Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λέβητας ιόντων (electrode Heater)


Irene Gr

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Ενδιαφέρομαι για λέβητες ιόντων και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του συγκεκριμμένου τρόπου θέρμανσης.

 

Κατοικώ σε οικοδομή με κεντρική θέρμανση πετρελαίου ωρομέτρησης.

 

Αρχικά ενδιαφερόμασταν δύο διαμερίσματα από τα 6 για φυσικό αέριο αλλά δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του 51%, οπότε δεν μπορεί να γίνει η σύνδεση με την ΕΠΑ.

 

Επειδή θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε από την κεντρική θέρμανση διότη δεν είναι πολύ "διάφανες" οι μετρήσεις, υπήρχε σκέψη για εγκατάσταση ατομικού λέβητα στο μπαλκόνι είτε

α. λέβητα για προπάνιο (που νομίζω ότι είναι ο ίδιος ο λέβητας με το φυσικό αέριο κατόπιν κάποιον ρυθμίσεων)

β. λέβητα ιόντων , για τον οποίο όμως δεν έχω πληροφορίες

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Βασικά το θέμα είναι ΤΙ είναι αυτός ο λέβητα ιόντων, πως λειτουργεί, κ.τ.λ.

 

Δεν έχω βρει κάποιο site στο ίντερνετ το οποίο να είναι αρκετά κατατοπιστικό, παραμόνο πρόχειρες και αυτοματοποιημένες μεταφράσεις ξένων sites στα ελληνικά, στα οποία ουσιαστικά δεν εξηγείται τίποτε, απλά αναφέρεται πόσο super και τέλειος είναι ο λέβητας ιόντων.

 

Εμένα αυτά με γεμίζουν με καχυποψία.

 

http://www.galaneuro.ru/galan21_1.htm

 

Αν είναι αλήθεια τα όσα λένε στα διάφορα sites, απλά πρόκειται για μια μονάδα θέρμανσης η οποία έχει απόδοση σχεδόν 100% (εν αντιθέσει με τους συμβατικούς λέβητες Φ.Α., οι οποίοι έχουν απόδοση 91~92%). Δηλαδή για να πάρεις 20 kW, θα πρέπει να πληρώσεις π.χ. 20,5 kW στην Δ.Ε.Η.

 

1 kWh στην Δ.Ε.Η. κοστίζει ~0,1 ευρώ

1 kWh στην Ε.Π.Α. κοστίζει 0,06 ευρώ (τιμολόγηση Τ2, Ιούλιος 2011, χονδρικά ανάγω και το πάγιο σε κάθε kWh)

 

Βέβαια, επειδή η πίεση, λέει, ότι ανεβαίνει πολύ εντός του λέβητα ιόντων (2 bar), δεν χρειάζεται κυκλοφορητής. Αυτό βέβαια διαψεύδεται από τις πολλές φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει οι έλληνες συνεργάτες της εταιρίας αυτής (σελίδα στο facebook κ.τ.λ.), στις οποίες φαίνονται και οι κυκλοφορητές συνδεδεμένοι.

 

Επιπρόσθετα, αν κατάλαβα καλά, προκειμένου να δουλέψει αποδοτικά ο λέβητας αυτός, χρειάζεται αρκετή ποσότητα αλάτων εντός του νερού (η οποιουδήποτε άλλου υγρού), το οποίο ατμοποιείται. Αυτό μπορεί όμως να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στις εγκαταστάσεις (αυξημένη περιεκτικότητα αλάτων και ατμοποίηση).

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αναλυτική περιγραφή λειτουργίας για την τεχνολογία αυτή στο site http://www.ellysea.gr/ - Λέβητες ηλεκτροδίων. Διαβάστε το. Έχει ενδιαφέρον. Η εταιρεία διαθέτει και ενδοδαπέδια υπέρυθρη θέρμανση.

Link to comment
Share on other sites

Αν και το παραπάνω μου μοιάζει με διαφήμιση (και επομένως παραβιάζει τους Κ/Σ) ας δούμε μερικά στοιχεία, ώστε να μην διαστρεβλώνει ο κάθε επιτήδειος την επιστημονική γνώση...

 

Το σύστημα που περιγράφει η εν λόγω εταιρία ως "λέβητα ηλεκτροδίων" αποτελεί παλαιά τεχνολογία (πριν 20 χρόνια στο σπίτι είχαμε Ταϊβανέζικο βραστήρα αυτού του τύπου). Εκμεταλλεύεται το ότι η ροή εναλλασσόμενου ρεύματος, μολονότι προκαλεί κίνηση ιόντων στον ηλεκτρολύτη, δεν καταλήγει σε ηλεκτρόλυση.

Από τεχνικής απόψεως εκμεταλλεύεται το φαινόμενο της ωμικής αντίστασης και ως εκ τούτου δεν διαφέρει (ενεργειακά) από ένα οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης με αντίσταση: 1kWh ρεύματος μετατρέπεται σε 1kWh θερμότητας.

Οι ισχυρισμοί περί οικονομίας εν σχέση με τον λέβητα πετρελαίου θα προκαλούσαν τα τρανταχτά γέλια σε ένα αμφιθέατρο μηχανολόγων, εδώ όμως -που χρησιμοποιούνται για την παραπλάνηση του κόσμου- προκαλούν τουλάχιστον αηδία.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αλέξη, με τις καινούριες τιμές ( αυξηση πετρελαίου και εναλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλότερες τιμές ) πιθανόν και να συμφέρει.

Σε καμία περίπτωση όμως 2 με 3 φορές φθηνότερο όπως υποστηρίζουν.

 

Το κόστος του πετρελαίου για τιμή 0,90 €/ λτ και κατώτερη θερμογόνο δύναμη 11,9 KWh /lt βγαίνει 0,075 €/Kwh.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις το ρεύμα κοστίζει λιγότερο απο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Θυμήσου όμως ότι η τιμή του ρεύματος που έχεις στο νου σου

α) δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ...

β) δεν ισχύει για καταναλώσεις της τάξεως 3000kWh ανά δίμηνο...

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση όμως 2 με 3 φορές φθηνότερο όπως υποστηρίζουν.

 

Απάτη. Θα πρέπει να προστατευτεί το καταναλωτικό κοινό επιτέλους απο όλους αυτούς τους παραμυθάδες.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δυστυχώς άλλη μια φορά προσπαθούν κάποιοι πλανόδιοι να εκμεταλλευτούν τον ανυποψίαστο καταναλωτή που λόγου της κρίσης προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και τελικά την πατάει. Οι ισχυρισμοί που κάνουν στο blog http://www.ionheater.info/ τους περί 157% απόδοσης είναι εξοργιστικά. Πέρα από αυτά είναι και το θέμα της ασφάλειας ηλεκτρικών συσκευών. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα αμφίβολο πιστοποιητικό Λιθουανικού οργανισμού.

 

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει κάτι να σταματήσουν τέτοιες εταιρίες με τις παραπλανητικές διαφημίσεις τους (π.χ. Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.