Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πόρτες ασφαλείας: Αλήθεια και marketing


fir_uti_ven

Recommended Posts

Παιδιά bravo θεωρώ πως έχετε ανοίξει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και ιδιαιτέρως χρήσιμο στην εποχή που ζούμε αναφορικά με τις μεγαλουπόλεις όπου και έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα σχετικά με τις ληστείες και κλοπές σε σπίτια.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να κοιτάξω όλα τα σχόλια τα οποία και διατυπώσατε, λόγω έλλειψης χρόνου, όμως παίρνοντας μια ιδέα πάνω στο θέμα θα ήθελα με την σειρά μου να σημειώσω πόσο σημαντικό είναι να επενδύσει κάποιος στην ασφάλεια και πόσο περιττό και άσκοπο είναι να ενισχύσει το design έναντι της λειτουργικότητας της πόρτας.


Αλήθεια: Πράγματι το μικρό κλειδί ασφαλείας είναι και το μόνον αυτή την στιγμή που εγγυάται μια κάποια ασφάλεια έναντι του κλειδιού γραμματοκιβωτίου ή διαφορετικά "μακρύ κλειδί". Τουλάχιστον έτσι μου τα έχουν πει εμένα- που είμαι εκτός χώρου- ρωτώντας όταν ήταν να αντικαταστήσουμε την παλαιά πόρτα μας.
Αλήθεια είναι επίσης και αυτό που διαφημίζουν πολύ με τον κύλινδρο πάνω στην κλειδαριά. 
Marketing θεωρώ τα κλειδώματα (14 σημείων, 12 σημείων κτλ.) Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως ο υποψήφιος διαρρήκτης θα επιχειρήσει να "σπάσει" ένα ένα τα έμβολα της πόρτας. Σε καμία όμως περίπτωση! 


Επίσης μάρκετινγ είναι η διπλή-τριπλή θωράκιση. Τι σημασία έχει πραγματικά; Κανείς δεν μπήκε από το θυρόφυλλο. Όλοι επιχειρούν να διαρρήξουν την κλειδαριά.

Στην δική μου περίπτωση τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος με την όλη δουλειά (για όποιον ενδιαφέρετε σας παραχωρώ το link της εταιρείας εδώ:  Πηγή:

 

Αυτό επίσης που θα ήθελα να προσθέσω στο όλο θέμα και είναι κάτι το οποίο και λησμονείται πολύ συχνά, δεν γνωρίζω εάν κάποιος από τους υπολοίπους το έχει αναφέρει ήδη, είναι πως η τοποθέτηση αυτή καθ' αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική και δυστυχώς είναι κάτι το οποίο ο πελάτης όταν επιλέγει εταιρεία δεν έχει την δυνατότητα να ελέγξει. 

 

Δεν ξέρω αν βοήθησα καθόλου. Αυτά είναι όμως όλα όσα μου έμαθαν και εμένα άνθρωποι του χώρου (τεχνικοί κα) που ρώτησα.

Σας ευχαριστώ!

Καλό υπόλοιπο.

Edited by Didonis
λινκ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

..

Στην δική μου περίπτωση τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος με την όλη δουλειά (για όποιον ενδιαφέρετε σας παραχωρώ το link της εταιρείας εδώ: 

...

δεν είναι κομψό με την καλημέρα σε ένα σάιτ και μάλιστα μηχανικών να βάζεις λινκ προϊόντων,

 

Παρακαλώ αν είσαι μηχανικός γράψε την ειδικότητα σου.

Το λίνκ φυσικά αφαιρέθηκε και να μη ξαναμπεί.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει το EN 1627:2011 που ορίζει 4 κλάσεις ασφαλείας. Στην Ελλάδα θα βρούμε ελάχιστους προμηθευτές με πιστοποιητικό κλάσης 3 και σχεδόν κανένα με κλάση 4. Ας μην αρχίσουμε με το κόστος και τις λοιπές χαζομάρες διότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και τζάμπα. 

 

επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω βλακείες κοιτάξτε εδω και βρείτε μου ένα πιστοποιητικό ΕΝ. Θα επισημάνω οτι ούτε στο high end τιμών θα βρείτε πιστοποιητικό.

 

Περισσότερα εδω

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επειδή και εγώ ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό. Η γνώμη μου είναι οτι οι πόρτες ασφαλείας αποτελούν μια ωραία μπίζνα που επενδύει στην δημιουργία κέρδους από τον φόβο του θύματος. Οι πόρτες αυτές είχαν νόημα στα μέσα του 90 όταν άρχιζαν να βάζουν σιγά σιγά στα διαμερίσματα, έτσι οι υποψήφιοι διαρρήκτες θα προτιμούσαν τα υπόλοιπα διαμερίσματα με τις απλές πόρτες και οχι τα λιγοστά τότε που είχανε την πόρτα ασφαλείας.

 

Εμείς ψάχναμε να βάλουμε πόρτα ασφαλείας για ένα σπίτι που το εκμισθώνουμε και διαπίστωσα οτι όλες οι εταιρείες έχουν την ίδια τιμή, ανταγωνισμός και πράσινα άλογα λέμε μετά. Σε πολλές ιστοσελίδες αναφέρουν μόνο το κόστος της πόρτας χωρίς το κόστος αποξήλωσης της παλιάς και τοποθέτησης της καινούργιας πόρτας καθώς και το ΦΠΑ. Στην πολυκατοικία που βρίσκεται το διαμέρισμα τα υπόλοιπα διαμερίσματα έχουν βάλει πόρτες ασφαλείας και σε δύο από αυτά τις έχουν διαρρήξει, μάταια προσπαθούσαμε να πείσουμε τον ενοικιαστή οτι αφού διέρρηξαν εκείνες τις πόρτες μπορούν να διαρρήξουν και την δική μας. Αλλά εν πάση περιπτώσει, όντας οι μοναδικοί χωρίς πόρτα θα βάλουμε και εμείς.

 

Έχουμε μιλήσει με κλειδαρά ο οποίος παλαιότερα είχε συνεργαστεί με την αστυνομία και μας έχει πει οτι όλες οι πόρτες ασφαλείας είναι διαρρήξιμες, όσο ποιο ενισχυμένα συστήματα έχουν τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται ο διαρρήκτης για να εισέλθει, όταν απαιτείται πάνω από ένα χρονικό όριο οι περισσότεροι διαρρήκτες αποφεύγουν την διάρρηξη για ευνόητους λόγους και στρέφονται προς άλλο σπίτι.

Αν υπάρχει κάποια καινούργια αντιδιαρρηκτική τεχνολογία σε κλειδαριές των πορτών ασφαλείας, αρκεί να περάσουν μερικά χρόνια και σιγά σιγά η τεχνογνωσία της διάρρηξης μαθαίνεται από εγκληματία σε εγκληματία ανα τον κόσμο. Πρακτικά μετά τα 10 χρόνια κατ ελάχιστο άντε 12 το πολύ, οι κλειδαριές μιας πόρτας ασφαλείας χρειάζονται αντικατάσταση και αναβάθμιση, αν η αντικατάσταση δεν είναι εφικτή και η πόρτα δεν μπορεί να υποστεί μετασκευή τότε επιβάλλεται η αλλαγή όλης της πόρτας.

 

Η τεχνολογία μικρό κλειδί που την βλέπουμε αρκετά, έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις παλιές κλειδαριές, ουσιαστικά αποτρέπει τον διαρρήκτη να χρησιμοποιήσει σύγχονες μεθόδους διάρρηξης επεμβαίνοντας μέσα στην κλειδαριά από την οπή εισδοχής του κλειδιού, παρά ταύτα κανείς δεν μου εγγυάται οτι και αυτή η τεχνολογία από κάποια στιγμή και μετά σε 5-6 χρόνια θα αρχίσει να είναι διαρρήξιμη από τους καλούς επαγγελματίες διαρρήκτες.

Και αυτό που πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει και εντυπωσιάζεται κοιτώντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος, είναι οτι το πρόβλημα σε μια πόρτα δεν είναι αν θα κλειδώνει σε 4 σημεία σε 10 σημεία ή σε 14 σημεία, ας κλειδώνει και σε 50 σημεία, το θέμα είναι να μην μπορεί ο διαρρήκτης να επέμβει στην κλειδαριά και να την ξεκλειδώσει από εκεί. Η πόρτα και σε 4 σημεία να κλειδώνει μόνο, δύσκολα σπάει με κομπογιανήτικες/ερασιτεχνικές μεθόδους όπως σφυρί βαριοπούλες και διάφορα τέτοια κόλπα που έχουν κάνει σε εμάς σε πολύ παλιές πόρτες και τα εφάρμοζαν το 70-80.

 

Το σημαντικότερο σύστημα ασφαλείας είναι πρωτίστως ένας καλός και δυνατός συναγερμός ο οποίος σε περίπτωση που εισβάλλει κλέφτης θα σηκώσει όλη την πολυκατοικία ή ακόμα και το τετράγωνο στο ποδάρι, δευτερευόντως καλό είναι να συνυπάρχει σε συνδιασμό με μια πόρτα ασφαλείας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μιά ελληνική εταιρεία με σοβαρές πόρτες ασφαλείας , που εγώ τουλάχιστον από το 1988 που την χρησιμοποιώ δεν έχω προβλήματα .

Βέβαια αναγκάστηκε να βγάλει και φτηνές σειρές για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των εισαγωγών , αλλά έχει 4-5 σειρές που μπορείς να διαλέξεις τι θέλεις .

 

Αξίζει την προσοχή μας και από ποιοτική και από τοπική λογική .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

 Άρχισα να ψάχνω το θέμα γιατί μόλις έμαθα ότι σε ενοικιαστή μου παραβίασαν την πόρτα ασφαλείας με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου (το μεγάλο). Η αστυνομία ρώτησε αν ήταν Ιταλική καθώς έχουν διαρρεύσει η μήτρες των κλειδιών αυτών των πορτών και ανοίγουν και με δοκιμή αντικλειδιών. Δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στην κλειδωμένη πόρτα. Απ' όσο έψαξα μια καλή λύση είναι η αναβάθμιση της θωρακισμένης πόρτας δηλαδή η αντικατάσταση με κλειδαριά με κύλινδρο και με " σύστημα προστασίας κυλίνδρου Defender για να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες ο διαρρήκτης να φτάσει στον κύλινδρο". Ότι αναφέρθηκε δηλαδή και προηγουμένως για το μικρό κλειδί, όπου είναι και πολύ δύσκολο να μπουν και να δουλευτούν διαρρηκτικά εργαλεία μέσα σε μικρή κλειδαρότρυπα και υπάρχει και το defender που προστατεύει την κλειδαρότρυπα.

 

 Μία καλή συμβουλή που διάβασα είναι ότι στην ροζέτα δεν πρέπει να αναγράφεται τί μάρκα είναι η κλειδαριά πχ MOTTURA ή να υπάρχει παραπλανητική ώστε να μην λέμε στον επίδοξο διαρρήκτη τί εργαλεία ή κλειδιά να χρησιμοποιήσει.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Βίντεο παραβίασης κλειδαριάς (με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου) πόρτας ασφαλείας με κλειδί πασπαρτού σε λιγότερο από 1' με ελάχιστο θόρυβο:

https://www.youtube.com/watch?v=UIffglN2ZUs

https://www.youtube.com/watch?v=oBJ8pk4wN-c

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κλειδαριές, λουκέτα & διαρρήξεις.

Πως και με τι ασφαλίζουμε πόρτα διαμέρισματος ή μονοκατοικίας για διάρρηξη?

Διάφοροι του χώρου συμβουλεύουν να βάζουμε κλειδαριές και λουκέτα που δεν υπάρχουν στην Ελληνική αγορά, πχ από Φινλανδία, Καναδάς, Βέλγιο.
Το σκεπτικό τους είναι ότι οι ντόπιοι κλέφτες ξέρουν απ'έξω και ανακατωτά ό,τι κυκλοφορεί στην πιάτσα και το παραβιάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και εύκολα και σε ελάχιστο χρονο. Οι ξένες κλειδαριές ή οι τύποι/μάρκες που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα λένε ότι είναι, θεωρητικά, πιο ασφαλείς.

Παρ'όλο που στο σπίτι δεν έχουν μετρητά και τιμαλφή η ζημιά που θα κάνει ο διαρρήκτης ψάχνοντας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά που θα κλέψει.
Επίσης έχουν αλλάξει και οι κλέφτες, δεν ψάχνουν για πράγματα αξίας (πχ χρυσαφικά, ρολόγια) όπως κάποτε αλλά μαζεύουν ότι μπορούν να πουλήσουν στη λαϊκή ή secondhand σε πεζοδρόμιο ή στο internet. πχ κασετίνες με καρυδάκια, δράπανα, άλλα εργαλεία, είδη κουζίνας, το λάπτοπ, πλόττερ αν υπάρχει, ρούχα, ηλεκτρ.σκούπα, την τηλεόραση αν τους γυαλίσει, διάφορα ανταλλακτικά, ηλεκτρολογικά και λοιπά που εμείς δεν πολυδίνουμε σημασία.

Πάλι διάφοροι στον χώρο λένε για διπλές κλειδαριές αλλά αυτό δεν σε κάνει στόχο?
Στο youtube υπάχουν ~1 εκ. βίντεο σχετικά με κλειδαριές και lock picking, το 10% αν είναι αλήθεια καήκαμε.

Link to comment
Share on other sites

την καλυτερη κλειδαρια να βαλεις σημερα σε 3-5 χρονια θα ειναι μετρια.Θα βαλεις μια καλη κλειδαρια λοιπον(ειτε αυτες με το απλο πραδοσιακο κλειδι με τρυπες κατα προτιμηση ή και με δοντια και με τρυπες.Υπαρχουν και καποιες που ειναι με δοντια σε τρεις πλευρες) και καλο ειναι να βαλεις ενα συναγερμο ωστε να αποφυγεις αυτους που θα μπουν να ψαξουν τι θα τους γυαλισει. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

με bluetooth, σπάει με σφυρί στο 15:04, αν κάποιος εμπιστεύται iphone και ασύρματα.
για πρακτική άσκηση σε λουκέτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.