Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός γεννήτριας


george

Recommended Posts

Εχω ενα μοτερ 3 HP ή (3 * 0.745 kw=2.2 kw )και ρευμα λειτουργιας 14.5 A και θελω μια γεννητρια για να το λειτουργω.

 

Με βαση τη θεωρία μου θελω το ρευμα εκκινησης να ειναι 1,2 φορες μεγαλυτερο. Σωστα?

Μια γεννητρια 4 kVA και ρευμα 18 Α με καλυπτεί?

 

Για ποιο ομαλό εκκινητή μιλάτε σε 1φ κινητήρα ?

Το ρεύμα εκκίνησης είναι 4πλασιο της λειτουργιάς, πως μπορεί σε 1φ κινητήρα να το κάνουμε 1,2φορες?

Μια γεννήτρια σε πρώτο βήμα μπορεί να μας δώσει το 70-75% τις ισχύς της, και μιλάω για τις 3φ γεννήτριες , σε 1φ δεν γνωρίζω.

Το ποιο πιθανών είναι να πέφτει η ασφάλεια της γεννήτριας κατά την εκκίνηση

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Νικο γιατι να μην λεμε για soft starter σε 1Φ κινητηρα? Εφικτο δεν ειναι? Ασχετα αν το κοστος ανεβαινει.

 

Ο φιλος που ρωτησε δεν εχει δωσει πολλα στοιχεια. Και δεν καταλαβα αν ζηταει το γνωμη μας γενικα ή απλα θελει επιβεβαιωση για υπολογισμους και υποθεσεις που εχει κανει, και δεν μας εχει πει για να καταλαβουμε και εμεις τι σκεφτεται.

Λεει οτι εχει κινητηρα 3 ιππων με απορροφουμενο ρευμα 14.5Α, αρα 1Φ, και οτι εχει γεννητρια 4kVA με ρευμα 18Α, οποτε και αυτη 1Φ.

Σε τι εφαρμογη χρησιμοποιειται και πως ξεκιναει ο κινητηρας, απευθειας ή με παρεμβολη καποιας διαταξης? Υπο φορτιο ή οχι? Δεν προσεξα απο την αρχη οτι ειναι 1Φ και εγραψα και κοτσανα για εκκινηση με αστεροτριγωνο....

Αν ειναι σιγουρος οτι ο κινητηρας θα ζητησει ρευμα 1,2*14,5 παω πασο, με τη γεννητρια που ρωταει θα δουλεψει. Εγω παντως θα επελεγα γεννητρια που να δινει πανω απο 5 φορες το ρευμα του κινητηρα

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καταρχην οταν συγκρινουμε πρεπει να ειναι ομοειδη. Και τα KVA μα τα kW δεν ειναι ιδια.

Επιπλεον το 1,2*Ιον το θεωρω ουτοπικο.

Τελος οταν υπολογισουμε ολες τα μεγεθη τη στιγμη εκκινησης (ρευμα εκκινησης, συνημιτονο ισχυος) η ισχυς της γεννητριας βγαινει αρκετα παραπανω για να εχουμε σιγουρη επιτυχη εκκινηση.

Το 5 φορες ειναι υπερβολικοτατο.

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

Το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπε ο NIKOSTRI : "Μια γεννήτρια σε πρώτο βήμα μπορεί να μας δώσει το 70-75% τις ισχύς της, και μιλάω για τις 3φ γεννήτριες , σε 1φ δεν γνωρίζω.

Το ποιο πιθανών είναι να πέφτει η ασφάλεια της γεννήτριας κατά την εκκίνηση"

 

Πολλοί το αγννούν και υπάρχουν περιπτώσεις Η/Ζ που δεν εκκινούν γιαυτό το λόγο. Υπο κανονικές συνθήκες λειτουργιας ένα Η/Ζ μπορεί να υπερφορτιστεί εως και 20% max για λίγα λεπτά. Αλλά όταν πάει να εκκινήσει, ασχέτως ισχύος, το 1ο βήμα δεν μπορεί να δεχθεί εύκολα πάνω από το 70-80% του φορτίου. Το θέμα των μοτέρ, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις απλά το Η/Ζ στο πρώτο βήμα ΔΕΝ βρίσκει αυτό το φορτίο, καθώς κατά τη διακοπή μέρος του φορτίου αυτό έχει τεθεί εκτός και επανασυνδέετε σταδιακά και χειροκίνητα. Αλλά πάντα εξαρτάται από την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

1ον Soft start σε 1φ κινητήρα δεν υφίσταται και 2ον οι 1φ γεννήτριες μπορουν να φτάσουν και το 100% σε 1 βήμα. Προσοχή μίλάμε για ποιοτικές γεννήτριες και όχι μπουζούκια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1ον Soft start σε 1φ κινητήρα δεν υφίσταται και 2ον οι 1φ γεννήτριες μπορουν να φτάσουν και το 100% σε 1 βήμα. Προσοχή μίλάμε για ποιοτικές γεννήτριες και όχι μπουζούκια

 

1oν υπαρχουν 1φ softstarter!

2oν τι εννοείς ποιοτική γεννήτρια? Γιατί ξεκινώντας γεννήτριες από 800kva εως και 15ΜW, δεν ξέρω ακόμα τι είναι ποιοτικό!!!

Είμαστε τεχνικοί και όχι πωλητές. Θα δουλέψουμε με ότι έχουμε και θα βρούμε εμείς τις λύσεις με τους υπολογισμούς μας!!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια γεννήτρια, το μέγιστο φορτίο της θα είναι ένα πλυστικό μηχάνημα Karcher K7 3000 watts, πόσα KVA πρέπει να είναι η γεννήτρια? Ξέρω ότι στην αρχή ΄΄τραβάει΄΄ πολύ ρεύμα, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ένας απλός "μπούσουλας" για εκκίνηση κινητήρων είναι ότι η ισχύς της γεννήτριας πρέπει να είναι 3 φορές η  ονομαστική ισχύς  του κινητήρα, ώστε να καλύπτεται η ένταση ρεύματος εκκίνησης του κινητήρα (σε ασύχρονους "κλωβού" 6-7 φορές το ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας). 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.