Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

δοδαπέδιες γραμμές, τα έκανε σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο κανονισμός; Τελικά θα υπογράφουμε μόνο για αυτά που αναγράφονται στην ΥΔΕ και θα παραβλέπουμε όλα τα προηγούμενα;

 

Δεν κατάλαβα. Δε σε υποχρεώνει κανένας να υπογράψεις την ΥΔΕ. Και επειδή το έχουμε ξευτελίσει λίγο το θέμα ο πελάτης δεν πληρώνει την ΥΔΕ. Η ΥΔΕ είναι το αποτέλεσμα της εργασίας. Η εργασία είναι αυτή που πληρώνεται δηλαδή ο έλεγχος. Γούσταρε ο πελάτης να πάρει το ρουμαναλβανό μαστόρι να του τα κάνει όλα σένια; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ. Διαφορετικά αν αδειούχος εγκαταστάτης του τα κανε έτσι χάλια ας τον καταγγείλει.

 

Τι θα πετύχει θα μου πεις. Σήμερα θα κάνει μία τρύπα στο νερό, όμως θα μάθει άλλη φορά πως ο ηλεκτρολόγος δεν είναι καλωδιάς και να μην θεωρεί πως έγινε καλή δουλειά επειδή πατάει το διακόπτη και ανάβει το φως.

Link to comment
Share on other sites

το μέγα θέμα είναι ότι δίνει "αέρα" ενός έτους μέχρι να προσκομισθεί!!!!!!!!

έπρεπε να είναι προϋπόθεση ηλεκτροδότησης (όπως ισχύει μέχρι τώρα) και όχι όπως τώρα.......σε ένα χρόνο και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στοχεύω πάντα στην καρδιά του προβλήματος και όταν επιμένω σε κάποιο θέμα έχω τους λόγους μου! Αλλά φαίνεται κάποιοι, που είναι "κάτι", μένουν στις εντυπώσεις και στο επίπεδο του καθενός! Το θέμα το ξευτελίζουν αυτοί με τα χιλιάδες μηνύματα και με τους τίτλους των συντονιστών που δεν έχουν βγει από τα μελετητικά τους γραφεία…

 

Επίσης, είπα να διαβάζουμε δυο και τρεις φορές τα μηνύματα στα οποία θα αναγράψουμε σχόλια, αλλά δεν εισακούστηκα! Αυτό το λέω γιατί έβαλες μια παράθεση και έκανες ένα άσχετο σχόλιο. Εκτός και εάν θέλεις να δώσεις περισσότερες διευκρινήσεις για να καταλάβω το σχόλιό σου!

 

Τέλος, θα συμπληρώσω ορισμένα πραγματάκια! Την ΥΔΕ με υποχρεώνει το κράτος να την υπογράψω και είναι το μόνο σωστό που κάνει. Στην περίπτωση που έχω κάνει εγώ την εγκατάσταση αναλαμβάνω, ορθώς, την ευθύνη των πράξεών μου! Αυτή η περίπτωση ανήκει στις περιπτώσεις των ελέγχων, όπως έγραψα στο μήνυμα 67! Στο συγκεκριμένο μήνυμα έκανα διαχωρισμό ανάμεσα σε ελέγχους και επανελέγχους! Μήπως εξευτελίζω το θέμα επισημαίνοντας πράγματα που δεν κάνατε τον κόπο διαβάσατε εσείς του επιπέδου;!

 

Τώρα έρχομαι στην περίπτωση των επανελέγχων! Και ρωτάω αυτά που ρωτάω στο 69. Και ξέρεις γιατί ρωτάω; Για να δούμε τι γίνεται στην περίπτωση που θα κληθείς ΕΣΥ να κάνεις επανέλεγχο σε μια εγκατάσταση που έκανα ΕΓΩ. Παίρνεις λοιπόν το όργανό σου, των ελέγχων-επανελέγχων δηλαδή, και φτάνεις στην εγκατάσταση. Αρχίζεις και μετράς και τα βρίσκεις όλα εντός ορίων! Αντίσταση μόνωσης, βρόγχους σφάλματος, γειώσεις, όλα είναι μέσα στα όρια που θέτει ο ΕΛΟΤ. Αλλά παρατηρείς αυτά που έγραψα στο 69 και άλλα τόσα τρελά και εγκληματικά, που έχουν αναφέρει κατά καιρούς διάφοροι συνάδελφοι! Εκείνη την στιγμή καλείσαι να υπογράψεις μέχρι τον επόμενο επανέλεγχο! Και εάν συμβεί κάτι μέσα σε αυτά τα τρία (εάν δεν κάνω λάθος) χρόνια, ποιος θα χρειαστεί βαζελίνη για τα "χέρια"; ΟΕΟ-ΟΕΟ!!!

 

Τώρα καλείσαι να αποφασίσεις! Και ξέρεις βάσει τίνος πράγματος καλείσαι να αποφασίσεις; Βάσει κανονισμών!!!!! Τώρα έρχομαι και ρωτάω αυτό το τελευταίο που υπάρχει στην παράθεσή σου; Και θα το ρωτήσω και καλύτερα:

 

Κύριε Σαρρή, τι ορίζει ο ΕΛΟΤ ή η υπουργική απόφαση σε αυτές τις περιπτώσεις; Δηλαδή στις περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν παρανομίες, οι μετρήσεις είναι μέσα στα επιθυμητά όρια; Υπογράφω ότι όλα είναι εντάξει, αφού είναι βάσει των μετρήσεων που έκανα;! Πείθω τον ιδιοκτήτη να σκάψει το οίκημα για να διορθώσει τις παρανομίες; Δεν υπογράφω και φεύγω δίχως μεροκάματό; Έρχομαι σε εσάς που ανεμίζετε την σημαία που γράφει ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ και καταγγέλλω και τον ιδιοκτήτη και τον προηγούμενο εγκαταστάτη; Εάν υπογράψω ότι οι μετρήσεις που έκανα είναι εντάξει, το αποδεικνύει και η εκτύπωση του οργάνου ελέγχου-επανελέγχου, θα αντιμετωπίσω μόνο εγώ ο stayros τις ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος; Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνω για να ανεμίζω και εγώ την σημαία με το σύνθημα, ώστε να είμαι συνειδητός επαγγελματίας;

 

Διαβάστε την παρακάτω απάντηση του κυρίου Κάππου: http://www.manolas.gr/kapos/2009/koino_kouti_diakladosis.htm και ας μου πουν οι συνάδελφοι της πιάτσας ποιος το εφαρμόζει στην πράξη;! Αυτά θα τα λαμβάνουμε υπόψη μας κατά τους επανελέγχους;

 

Αυτούς του επιπέδου και των γραφείων δεν τους ρωτάω γιατί κατηγορούσαν τον παράνομο εγκαταστάτη που έβαζε μικροαυτόματη στην θέση της γενικής…

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικη μου αποψη οπως η παλια ΥΔΕ ετσι και η νεα ΥΔΕ αρχικα θα υπαρξει ενθουσιασμος ,θα ξοδευτουν καποια χρηματα για οργανα(παντοτε χρησιμα για εναν σοβαρο επαγγελματια)και η αξια της διαχρονικα θα αγγιξει το επιπεδο της παλιας ΥΔΕ,κι'ολα αυτα γιατι ειμαστε΄΄ ατιμη φαρα ΄΄ο κλαδος μας,και το κακο ξεκινησε απο την στιγμη που καταργηθηκε ο ελεγχος απο ανεξαρτητη αρχη και μαλιστα υστερα απο απαιτηση του κλαδου μας γιατι στην εποχη της μεγαλης ανοικοδομησης ετσι βολευε μερικους μεγαλοεργολαβους και ο νοων νοειτω... Μονον εαν θεσμοθετηθει η διαδικασια ελεγχου και μονον τοτε θα υπαρξει καποια ελπιδα αναβαθμισης του επαγγελματος ,κατι που μου προξενει και μεγαλη απορια γιατι δεν ητανε μια απο τις επιδιωξεις της ΠΟΣΕΗ, αλλιως η καταστασταση στις κατασκευες θα διαιωνιζεται και οι υπογραφακηδες των γραφειων θ'αλωνιζουν.ΥΓ Στον τοπο μου διπλα απο τα κεντρικα της ΔΕΗ υπαρχει ηλεκτρολογος των ΤΕΙ που με τεραστιες ταμπελες διαφημιζει τις ΥΔΕ και σφραγιζει ασυστολως με 30ευρω,αλοιμονο..................!

Link to comment
Share on other sites

Εκείνη την στιγμή καλείσαι να υπογράψεις μέχρι τον επόμενο επανέλεγχο! Και εάν συμβεί κάτι μέσα σε αυτά τα τρία (εάν δεν κάνω λάθος) χρόνια, ποιος θα χρειαστεί βαζελίνη για τα "χέρια"; ΟΕΟ-ΟΕΟ!!!

Είχα δύσκολη μέρα και δε θα απαντήσω στους χαρακτηρισμούς. Ίσως φταίει και η αυτόματη διόρθωση που το ευτελίζω το έκανε ξευτελίζω και ακούστηκε κάπως. Λοιπόν στο ξαναλέω δεν σε υποχρεώνει κανείς να υπογράψεις την ΥΔΕ. Εσύ δεν πας στο σπίτι του άλλου να τους δώσεις χαρτί, πας να το ελέγξεις. Δε σου αρέσουν αυτά που βλέπεις, του κάνεις μία λίστα εργασιών, του βγάζεις και μια προσφορά αν θες και ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ για τη δουλειά του ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Είχα δε θα απαντήσω στους χαρακτηρισμούς φταίει ευτελίζω ευτελίζω ακούστηκε ξαναλέω υποχρεώνει υπογράψεις πας δώσεις χαρτί, πας ελέγξεις. Δε σου αρέσουν αυτά που βλέπεις, μία λίστα εργασιών, του βγάζεις και μια προσφορά αν θες και ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ για τη δουλειά του ελέγχου.

 

Μου αρέσει αυτό…το επίπεδο πάντα και πρώτα από όλα! Αφήστε στους άλλους τους χαρακτηρισμούς!

 

Άρθρο 1, παράγραφος δ… Όταν κληθείς για ανακαίνιση, έλα να ξαναμιλήσουμε για ευτελισμό, εξευτελισμό, εργασίες και προσφορές!

 

Να δούμε πόσο ασφαλέστερες θα γίνουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τι μέλλον θα έχουμε με τις λίστες εργασιών που θα δίνουμε στους πελάτες!

Link to comment
Share on other sites

Και τι λέει πέρα από το αυτονόητο δηλαδή; Για να καταλάβω, εσυ θες να πας σε μία εγκατάσταση από άλλον που είναι χάλια, θες να κάνεις τις εργασίες σου χωρίς να αγγίξεις τα χάλια και να υπογράψεις για τις εργασίες σου χωρίς να έχεις ευθύνη για τα λοιπά. Γίνετε; Δε γίνετε. Και πολύ καλά και δε γίνετε (βέβαια πρακτικά όλοι αυτό κάνουν αλλά λέμε τώρα).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για εμένα λέει πολλά, πάρα πολλά!! Και εάν κατάλαβες, μετά από τόσα μηνύματα, ότι λέω αυτό που γράφεις στο 79, τότε θα μιλήσουμε πολλές φορές για επίπεδο! Όπως έγινε στο άλλο "θέμα" με τις μικροαυτόματες...

 

Αλλά θα γελάσουμε καλά όταν θα ποστάρουμε μηνύματα με τα "άκυρα" που θα τρώμε από τους πελάτες, όταν θα τους δίνουμε λίστες με εργασίες!

 

Ασφαλέστερες Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.