οτι ο μεσος συγγκολητης θελει 4 ωρες εκπαιδευση, και τοσο ειναι το κοστολογιο αν χριαστεις παραπανω ωρες. επισεις εχει πιστοποιηση για κολλησεις φυλλων αλλη για κολληση φυλλου και σωληνα, και αλλη για σωληνα-σωληνα! για ολα τα μεταλλα πλην του ανοξειδωτου. και φυσικα εξτρα χρεωση για καθε δοκιμιο που θα χρειαστει να κανεις.

δεν ειναι πολλα, ειδικα αν ξερεις να κολλας και δεν θελει πολυ εκπαιδευση.

 

 

μετα την Infacoma, οτι θελετε. θα το βρω και θα στο ποσταρω αναλυτηκα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν τελικώς ξεμπερδέψεις πες μας τον τρόπο για να ξέρουμε. Προσωπικά θέλω να μάθω αν τελικώς αυτό που μου είπαν στο εργοτάξιο ισχύει (στο θέμα του μηχανικού αναφέρομαι). Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως χρειαστεί να πιάσουμε δουλειά ως "τσιμπήδες"....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.