Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

'Ενσταση προς το κτηματολόγιο


Recommended Posts

σε περιοχη κτηματολογιου και αφου μετρησα με gps μου βγηκε το εμβαδον περιπου ιδιο αλλα το γηπεδο ειναι μετακινημενο προς την μια κατευθυνση περιπου 2,5 μετρα. δηλ απο εμβαδον και σχημα ειμαι οκ. αλλα απο τα ορια εχω αποκλιση 2,5 μετρα περιπου.υπαρχουν τυποι και για τα ορια ?πως θα αποφασισω εαν πρεπει να κανω ενσταση για αλλαγη?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 84
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η "μετατόπιση" κατα 2,5 μ.μπορει να οφειλεται σε μη ορθη αποτυπωση των οριων απο το κτηματολογιο

Παντως ειναι μεγαλη και πρεπει να διορθωθει...

αφου "πιθανον" να υπαρχει επικαλυψη σε διπλανα "επηρεαζόμενα" ΚΑΕΚ...

 

Επομενως, θα ελεγξεις την θεση τα ορια του συμβολαιου σου με την θεση και τα ορια του κτηματολογιου

και του δικού σου και των διπλανων...

θα δεις το αρθρ. 19 παρ. 2 του ν. 2664/98 για διορθωση γεωμετρικων στοιχειων

 

Στο σαιτ του κτηματολογιου εχει αναρτημενη σχετικη οδηγία, με ολες τις λεπτομερειες...

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την εξάρτηση την έκανες με Hepos, με τριγωνομετρικά, με ιδιωτικό δίκτυο?

 

Δεν πιστεύω ότι συνέβη απαραίτητα κάτι λάθος εκεί αλλά πρωτού κάνεις ένσταση βεβαιώσου για την μεθοδολογία που ακολούθησες για να αποκλείσεις κάθε ενδεχόμενο δικού σου λάθους...

 

Από το άλλο thread φαίνεται ότι έχεις έλλειψη γνώσεων σε ότι αφορά τις τοπογραφικές εργασίες υπαίθρου. Σε παρακαλώ μην το πάρεις προσωπικά, πραγματικά σου εύχομαι σε ένα χρόνο να είσαι αστέρι, και θα γίνεις, αν το παλέψεις και ασχοληθείς. Και βοήθεια θα έχεις από το φόρουμ κλπ. Πραγματικά πρόσεξε και επιβεβαίωσε αν τα έκανες όλα σωστά γιατί αν δεν ισχύει αυτό θα μπλέξεις πολύ κόσμο σε περιπέτειες (κτηματολόγιο, πελάτη, όμορους) και κυρίως θα μπλέξεις και εσύ.

Link to comment
Share on other sites

την αποτυπωση την εκανα με ιδιωτικο δικτυο με αποσταση βασης περιπου 35 με 40 χλμ. οι περισσοτερες μετρησεις ηταν fixed με hrms 0.02 ενω οι float με 0,06. τελικα μονο σε μια μικρη πλευα εχω αποκλιση 3 μετρων. γενικα ειναι μετατοπισμενο κατα 1,3 μετρα. γενικα εχω ακουσει στην περιοχη μου οτι ειναι συνηθες αυτο το φαινομενο. επισης γνωριζω οτι σε πολλες περιπτωσεις δεν εγινε επι τοπου αποτυπωση οταν φτιαχνοταν το κτηματολογιο αλλα επειδη ειναι και περιοχες αναδασμου μαλλον εγινε δουλεια γραφειου απο χαρτες που υπηρχαν. ισως να μην εχω καταλαβει σωστα. αλλα μετρησεις δεν εχουν γινει σε ολα τα γηπεδα. ευχαριστω συναδελφε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, συμφωνώ απόλυτα σε όσα σου είπε ο συνάδελφος ntanos.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο του HEPOS, κάποια δίκτυα παρουσιάζουν αποκλίσεις σε σύγκριση με το HEPOS, ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις βάσης όπως η δικιά σου..Επίσης, μην χρησιμοποιείς float λύσεις. Και γενικά, σε τέτοιες περιπτώσεις σαν την δική σου που απ' ότι φαίνεται απ' όσα μας λες, υπάρχει αμφιβολία για την ορθότητα της αποτύπωσης, χρησιμοποίησε και το total station να έχεις έστω μερικά σημάδια για επαλήθευση..

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1

 

Εγώ είμαι εναντίον της χρήσης μόνο GPS ειδικά για αποτύπωση ένστασης στο κτηματολόγιο.

 

-HRMS 2-3 πόντοι, αν είναι και float βάααλε....

-Αξιοπιστία - ακρίβεια ιδιωτικών δικτύων,μήκη βάσης, κλπ κλπ βάλε μερικά ποντάκια ακόμα

-Κατακορύφωση κονταριού...το ξέρεις ότι στο δίμετρο συνήθως κοντάρι του GPS εάν δεν κατακορυφώσεις σωστά, χάνεις ακόμα και 3-4 πόντους για πλάκα?

 

Δυό ποντάκια από εδώ, τρία από εκεί, 2 από παραπέρα, 4 από ματα-παραπέρα, μπορείς να βγάλεις το πρόσωπο του οικοπέδου ακόμα και 10 πόντους λάθος. Πάει λοιπόν ο πελάτης με την κορδελίτσα του εμπορίου ακριβείας το πολύ μερικών χιλιοστών, μετράει πρόσωπο 10,24, γράφεις εσύ 10,34 στο τοπογραφικό και σε ξεφτιλίζει :smile:

Edited by ntanos
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι

 

Μου έτυχε η εξής περίπτωση και θα ήθελα την γνώμη σας. Υπάρχει οικόπεδο εντός διατηρητέου οικισμού στην Μύλο με εμβαδό 60,10τμ. Με αυτό το εμβαδό έχουν βγει και 2 άδειες (μία για ισόγειο και αργότερα μία προσθήκη). Στην αρχική δήλωση στο κτηματολόγιο είχε δηλωθεί με εμβαδό 60,10τμ. Στο τέλος όμως στο κτηματολόγιο έχει περάσει το οικόπεδο αυτό με εμβαδό 57τμ. Παρότι η διαφορά είναι εντός τις ανεκτής απόκλισης (6τμ) ο ιδιοκτήτης ακολούθησε την διαδικασία για διόρθωση των γεωμετρικών στοιχείων (με το καινούργιο εξαρτημένο τοπογραφικό προέκυψε εμβαδόν 60,19τμ).

 

Η απάντηση της κτηματολόγιο ήταν ''ότι δεν εγκρίνει την διόρθωση γιατί κρίνει ότι τα σωστά όρια του οικοπέδου είναι αυτά που εμφανίζονται στο κινηματογραφικό απόσπασμα 1:1000 που έχει προκύψει από φωτογραμμετρική απόδοση και όχι αυτά που εμφανίζονται στο τοπογραφικό του ιδιοκτήτη''. Καταρχήν αυτό από μόνο του μου προκαλεί τεράστια εντύπωση......

 

Το θέμα τώρα είναι ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια δόμησης για να φτιάξει μάντρα σε ένα πλαϊνό όριο του οικοπέδου του και η πολεοδομία δεν του βγάζει άδεια γιατί λέει οτι έχει διαφορά το εμβαδόν των αδειών που έχει βγάλει με αυτό του κτηματολογίου και ότι πρέπει να προχωρήσει σε διόρθωση!!!!!!!!!

 

Καταρχήν θα ήθελα να μου πει κάποιος αν έχει ξανακούσει τέτοια δικαιολογία για απόρριψη διόρθωσης γεωμετρικών στοιχείων, ειδικά για τέτοιου μεγέθους οικόπεδο, και να θεωρούν κιόλας ποιο αξιόπιστη την φωτογραμμετρική απόδοση από επιτόπου μετρήσεις.

Δεύτερον, μπορεί να κολλήσει μία άδεια αν η διαφορά μεταξύ συμβολαίου και κτηματολογίου είναι εντός ανοχής;

Link to comment
Share on other sites

Η άρνηση για διόρθωση δίνεται πολλές φορές όταν η διαφορά βρίσκεται εντός της ανοχής (όχι πάντα βέβαια).

Από την άλλη μπορεί να υπάρχουν στοιχεία που είχε στην κατοχή του ο τοπογράφος της Κτηματολόγιο που να αμφισβητούν την αποτύπωση (δεν το ξέρω) αλλά θα μπορούσε ο μηχανικός του ιδιοκτήτη (εάν δεν είσαι εσύ) να επικοινωνήσει με αυτόν ώστε να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Όσον αφορά την άρνηση της πολεοδομίας καλώς ήρθες στον απίθανο κόσομο τους όπου η αποποίηση ευθυνών είναι κανόνας.

Υπάρχει νόμος του Σουφλιά που ρυθμίζει τέτοια θέματα διαφοράς πραγματικού εμβαδού και κτηματογράφησης. Δυστυχώς για σένα δεν τον έχω εύκαιρο. Μόλις τον βρώ θα σου γράψω τα στοιχεία του.

Link to comment
Share on other sites

ετσι ειναι, οπως τα λεει ο agios

Αν ακολουθήσατε την διαδικασια του αρθρου 19 του ν. 2664, οπως τροποποιηθηκε και ισχυει με τον νομο Σουφλιά,[ ν. 3481/2006 ] [ανω #12]

 

ειχατε παρει απο την αρχη ολα τα στοιχεια που "εδειχναν" αν υπαρχει ή οχι λαθος..

δλδ. πρεπει να ειχατε παρει το "κτηματογραφικο διαγραμμα" των 30 ΕΥΡΩ, με ολες τις συνεταγμενες του ακινητου πανω σε αυτο...

Αρα,

ξαναδες το θεμα...με αυτα τα δεδομενα..

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω με ενδιαφέρον όλο το θέμα και επειδή με το κτηματολόγιο πετάω καντήλες όποτε έρχεται θέμα έχω να αναφέρω τα εξής:

1) Το κτηματολόγιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΦΑΤΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟ!!! Ξέρω πως ειδικά στο προηγούμενο πρόγραμμα (1998~2000) με τι ακρίβεια γίνονταν ο σχεδιασμός από τους ορθοφωτοχάρτες (ορθοεικόνες κατά το σωστότερο) από τους μελετητές.

α) Οι ορθοεικόνες ΔΕΝ ήταν μεγάλης ανάλυσης οπως οι σημερινές (VLSO) καθώς και ήταν μονόχρωμες (παγχρωματικές δλδ ασπρόμαυρες).

β) όταν ο εντοπισμός και το "κλείσιμο" του γεωτεμαχίου γινόταν είτε από ΜΗ μηχανικούς είτε από μηχανικούς όχι ειδικούς και δη τοπογράφους (ότι να' ναι εργατικό φθηνό κατά κύριο λόγο) είτε ο συνάδελφος που έκανε τη "κοπή" των γεωτεμαχίων περί άλλων τύρβαζε, όταν το έκανε...... ναι... μου έχει συμβεί όταν ως νέος τότε μηχανικός υπαίθρου μου έβγαιναν τα πόδια στο περπάτημα μέσα στις λάσπες στα χωράφια με κρύο και με ζέστη κάνοντας αυτοψίες ώστε να σημειώνω τα σωστά όρια και στα προσωρινά κτηματολογικά που έλαβαν μετά κάποιοι από τους φίλους εκεί τα χωράφια τους να ήταν μικρότερα ... κι όταν έλεγχα τους ορθο υπαίθρου στο γραφείο και φαινόταν καθαρά το όριο που είχα βάλει εγώ ... η απάντηση της συναδέλφου (τοπογράφου μηχ) που ήταν μέσα στη ζέστη το χειμώνα ή στη δροσιά του a/c το καλοκαίρι να μου απαντά: "έλα μωρέ για μια σειρά ελιές κάνεις έτσι????"!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Άρα ΔΕΝ γίνεται από μια δουλειά που το αποτέλεσμά της είναι κατά κύριο λόγο ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ΌΧΙ ΜΕΤΡΗΤΙΚΟ NA EΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (βλέπε πολεοδομία που ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ) να λέει (η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ) ότι ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ λόγος διορθωτικής καθώς η απόκλιση είναι ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΚΤΩΝ ΟΡΙΩΝ!!!!!!

Και μόνο από αυτή τη δικαιολογία ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑ ΌΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ !!!! Και ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΑΜΠΟΥ, ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΘΕΣΦΑΤΟ!!!!!!!!!!!! Και φυσικά οι ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΑΡΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ) ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ!!!!!!!!!!!

 

Στο άλλο θέμα τώρα του συναδέλφου stvxri :

Φίλε μου, όταν πας να κάνεις δουλεια σε περιοχή που λειτουργεί ΗΔΗ κτηματολόγιο ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΚΑ - ΠΟΛΥΓΩΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.!!!!! Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ HEPOS, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ - ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ HEPOS) ..... ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ 40ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ BASE!!!!!!!!!!!!!

Έλεος..... Μάθετε να μετράτε επιτέλους!!!

Εντάξει...... η τεχνολογία σας έχει παράξει τη δυνατότητα να παίρνεται ένα δέκτη GPS, γίνατε χειριστές του και διεκδικείτε και το τίτλο του τοπογράφου ΑΝΕΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ!!!

 

Κι ο λόγος είναι απλός : ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ..... ΣΤΡΑΒΑ ΘΑ ΑΡΜΕΝΙΣΕΙΣ !!! (για να είσαι ΣΥΜΒΑΤΟΣ με το Κτηματολόγιο)!!!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.